ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ο υπουργός ξέσπασε κατά Διευθυντών Εκπαίδευσης για τα κενά στα σχολεία

Δεν θέλω να κάνω κυνηγητό. Δεν είναι αυτή η δουλειά μας να κάνουμε κυνηγητό σε ανθρώπους.
Δημοσίευση: 21/10/2015
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ευθύνες και στους Διευθυντές Εκπαίδευσης για τα κενά στα σχολεία, επέρριψε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης,ενώ τους κάλεσε να λειτουργήσουν με μεγαλύτερη προνοητικότητα και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

Ειδικότερα ο υπουργός Παιδείας , μιλώντας σήμερα στον Σκάι είπε τα εξής:

-Υπάρχουν ζητήματα που έχουν να κάνουν με εκπαιδευτικούς που πλεονάζουν στο διπλανό σχολείο.

-Έχουμε περίπτωση στην Αθήνα, εδώ δίπλα στο υπουργείο Παιδείας, όπου έχουμε πλεονάζον προσωπικό 200 ατόμων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και στη διπλανή Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση έχουμε ανάλογες ειδικότητες που λείπουν  περίπου 80 άτομα

-Εχει ευθύνη ο υπουργός. Δεν κρύβομαι.

-Η διοίκηση του υπουργείου, οι Διευθυντές Εκπαίδευσης δεν έχουν ευθύνη να εξορθολογήσουν αυτή την πραγματικότητα;

-Είναι σε δυο πόρτες δίπλα-δίπλα o Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας;

-Δεν συνομιλούν μεταξύ τους;

-Δεν πρέπει να καλύψουμε το κενό που υπάρχει στο Δημοτικό της Κυψέλης με γυμναστή από το Παγκράτι;

-Θα έπρεπε να είναι πιο ενεργή η κρατική μηχανή και έχω παραδείγματα δεν μιλάω τυχαία.

-Δεν θέλω να κάνω κυνηγητό. Δεν είναι αυτή η δουλειά μας να κάνουμε κυνηγητό σε ανθρώπους.

-Μιλάμε με πνεύμα συνεργασίας.

-Πρέπει η διοίκηση της εκπαίδευσης οι Διευθυντές Εκπαίδευσης, αυτοί είναι οι “ραχοκοκαλιά” να λειτουργήσουν με μεγαλύτερη προνοητικότητα και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για την κάλυψη των κενών.

 

Σχόλια (15)

 
ss
21 Οκτ 2015 22:30

Η μετακίνηση εκπαιδευτικών από Β/θμια σε Α/θμια είναι ευθύνη του Περιφερειακού Δ/ντη εκπαίδευσης και όχι των Δ/ντων Β/θμιας και Α/θμιας. Τώρα, ή ο υπουργός είναι Ασχετος ή ο περιφερειακός δεν παίρνει την ευθύνη. Αυτά ως προς τις "μαγκιές" του υπουργού, πέρα από τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών!

 
Κώστας
21 Οκτ 2015 21:55

Θα ήθελα να με πληροφορήσει κάποιος αν υπάρχει κάποια δημόσια υπηρεσία που οι υπάλληλοί της μετακινούνται από υπηρεσία σε υπηρεσία και κτήριο σε κτήριο όποτε κάποια άλλη έχει ανάγκη;
Όπως φαίνεται οι εκπαιδευτικοί δεν είναι καν δημόσιοι υπάλληλοι αλλά φαντάροι σε περίοδο επιστράτευσης.
Πότε θα ξυπνήσουν οι συνδικαλιστές μας να απαιτήσουν τα αυτονόητα;

 
ΣΤΕΡΓΙΟΣ
21 Οκτ 2015 21:09

Ο Υπουργός δεν μπορεί να καταγγέλει δημόσια υφισταμένους του. Καταγγελία μπορεί να κάνει ο πολίτης, ο δημοσιογράφος, η αντιπολίτευση. Ο Υπουργός έχει την ευθύνη όλης της λειτουργίας. Καταγγέλει ποιον και σε ποιους; Ας διατάξει εξέταση αν υπάρχουν πειθαρχικές ευθύνες και ας στείλει την υπόθεση στον εισαγγελέα αν υπάρχουν ποινικές. Από ποιον περιμένει να δώσει λύσεις; Και στην τελική υπάρχει ο περιφερειακός Διευθυντής ο οποίος προΐσταται των δύο Διευθυντών Εκπαίδευσης. Ας τους καλέσει και ας δρομολογήσει τις λύσεις (εφόσον υπάρχουν). Πέρα από το ότι η θητεία των Διευθυντών εκπαίδευσης έχει λήξει και ακόμη δεν είμαστε σίγουροι για την διαδικασία επιλογής ξανά, οι Περιφερειακοί Διευθυντές είναι μετακλητοί και τοποθετημένοι από αυτή την κυβέρνηση. Έχουμε φτάσει στις 20 Οκτωβρίου και ψάχνουμε να καλύψουμε αρχικά κενά, και όχι έκτακτα που προέκυψαν.

 
Π.Τ.
21 Οκτ 2015 17:38

Ευκαιρία να καταργηθούν οι ΔΙΔΕ και ΔΙΠΕ..
Σωστά;;;;

Μα είναι τόσο προβλέψιμοι πλέον...

 
p.n.
21 Οκτ 2015 16:54

Σιγουρα κ.Υπουργε εχουν ευθυνη και οι δντες εκπαιδευσης. Αυτο που προβληματιζει περισσοτερο ομως ειναι το γεγονος οτι κανενας υπουργος παιδειας δεν ανελαβε ποτε την ευθυνη για την καταντια που εχουν φερει στην παιδεια γενικοτερα, οι πολιτικες των τελευταιων χρονων.

 
fontas
21 Οκτ 2015 16:21

Ο κ. Υπουργός είπε ότι ακριβώς θα έλεγε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση!

 
Raptis kostas
21 Οκτ 2015 16:07

τουσ καθηγητες που περισσεύουν απο τις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ γιατί δεν τους πάει σε σχολεία της Β/θμιας .

 
Λευτέρης
21 Οκτ 2015 16:02

Δυστυχώς η πενία μας, ως Πολιτεία, θα οδηγήσει μερικούς συναδέλφους σε μία κατάσταση που θα θυμίζει τον αξιαγάπητο Θανάση Βέγγο στις ταινίες του. Θα "τρέχουν" από την Κυψέλη στο Παγκράτι, δηλαδή θα γίνονται «λάστιχο», για να καλύψουν κενά σε σχολεία με διαφορετική κουλτούρα ! Παράλληλα, δε, εκπαιδευτικές ανάγκες σε σχολεία πχ υπεύθυνος βιβλιοθήκης , γραμματειακή υποστήριξη κλπ, ιδιαίτερα στα γενικά Λύκεια που έχουν φόρτο εργασίας με τις Πανελλαδικές, δε θα καλύπτονται

 
Πρώτη φορά
21 Οκτ 2015 15:44

"Διπλανά" σχολεία έλεγαν κι όλοι οι πριν και φτάσαμε να μαζεύουμε ώρες σε 4-5 σχολεία, από χωριό σε χωριό ή στα αστικά κέντρα στα αντίθετα άκρα της πόλης.
Όπως φαίνεται δεν αλλάζει την παράδοση ο νέος υπουργός.

 
σα
21 Οκτ 2015 15:23

ειπατε τίποτα για φασισμό;;;;;

 
εκπαιδευτικός
21 Οκτ 2015 15:12

Μήπως κάτι ξέρει ο υπουργός, το οποίο οι εκπαιδευτικοί και οι παρατάξεις δεν θέλουν να δουν; Χρειάζεται καλύτερη διαχείριση του προσωπικού. Δεν γίνεται πάντα έλεγχος για τα τμήματα (γενικής παιδείας, ξένης γλώσσας κλπ) Ευθύνει έχουν οι αρμόδιοι! Στους νομούς εκτός Αττικής, τα σχολεία των πρωτευουσών έχουν καλύψει σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες τους!! Οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν με κάθε τρόπο να μην μετακινηθούν από τα σχολεία τους! (το" με κάθε τρόπο" το καταλαβαίνουν και οι εκπαιδευτικοί και οι διευθυντές που θέλουν το σχολείο τους να λειτουργεί χωρίς να λείπει ούτε μία ώρα!!! Αλλά τα επαρχιακά έχουν φοβερές ελλείψεις. Βέβαια θα μου πειτε είναι ευθύνη της πολιτείας η κάλυψη των κενών! ΞΚανείς δεν αντιλέγει! Πόσο ηθικό ειναι να ¨απλώνεται " το ωράριο των εκπαιδευτικών στις πόλεις και στα χωριά να μην έχουν εκπαιδευτικούς! Αυτά τα παιδιά είναι ενός κατώτερου θεού!
Χρειάζεται έλεγχος- αφόσον υπάρχουν κάποιοι που δεν τηρούν την νομοθεσία! Τα τμήματα να χωρίζονται στα Γυμνάσια με βάση τους φοιτώντες και όχι τους εγγεγραμμένους (ρομα, μετανάστες, που εγκαταλείπουν το σχολείο)!!!!!!

 
geo
21 Οκτ 2015 15:04

Καλα τα λεει ο υπουργος. Κανει ομως κατι; Σε πολιτισμενα κρατη, κανονικα θα περνουσαν πειθαρχικο οποιοι αδιαφορουν ή σφαλλουν. Εδω τι γινεται; Μεχρι και στις ειδοποιησεις για το myschool που στελνουν στους διευθυντες των σχολειων, απαλειφθηκε πλεον η προειδοποιηση για πειθαρχικο παραπτωμα. Πώς θελουμε να λειτουργησουμε ετσι; Ας αρχισουν οι περικοπες μισθων, για 1,2, 3 μηνες, να δεις τοτε για ποτε ολοι θα τηρουν ευλαβικα την ακριβεια του συστηματος. Καντε μας κρατος επιτελους, αρχοντες μας!

 
antigrafo
21 Οκτ 2015 14:47

Μην ξεχνάμε ότι οι διευθυντές σχολείων θα ψηφίσουν τους Διευθυντές εκπαίδευσης... Αθάνατη ελληνική εκπαίδευση.

 
Φιλιώ
21 Οκτ 2015 13:08

Η είδηση θα ήταν αν δε ξεσπούσε εναντίον τους.

 
Στέλιος
21 Οκτ 2015 12:54

Κύριε Υπουργέ η θητεία των Διευθυντών Εκπαίδευσης έχει ήδη τελειώσει από τον Ιούλιο, και των Σχολικών Συμβούλων λήγει 31/12. Ο εκπαιδευτικός κόσμος απορεί γιατί δεν έχετε ακόμη αρχίσει τη διαδικασία επιλογής.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ