Placeholder

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Κατ εξαίρεση μετεγγραφές φοιτητών- Αιτήσεις από σήμερα

Εφόσον συντρέχουν ιδιαίτερα σοβαρές και τεκμηριωμένα εξαιρετικές περιπτώσεις.
Δημοσίευση: 21/10/2015
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το υπουργείο Παιδείας από σήμερα και για ένα μήνα θα κάνει δεκτές αιτήσεις φοιτητών για κατ εξαίρεση μετεγγραφή.

Η Επιτροπή Κατ’ εξαίρεση Μετεγγραφών εξετάζει αιτήσεις φοιτητών Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. της ημεδαπής για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφή σε Σχολή ή Τμήμα ή Πρόγραμμα Σπουδών αντίστοιχο των Σχολών ή Τμημάτων ή Προγραμμάτων Σπουδών εισαγωγής, από Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο από ΤΕΙ σε ΤΕΙ και από ΑΕΑ σε ΑΕΑ, εφόσον συντρέχουν ιδιαίτερα σοβαρές και τεκμηριωμένα εξαιρετικές περιπτώσεις.

Η Επιτροπή αποφασίζει εάν από τα υποβληθέντα δικαιολογητικά προκύπτει ότι οι λόγοι που επικαλείται ο αιτών συνιστούν ιδιαίτερα σοβαρή περίπτωση και εάν τεκμηριώνεται ο εξαιρετικός χαρακτήρας του αιτήματος ως ορίζει η παράγραφος 9 του άρθρου 21 του Ν. 4332/2015.

Τα κριτήρια για χορήγηση μετεγγραφής που ορίζονται στην παράγραφο 7 του άρθρου 21 του Ν. 4332/2015 δεν συνιστούν λόγο κατ’ εξαίρεση μετεγγραφής.
Υποβολή και εξέταση αιτημάτων για χορήγηση Κατ’ εξαίρεση Μετεγγραφής

1. Οι αιτήσεις για χορήγηση κατ’ εξαίρεση μετεγγραφής υποβάλλονται στην αρμόδια σύμφωνα με τα ανωτέρω Επιτροπή από την 1η έως την 31η Οκτωβρίου εκάστου έτους. Ειδικά για φέτος η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων αρχίζει από σήμερα 21 Οκτβρίου και διαρκεί τριάντα (30) ημέρες. Δεν έχουν δικαίωμα κατ’ εξαίρεση μετεγγραφής φοιτητές των οποίων η διάρκεια φοίτησης έχει υπερβεί τη διάρκεια των εξαμήνων που απαιτούνται για τη λήψη του τίτλου σπουδών σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών.

Αίτηση για χορήγηση κατ’ εξαίρεση μετεγγραφής δύναται να υποβληθεί και μετά τη λήξη της ανωτέρω προθεσμίας, εφόσον ο λόγος που επικαλείται ο αιτών προέκυψε μετεγενέστερα. Η απόρριψη αιτήσεως μετεγγραφής, σύμφωνα με τα κριτήρια που ορίζονται στην παράγραφο 7 του άρθρου 21 του Ν. 4332/2015, δεν συνιστά λόγο που προέκυψε μεταγενέστερα από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων στην Επιτροπή των Κατ’ εξαίρεση μετεγγραφών.

2. Στην αίτηση που υποβάλλεται σύμφωνα με τα ανωτέρω, επισυνάπτονται τα δικαιολογητικά που τεκμηριώνουν τις ιδιαίτερα σοβαρές και εξαιρετικές περιπτώσεις, για τις οποίες ο φοιτητής αιτείται μετεγγραφή κατ’ εξαίρεση.

Η Επιτροπή αποφασίζει εάν τεκμηριώνεται από τα υποβληθέντα δικαιολογητικά η συνδρομή ιδιαίτερα σοβαρής και εξαιρετικής περίπτωσης για τη χορήγηση της κατ’ εξαίρεση μετεγγραφής.

Ο πλήρης φάκελος του αιτούντος και η τεκμηριωμένη απόφαση της Επιτροπής διαβιβάζονται στο Ίδρυμα, στο οποίο ο αιτών έχει αιτηθεί μετεγγραφή κατ’ εξαίρεση.
 
 Η Επιτροπή Κατ’ εξαίρεση Μετεγγραφών αποτελείται από τα ακόλουθα μέλη:
α) Έναν εκπρόσωπο, που υποδεικνύεται από το Σώμα Επιθεωρητών − Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.) , ως Πρόεδρος.
β) Έναν (1) εκπρόσωπο   από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων των Πανεπιστημίων, ο  ως μέλος.
γ) Έναν (1) εκπρόσωπο από τη Σύνοδο Προέδρων των Τ.Ε.Ι.  ως μέλος.
δ) Έναν (1) εκπρόσωπο από τη Διεύθυνση Οργανωτικής και Ακαδημαϊκής Ανάπτυξης της Γενικής Διεύθυνσης Ανωτάτης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας,
Έρευνας και Θρησκευμάτων,  
ε) Έναν (1) εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας, ως μέλος.

 

Σχόλια (7)

 
Γεώργιος
23 Οκτ 2015 09:36

Ασχετα πράγματα χωρίς κανένα προγραμματισμό.
ΟΦΑ (Όπου Φυσάει ο Άνεμος).

 
Αντώνης
22 Οκτ 2015 10:03

Θα πρέπει όλοι οι πολύτεκνοι φοιτητές που επιθυμούν να μετεγγραφούν, να κάνουν ΤΩΡΑ αίτηση για κατ εξαίρεση μετεγγραφή βάσει του άρθρου 21 του Συντάγματος που τους προστατεύει.. τέρμα ο εμπαιγμός του υπουργείου!

 
ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ
22 Οκτ 2015 09:40

Απλά ΝΤΡΟΠΗ ! τι ειναι αυτό τωρα ,να προηγουνται οι κατ'εξαιρεση μετεγγραφες των κανονικών ; Μας εχετε οδηγησει στην απόγνωση ,δεν ξερουμε τι να κανουμε ,τα παιδια θα χασουν το εξαμηνο ,ΑΝΑΣΚΟΥΜΠΩΘΕΙΤΕ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
22 Οκτ 2015 08:46

στον βαρβαρο αυτο κοσμο που ζουμε χωρις αξιες και αρχες δεν πιστευω στην κριση καμιας επιτροπης.αυτο εχει δειξει και το προσφατο παρελθον......για θυμηθειτε!!!
πηρατε τις μετεγγραφες απο τους πολυτεκνους,τη μονη κοινωνικη ομαδα που αντιστεκεται στο δημογραφικο κατηφορο της χωρας μας και ΤΙΣ ΔΩΣΑΤΕ ΠΑΝΤΟΥ.....ΟΧΙ ΕΣΕΙΣ MONO ΤΩΡΑ, ΤΟ ΚΑΚΟ ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ.ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ (ΔΕΞΙΟΙ-ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΝΑ ΣΩΜΑ ΜΙΑ ΨΥΧΗ) πάτε να σωσετε την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!!!!!
δεν πρέπει να αποτελει κατ'εξαιρεση η μετεγγραφη πολυτεκνων παιδιών που σχεδον στην πλειονοτητα τους ΔΕΝ παρακολουθουν τα μαθηματα τους,περιμενοντας να παρουν μετεγγραφη κι ας χασουν και ενα εξαμηνο σπουδων , διοτι αδυνατουν να ανταποκριθουν στις οικονομικες απαιτησεις αν παραμεινουν στην πολη που εισηχθησαν;
Να κοπουν σημερα κιολας οι πιχορηγησεις των κομματων και τα χρηματα να δοθουν για δημιουργια στεγης των φοιτητων.

 
Γ.Κ
22 Οκτ 2015 02:39

Η απόλυτη παραφροσύνη. Με ποια λογική οι κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές προηγούνται των κανονικών;
Ελπίζω ότι τα ονόματα των ατόμων που θα πάρουν κατ’ εξαίρεση μετεγγραφή να δημοσιοποιηθούν καθώς και οι τόσο σοβαροί λόγοι τους. Δεν είναι λίγο παράξενο το γεγονός ότι νοιάζονται πρώτα για τις μετεγγραφές κατ’ εξαίρεση; Πάλι ο κάθε ένας θα πάρει μετεγγραφή; Θα έχουμε πάλι τα ίδιο όπως με την επιστολή του κ. Κυριαζή (http://www.esos.gr/arthra/tritovathmia/eidisis-tritovathmia-ekpaidefsi/m...);
Καταργούν κάθε δεσμό των μετεγγραφών με την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος. Μετατρέπουν τις μετεγγραφές σε όπλο των δυνατών, των φοροφυγάδων και των δικών τους παιδιών στο να σπουδάζουν όπου θέλουν.
Οι μετεγγραφές δόθηκαν για καθαρά δημογραφικούς λόγους και έτσι νομίζω ότι θα πρέπει να συνεχιστεί. Θα μπορούσε και θα έπρεπε να προσφέρεται σίτιση στέγαση και οικονομική βοήθεια σε όποιον την χρειαζόταν και όχι να μοιράζουν λεφτά στα κόμματα για δήθεν επιμόρφωση και έρευνα.

 
Νικόλαος
21 Οκτ 2015 22:55

Δεν πάτε καλά, σας έχει κυριεύσει πανικός. Προσπαθείτε να αναδομήσετε την Ελληνική Κοινωνία και το μόνο ζωντανό κύτταρο την πολύτεκνη οικογένεια που απέμεινε για να διαιωνίζετε το Ελληνικό γένος. Αλλάξτε τρόπο σκέψης και πολιτικής όσο είναι νωρίς.

 
Μανώλης
21 Οκτ 2015 21:14

Θα μας τρελάνουν εκεί στο Υπ. Παιδείας, αντί να βγάλουν την εγκύκλιο των κανονικών Μετεγγραφών, που εμπαίζουν τα παιδιά ένα μήνα τώρα, λέγοντας συνεχώς από βδομάδα (και θα χάσουν το εξάμηνο).. τρέχουν και βγάζουν για τις κατ εξαίρεση μετεγγραφές!!!

Πως θα κάνει ο άλλος αίτηση για κατ εξαίρεση, τη στιγμή που με τους λόγους που έχει, να μπορεί να πάρει μετεγγραφή με τις κανονικές; Γιατί λοιπόν να προηγηθούν ή μήπως είναι δικά σας παιδιά που πιέζουν και πρέπει τάχιστα με συνοπτικές διαδικασίες να ικανοποιηθούν; Για αυτό πήρατε τις μετεγγραφές από τους πολύτεκνους.. για να τις δίνετε όπου θέλετε τώρα; Έλεος και ντροπή!...

Έλλειμμα αριστερής συνείδησης (για μια κυβέρνηση που θέλει να αυτοαποκαλείται αριστερή), έλλειμμα δημοκρατίας, έλλειμμα κοινής λογικής, έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας, έλλειμμα γενικώς στο υπουργείο παιδείας!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ