ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Μετατάξεις για τους "πολύχρονους" αποσπασμένους εκπαιδευτικούς

25/10/2015

Άκουσε το άρθρο

Πρόθεσή μας είναι αν υπάρχουν εκπαιδευτικοί που υπηρετούν για πολλά ή για αρκετά χρόνια εκτός αιθούσης, να τους δοθεί η δυνατότητα να μεταταγούν από το εκπαιδευτικό στο διοικητικό έργο της δημόσιας διοίκησης.

Τη δήλωση αυτή έκανε στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ενώ δεσμεύτηκε ότι του χρόνου τα σχολεία θα λειτουργήσουν χωρίς τα προβλήματα της τελευταίας δεκαετίας.

Ο κ. Φίλης τόνισε ότι το πρόβλημα με τα κενά έχει να κάνει:

Α. Με την προετοιμασία του διοικητικού μηχανισμού του Υπουργείου, αλλά και με έγκαιρες πολιτικές επιλογές, όπως και με την ανάγκη η πολιτεία –και εδώ μιλώ και ως Κυβέρνηση- αναλόγως της προόδου των δημοσιονομικών να αντιμετωπίσει την εκπαίδευση ως προτεραιότητα στο θέμα των μόνιμων προσλήψεων.

Β. Με τη δέσμευσή μας να έχει λυθεί μέχρι 31 Μαΐου το πρόβλημα των αποσπάσεων εκπαιδευτικών εκτός αιθούσης, όπου όπως ξέρετε περίπου τέσσερις χιλιάδες εκπαιδευτικοί δεν υπηρετούν στις οργανικές τους θέσεις μέσα στην Αίθουσα, αλλά σε άλλες θέσεις, είτε αυτές έχουν έμμεση σχέση με την εκπαίδευση είτε είναι αμιγώς διοικητικές.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (4)

giorgos
|

Το παραμύθι με την μετάταξη των αποσπασμένων εκαπιδευτικών καλά κρατεί..Δεν θα αλλάξει ποτέ όπως δεν άλλαξε τα τελευταία 30 χρόνια!Οι λόγοι είναι δύο ξεκάθαρα καιέξω απο τα δόντια:

1.) Δεν θέλει η πολιτική ηγεσία για να κάνει τις πολιτικές εξυπηρετήσεις
2). Δεν θέλουν οι υπάρχοντες Διοικητικοί Υπάλληλοι για να μην τους πάρουν τις θέσεις των Διευθυντων και να αποφύγουν μελλόντική διαθεσιμότητα.

Έτσι απλά..Είναι ντροπή για τηνΠολιτική ηγεσία και πίεση να μην μπαίνει μια τάξη στο σύστημα..Έλεος πία..Ας γίνουμε μια πολιτισμένη χώρα κάποτε!!!

Δεν είμαι εκπαιδευτικός αλλά Διοικητικός.

Αει και Τει
|

Να δωσει την δυνατοτητα σε εκεινους που στελεχωνουν με αποςπαςη τα Αει και Τει να μεταταχθουν σε ειδικο διδακτικο προςωπικο και να κρατησουν τις θεσεις αυτες και στην θεση τους να γινουν νεοι διορισμοι..φτανει το πολυ κυριε ελεησον ..ας γινει και μια φορα το σωστο..

κοινή λογική
|

Προκήρυξη ανοιχτή των θέσεων με προϋπηρεσία και προσόντα τυπικά άμεσα. μην ακυρώνετε και αδρανοποιείτε υπηρεσίες κρίσιμες (ειδικά για τις μικρές τοπικές κοινωνίες). Διαφάνεια και σοβαρότητα επιτέλους (για πρώτη φορά... η κατεύθυνση δεν μας ενδιαφέρει)

George
|

και τι θα γίνει με αυτούς που αποδεσμεύτηκαν και περιμένουν εδώ και 2 χρόνια να προχωρήσουν οι αιτήσεις μετάταξης; Πάλι μόνο οι ημέτεροι θα ευνοηθούν;;;
πληβείοι και πατρίκιοι;;;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ