Είστε εδώ

Οι ειδικές περιπτώσεις δικαιολόγησης απουσιών των μαθητών

Για τα Γυμνάσια και Λύκεια, μόνο οι απουσίες της πρώτης και τελευταίας διδακτικής ώρας είναι δυνατόν, κατά την κρίση του Συλλόγου των Διδασκόντων, να δικαιολογηθούν
Δημοσίευση: 26/10/2015
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δεν προβλέπεται ρύθμιση από την ισχύουσα νομοθεσία για το θέμααπουσιών, λόγω προβλημάτων μεταφοράς μαθητών, εντούτοις το υπουργείο Παιδείας εξετάζει κατά περίπτωση σχετικά προβλήματα.

Τη δήλωση αυτή έκανε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, απαντώντας σε  ερώτηση των Βουλευτών Σ. Βαρδαλή και Γ. Δελή, σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών  σχολείου των Δήμων Λαγκαδά και Βόλβης Θεσσαλονίκης.

Ο υπουργός Παιδείας τονίζει στην απάντηση  ότι, δε λαμβάνονται υπόψη  απουσίες των μαθητών για το χαρακτηρισμό της φοίτησης:

Α. Όσες οφείλονται σε ολιγοήμερη ή ολιγόωρη απεργία των υπεραστικών λεωφορείων ΚΤΕΛ και βεβαιώνεται κατά τόπους από τον Οικείο Νομάρχη

Β. Για τα Γυμνάσια και Λύκεια, μόνο οι απουσίες της πρώτης και τελευταίας διδακτικής ώρας είναι δυνατόν, κατά την κρίση του Συλλόγου των Διδασκόντων, να δικαιολογηθούν, εφόσον οφείλονται σε εξαιρετικά σοβαρούς  αντικειμενικούς λόγους των ιδιαίτερων τοπικών, συγκοινωνιακών και άλλων συνθηκών.

Γ. Όταν τα σχολεία κλείνουν με απόφαση του Νομάρχη λόγω κακοκαιρίας, δε σημειώνονται απουσίες.

Δ.Απουσίες μαθητών που δεν ανήκουν χωροταξικά στη σχολική μονάδα που φοιτούν (Εσπερινά, Μουσικά, Πειραματικά, Καλλιτεχνικά, ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ) και οι απουσίες αποδεδειγμένα (ανάλογα με το μέσο που χρησιμοποιεί ο κάθε μαθητής) οφείλονται σε απεργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.