Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Παρατείνεται η θητεία των Σχολικών Συμβούλων έως την 31η Αυγούστου 2016

Καταργείται το "προνόμιο" των Περιφερειακών Διευθυντών να επιστρέφουν ως Σχολικοί Σύμβουλοι
Δημοσίευση: 29/10/2015
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Παρατείνεται η θητεία των υπηρετούντων Σχολικών Συμβούλων, έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής νέων και την τοποθέτησή τους, άλλως έως την 31η Αυγούστου 2016.

Αυτό ορίζει τροπολογία η οποία κατατέθηκε, προς ψήφιση, στη Βουλή.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

ΠΟΙΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

Η ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Την τροπολογία για τους Σχολικούς Συμβούλους το υπουργείο Παιδείας την αιτιολογεί ως εξής:

Σχόλια (21)

 
Κώστας
29 Οκτ 2015 21:39

" Χρονοδιάγραμμα των όλων διαδικασιών δεν ορίσθηκε, αλλά ο υπουργός φάνηκε πως θα κινηθεί με ταχύτατους ρυθμούς" , ο Υπουργός Παιδείας για την επιλογή Σχολικών Συμβούλων όπως δημοσιεύτηκε στο esos.
http://www.esos.gr/arthra/40345/dromologeitai-i-diadikasia-epilogis-neon...
Άντε, και τρίτη φορά αξιόπιστη αριστερά.

 
AS
29 Οκτ 2015 22:20

Να ψηφίσουμε για σχολικούς συμβούλους, τι δηλαδή αυτοί δεν θα ψηφίζονται;
Ζήτω η ..πόσες φορές... αριστερά;

 
Mary
29 Οκτ 2015 23:20

Συμφωνώ με τον/την ΑS για εκλογές...ή όλοι στον οντά ή όλοι στο κατώι...όχι μόνο οι διευθυντές σχολείων ...

 
Θυμωμένος Έλληνας Πολίτης
30 Οκτ 2015 09:14

"Νευραλγικές για τη λειτουργία της εκπαίδευσης". Παρακαλούμε τον κο Υπουργό να μας αιτιολογήσει τη "νευραλγικότητα" των Σχολικών Συμβούλων.

 
DASKALOS
30 Οκτ 2015 10:00

..ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΒΛΕΠΩ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΩΝ.... ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ... ΑΝΑΡΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ. ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΡΑΤΗ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΜΑΘΗΤΩΝ .

 
Πολίτης
30 Οκτ 2015 10:06

Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα οι σχολικοί σύμβουλοι μένουν. Πρώτα με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που απαγόρευσε σε εκπαιδευτικούς που επέλεγαν τη θέση του Διευθυντή να θέσουν υποψηφιότητα για Σχολικοί Σύμβουλοι, και τώρα με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που κρατάει στη θέση τους Συμβούλους για αόριστο διάστημα. Χωρίς κρίσεις και χωρίς ανανέωση στελεχών λοιπόν η παιδεία. Μία από τα ίδια , τα γραφειοκρατικά και τα τυποποιημένα. Θα βολεύει φαίνεται αυτή η κατάσταση του Υπουργείο. Καλά είναι, χωρίς όραμα για τη μόρφωση της νέας γενιάς. Άλλωστε τι χρειάζεται;

 
sim
30 Οκτ 2015 14:14

Να καλυφθούν άμεσα και τα υπάρχοντα κενά σχολικών συμβούλων από τους πίνακες...Σε πολλά σχολεία ετοιμάζονται προγράμματα αλλά δεν επικυρώνονται λόγω έλλειψης σχολικού συμβούλου.

 
fofo
30 Οκτ 2015 14:58

@ sim
Είσαι στους πίνακες, ε;

 
Τζίμυς
30 Οκτ 2015 15:23

Τελικά μόνο τους διευθυντές ήθελαν να αλλάξουν οι του ΣΥΡΙΑΖΑ και ο ΚΟΥΡΑΚΗΣ.

 
teos
30 Οκτ 2015 18:23

@Τζίμυς: Ακριβώς Τζίμυς, συμφωνώ μαζί σου μόνο τους διευθυντές σχολικών μονάδων βιάζονταν να αλλάξουν. Το πέτυχαν με τον νόμο έκτρωμα παγκόσμια πρωτοτυπία των συριζοανελ.και ξέρεις ποιοι την πλήρωσαν; Οι καλύτεροι διευθυντές, που δεν έκαναν ρουσφέτια ούτε στον εαυτό τους και επέτρεψαν σε ορισμένους να βγάλουν το άχτι τους. Επιπροσθέτως βλέπεις πως πάνε από παράταση σε παράταση διευθυντές εκπαίδευσης και σχολικούς συμβούλους, δίχως όπως σωστά ζητάει ο sim να καλύψουν τα υπάρχοντα κενά σχολικών συμβούλων. Φαίνεται η πλειονότητα των σχολ.συμβούλων ανήκουν στο συριζα και δεν συμφέρει να τους αλλάξουν.

 
Μαχόμενος εκπαιδευτικός
30 Οκτ 2015 19:47

@Τζίμυς / @teos
Έχει καταντήσει ανυπόφορη αυτή η αρρωστημένη εμμονή σας στο ίδιο θέμα και με την ίδια τυφλή διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι επανεξελέγησαν οι ίδιοι διευθυντές σε ποσοστό πάνω από 80%, αλλά εσείς επιμένετε να μιλάτε για κομματικές επιλογές !

 
st
30 Οκτ 2015 20:19

Να τους αλλάξουν γρήγορα. Από παράταση σε παράταση πάει η υπόθεση! Τόσο δύσκολο είναι να θεσπίσουν νομοθεσία με μια μοριοδότηση και με θητεία όχι πάνω από δύο φορές; Επομένως, όσοι έκαναν δυο θητείες να μην έχουν δικαίωμα να ξαναγίνουν!! Οι θέσεις δεν είναι για πάντα!!

 
DIOGENIS
31 Οκτ 2015 09:32

Σωστά. Rotation και στην εκπαίδευση. Όλοι πρέπει να γίνονται Δ/ντές Σχολείων, Δ/ντές Δ/νσεων και Σχ. Σύμβουλοι. Γιατί όχι και Περιφερειακοί και Δ/ντες Δ/νσεων Εκπαίδευσης στο ΥΠΠΕΘ. Τώρα που επεκτείνεται ο εργασιακός βίος προλαβαίνουμε.

 
Μήτσος
31 Οκτ 2015 09:50

Θα πρέπει κάποια στιγμή να γίνει αποτίμηση και αξιολόγηση για το τι προσφέρουν ή δεν προσφέρουν οι σύμβουλοι στο σχολείο, στο διδάσκοντα, στη παιδεία.
Πόσες υποδειγματικές διδασκαλίες στη διάρκεια της θητείας τους?
Και από ποιόν, από τον ίδιο ή από κάποιον άλλο?
Πόση πραγματική βοήθεια στο νέο (ή και στον παλιό) δάσκαλο?
Πότε γίνεται κάποια ενημέρωση, στα μέσα ή στην αρχή της σχολικής χρονιάς?

 
Κώστας
31 Οκτ 2015 10:56

@Μαχόμενος εκπαιδευτικός / @Τζίμυς / @teos / 30 Οκτ 2015 19:47

Ισοκράτης: Αν πάρεις εξουσία μη χρησιμοποιήσεις κανένα φαύλο στη διοίκηση, επειδή για τα δικά του αδικήματα, εσένα θα κατηγορήσουν.

Harry S. Truman: Όταν έχεις δίκιο, κανείς δεν το θυμάται. Όταν έχεις άδικο, κανείς δεν το ξεχνά.

Ενώ @Μαχόμενος εκπαιδευτικός o έξυπνος παραδέχεται... ο πονηρός δικαιολογείται... ο ηλίθιος επιμένει...

 
Προβληματισμένη
31 Οκτ 2015 17:29

Μία ακόμη σχολική χρονιά χαμένη για την παιδαγωγική καθοδήγηση των σχολείων. Γιατί κύριε Υπουργέ; Γιατί το κάνετε αυτό;

 
Δάσκαλος που κάνει μάθημα
31 Οκτ 2015 21:14

@Μήτσος έχεις απόλυτο δίκαιο!

 
ΕΛΕΝΗ
01 Νοε 2015 21:47

Θυμωμένε, θα το αισθανόσουν στο πετσί σου με την αξιολόγηση. Αλλά την γλύτωσες τυχερέ πολίτη. Να ευγνωμονείς τον Τσίπρα.

 
sim
02 Νοε 2015 09:16

Άμεση κάλυψη των υπαρχόντων κενών στις νευραλγικές θέσεις σχολικών συμβούλων.Δεν μπορούν να παραμένουν κενές μέχρι 31/8/2016..Ισότητα και δημοκρατική μεταχείριση όλων των υποψηφίων...

 
Χαμογελαστός (και τι άλλο να κάνω;)
02 Νοε 2015 12:07

@Ελένη στο πρώτο σκέλος της απάντησής σου στο θυμωμένο έχεις δίκαιο. Ανατριχιάζω και μόνο στην ιδέα πως θα έκαναν αξιολόγηση . Στο δεύτερο, γιατί η ευγνωμοσύνη; Γιατί, κρίσεις στελεχών μετατίθενται πλέον στις καλένδες του Αυγούστου; Τι καλό έκανε στην παιδεία η κυβέρνησή του;

 
rim
02 Νοε 2015 12:20

@σsim άμεση κάλυψη ναι, αλλά με κρίση και όχι από τους υπάρχοντες πίνακες που υφίστανται από το ....2011.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean