Κίνδυνος να χαθούν 1.170.000 ευρώ από την Τράπεζα Θεμάτων

Για το έργο αυτό το ΙΕΠ βρίσκεται εκτεθειμένο διότι έχει υπογράψει συμβάσεις με φυσικά πρόσωπα τα οποία δεν έχουν πληρωθεί κι απ ότι φαίνεται μόνο στα δικαστήρια θα βρουν λύση

01/11/2015

Άκουσε το άρθρο

Το έργο “Τράπεζα Θεμάτων” εάν ολοκληρώνονταν τον Ιούνιο του 2016,όπως προέβλεπε το Τεχνικό Δελτίο,  το ελληνικό Κράτος θα απορροφούσε από κονδύλια του ΕΣΠΑ συνολικά 1.190.902 ευρώ.

Λόγω της αιφνίδιας διακοπής του έργου απο τον πρώην υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά με την ουσιαστική κατάργηση της Τράπεζας από τον αρχικό της ρόλο και μετατροπής της σε συμβουλευτικό όργανο προς τους εκπαιδευτικούς του Λυκείου, σταμάτησε και η απορροφητικότητα των κονδυλίων.

Μέχρι σήμερα γι αυτό το έργο απορροφήθηκαν μόνον 21.156 ευρώ, ποσοστό 1,78%.

Για το έργο αυτό το ΙΕΠ βρίσκεται εκτεθειμένο διότι έχει υπογράψει συμβάσεις με φυσικά πρόσωπα τα οποία δεν έχουν πληρωθεί κι απ ότι φαίνεται μόνο στα δικαστήρια θα βρουν λύση.

Οσον αφορά για το υπόλοιπο ποσό που δεν απορροφήθηκε και ανέρχεται σε  1.170.000 ευρώ, υπάρχει κίνδυνος να χαθεί εάν δεν υπάρξει συμφωνία με το ΕΣΠΑ να μεταφερθεί σε κάποιο έργο, κάτι που μάλλον θεωρείται αδύνατο.

ΑΡ.ΜΠΑΛΤΑΣ  Η Τράπεζα Θεμάτων έγινε για να πληρωθούν κάποιοι

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη διάλυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας από την Τράπεζα Θεμάτων είχε πει   από το Βήμα της Βουλής στις 10 Φεβρουαρίου 2015    Αριστείδης Μπαλτάς, ως υπουργός Παιδείας,  και υπογράμμισε:

Α. Η Τράπεζα θεμάτων δεν έγινε για να βοηθήσει την εκπαίδευσης

Β. Είναι ένα έργο που έγινε όχι για τη χρησιμότητα του αλλά για να πληρωθούν κάποιοι

Γ. Είναι από αυτά τα περίεργα έργα που δε γίνονται επειδή χρειάζονται αλλά για να πληρωθούν κάποιοι.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (4)

N
|

Η εκπαιδευτική πολιτική με ΕΣΠΑ:
...είναι αποσπασματική, μια που μόλις τελειώνουν τα λεφτά του ΕΣΠΑ το κάθε πρόγραμμα παραπαίει ή σταματά
...είναι άσχετη με τα ζητούμενα του ελληνικού χώρου, μια που το τι θα χρηματοδοτηθεί το αποφασίζουν οι "'έξω"
...δεν είναι καν εκπαιδευτική πολιτική, αλλά τρόπος να πέσουν χρήματα στην "αγορά"
Θλίψη!

Mr Νίκος
|

Όσοι πάνε δικαστικά βεβαίως και θα δικαιωθούν κάποια στιγμή αφού έκαναν το έργο που υπέγραψαν να κάνουν. Τα χρήματα όμως που θα πάρουν τότε, δεν θα τα δώσει το ΕΣΠΑ αλλά εσύ και εγώ κύριε Ελεύθερε

Τάκης
|

Θυμάμαι πέρσι απελπισμένους γονείς να δίνουν κατάρες ..., με την έναρξη της τράπεζας θεμάτων... Τι έχει ζήσει αυτή η έρμη η εκπαίδευση.....

Ελεύθερος
|

Ας πάνε στα δικαστήρια, να δούμε αν θα "δικαιωθούν" μετά 20 χρόνια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ