Με διαφάνεια η επιλογή των νέων Υπηρεσιακών Συμβουλίων

05/11/2015

Ενημερώθηκε: 06/11/2015, 06:31

Άκουσε το άρθρο

«Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις επιδιώκουμε να λειτουργήσουν με αποτελεσματικότερο τρόπο τα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια. Τα νέα μέλη θα επιλεγούν με διαφάνεια και αξιοκρατία μετά από πρόσκληση δημόσιου ενδιαφέροντος. Θα υπάρξει Υπουργική Απόφαση. Είναι προφανές ότι δεν θίγεται ο θεσμός των αιρετών. Απλώς τα διορισμένα μέλη θα κριθούν μέσα από διαδικασίες -επαναλαμβάνω- διαφανείς και αξιοκρατικές».

Τα παραπάνω είπε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, σχετικά με την τροπολογία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, ενώ τόνισε τα εξής:

Α. Διατυπώθηκε η άποψη ότι πηγαίνει η Κυβέρνηση, ο μηχανισμός, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να επιλέξει κομματικά πρόσωπα, ενώ μέχρι τώρα οι διοριζόμενοι από τις προηγούμενες διοικήσεις του Υπουργείου ήταν πρόσωπα υπεράνω κομματικής υποψίας. Είναι μια επιχειρηματολογία…

Β. Δεν βάζουμε άλλα κριτήρια που περιορίζουν το εύρος των υποψηφιοτήτων. Δεν θέλουμε δηλαδή να επαναλάβουμε αυτό που συνέβαινε στο παρελθόν, να αποκλείσουμε μεγάλη πλειοψηφία στελεχών της εκπαίδευσης, ικανών εκπαιδευτικών. Θέλουμε να υπάρξει μια ευρύτερη δυνατή επιλογή.

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ