Placeholder

ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

Ανοικτή Επιστολή στον υπ. Παιδείας, από το Διευθυντή του 1ου Γενικού Λυκείου Κουφαλίων, το Σύλλογο των Καθηγητών, τους Μαθητές και τους ΓονείςΚύριε Υπουργέ, μετά τις έως και σήμερα (10-11-2015) ενέργειες αναφορικά με τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών (αποσ

Δημοσίευση: 10/11/2015
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Κύριε Υπουργέ,
μετά τις έως και σήμερα  (10-11-2015) ενέργειες αναφορικά με τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών (αποσπάσεις – διαθέσεις – τοποθετήσεις κλπ) με σκοπό την κάλυψη κενών στα σχολεία της αρμοδιότητας του ΠΥΣΔΕ Δυτ. Θεσ/νίκης, παραθέτω τα σχετικά δεδομένα για το 1ο ΓΕΛ Κουφαλίων με στόχο να καταδειχθούν οι παρατεινόμενες ελλείψεις του σχολείου σε επαρκές εκπαιδευτικό προσωπικό (σε διάστημα δύο και πλέον μηνών από την έναρξη του σχολικού έτους).

Συγκεκριμένα και ανά ειδικότητα εκπαιδευτικών:

1. ΠΕ02 – ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ:  Μετά την απόσπαση τριών εκπαιδευτικών εντός ΠΥΣΔΕ (Πράξη 50/16-10-2015) με επακόλουθο κενό 62 ωρών, τοποθετήθηκε με την ίδια Πράξη ΠΥΣΔΕ  μια αποσπασμένη από άλλο ΠΥΣΔΕ εκπαιδευτικός με υποχρεωτικό ωράριο 20 ώρες, μια αναπληρώτρια εκπαιδευτικός (με τη υπ’ αριθμ 131/20-10-2015 απόφαση του Δ/ντή Β/θμιας Εκπαίδευσης) με υποχρεωτικό ωράριο 23 ώρες,  που μειώθηκε  στις 21 ώρες  λόγω ανατροφής παιδιού, ενώ διατέθηκε στο σχολείο εκπαιδευτικός για 11 ώρες (Πράξη ΠΥΣΔΕ 56/23-10-2015). Για τις εναπομείνασες 10 διαθέσιμες ώρες φιλολογικών μαθημάτων διατέθηκαν μετά από διάστημα δύο εβδομάδων δύο εκπαιδευτικοί για 6 και 4 ώρες αντίστοιχα (Πράξη ΠΥΣΔΕ 60/4-11-2015) και μετά από ένστασή τους υπήρξε τροποποίηση της διάθεσής τους σε άλλα σχολεία (Πράξη ΠΥΣΔΕ 61/6-11-2015) με αποτέλεσμα οι προαναφερθείσες 10 φιλολογικές ώρες να μένουν σταθερά ακάλυπτες έως και σήμερα.

2. ΠΕ03 – ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ: Το κενό που είχε διαμορφωθεί και γνωστοποιηθεί από την αρχή του έτους μόλις καλύφθηκε με τοποθέτηση αναπληρώτριας εκπαιδευτικού (απόφαση Δ/ντή Β/θμιας Εκπαίδευσης 146/6-11-2015). Εδώ να τονιστεί πως οι υπάρχοντες μαθηματικοί του Σχολείου αν δεν υπερέβαιναν των δυνάμεών τους δεν θα λειτουργούσαν ούτε καν οι κατευθύνσεις της Γ΄ και της Β΄ τάξης.  

3. ΠΕ0401 - ΦΥΣΙΚΟΙ: Οι διαθέσιμες από την αρχή του έτους 5 – 7 ώρες Φυσικής καλύφθηκαν μέσω διάθεσης εκπαιδευτικού από άλλο σχολείο στις 23-10-2015 (Πράξη ΠΥΣΔΕ  56/23-10-2015).

4. ΠΕ05 – ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ: Για τις 2 διαθέσιμες ώρες Γαλλικής γλώσσας στο σχολείο υπήρξαν διαδοχικές τοποθετήσεις δύο εκπαιδευτικών της ανάλογης ειδικότητας με διάθεση από το 1ο Γυμνάσιο Κουφαλίων, χωρίς να είναι ξεκάθαρο ποια εν τέλει θα αναλάβει το οικείο μάθημα ή ενδεχομένως δίωρο project (σχετικές Πράξεις ΠΥΣΔΕ: 38/28-9-2015, 42/6-10-2015, 60/4-11-2015).

Με την τελική επισήμανση ότι το κενό ωρών αναφορικά με το μάθημα Σχεδίου Γ΄ τάξης     (6 ώρες) και των Καλλιτεχνικών Α΄ τάξης (4 ώρες) παραμένουν ακάλυπτα, θεωρώ άξιο αναφοράς το εξής:  

Οι φιλότιμες προσπάθειες των εκπαιδευτικών του σχολείου, της Υποδιευθύντριας και εμού του ιδίου, σταθερά από την έναρξη των μαθημάτων έως σήμερα έχουν ως αποτέλεσμα :

•    το σχολείο να λειτουργεί απρόσκοπτα χωρίς απόπειρα κατάληψης από τους μαθητές
•    τα κενά στο ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθητών να είναι αμελητέα και συχνά, όταν είναι εφικτό ,να αποφεύγονται για την ασφάλειά τους
•    η κάλυψη της διδακτέας ύλης, ιδιαιτέρως στις Ομάδες Προσανατολισμού Β΄ και Γ΄ τάξης να είναι σε απολύτως ικανοποιητικό σημείο.

Ωστόσο, ως σήμερα δεν έχει ομαλοποιηθεί απολύτως η καθημερινότητα του σχολικού περιβάλλοντος καθώς επικρατεί διαρκής σύγχυση και ασάφεια στους μαθητές αναφορικά με τους διδάσκοντες καθηγητές τους. Ως εκ τούτου δεν έχει επιτευχθεί το προαπαιτούμενο για ένα δημιουργικό σχολείο κλίμα σταθερότητας, παιδαγωγικής ασφάλειας και εμπιστοσύνης. Κατά συνέπεια, οι παραπάνω  επισημάνσεις αποτελούν έκφραση της δικαιολογημένης και καθόλα νόμιμης διεκδίκησης των μαθητών μας να απολαύουν ένα τέτοιο σχολικό περιβάλλον και όλοι όσοι πιστεύουμε, στηρίζουμε και  υπηρετούμε τη δημόσια εκπαίδευση και τον πολύπλευρο ρόλο της οφείλουμε να τους το παρέχουμε. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμαστε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

Ο Διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Κουφαλίων

Βασιλειάδης Δημήτρης
Μαθηματικός

 

Ετικέτες: 
Νίκος Φίλης

Σχόλια (1)

 
ΓΟΥΓΟΥΛΑΚΗ ΡΟΔΟΠΗ
10 Νοε 2015 20:48

ποσο μοιάζουν οι καταστασεις! Πίστεψα οτι προκειται για το 1ο ΓΕΛ Κομοτηνής!!
Δυστυχως ακριβως τα ιδια συμβαινουν και στο δικο μας σχολείο.Αραγε υπάρχουν σχολεία που λειτουργουν κανονικά?

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ