ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Το υπουργείο απαντά στην ΟΛΜΕ για την αξιολόγηση της ενισχυτικής διδασκαλίας

Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των στελεχών εκπαίδευσης που συμμετείχαν στα προγράμματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας.
Δημοσίευση: 11/11/2015
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η εξωτερική αξιολόγηση των συγχρηματοδοτούμενων έργων ΕΣΠΑ αποτελεί προϋπόθεση για τη συνέχιση χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ 2014-2020 της ενισχυτικής διδασκαλίας.

Την απάντηση αυτή έδωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας  στην ανακοίνωση της  Γενικής Συνέλευσης  των προέδρων των ΕΛΜΕ , με την οποία καλούνται οι καθηγητές που έχουν με οποιοδήποτε τρόπο ανάμειξη, είτε ως διευθυντές – συντονιστές είτε ως διδάσκοντες στην ενισχυτική διδασκαλία και όλους τους γονείς να αγνοήσουν την  ιδιωτική εταιρεία  που απευθύνει ερωτηματολόγια σε σχολεία και να αρνηθούν οποιαδήποτε αξιολόγηση – δικαιολογία πλουτισμού σε βάρος των μαθητών του δημόσιου σχολείου.

Το υπουργείο Παιδείας τνίζει πως:

Α.Πρόκειται για αξιολόγηση που αφορά την υλοποίηση ως προς τους δείκτες της Πράξης, δηλαδή αξιολόγηση του προγράμματος (έναρξη, διάρκεια κτλ.) και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των στελεχών εκπαίδευσης που συμμετείχαν στα προγράμματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας.

Β. Σχετικά με την αποστολή ερωτηματολογίων διευκρινίζεται ότι αυτά συμπληρώνονται από τους ενδιαφερόμενους, εθελοντικά και μόνο.

Γ. Η ανάδοχος εταιρεία που πραγματοποίησε την αξιολόγηση προέκυψε μέσα από ανοιχτές διαδικασίες όπως αυτές προβλέπονται από το αντίστοιχο θεσμικό πλαίσιο και τα παραδοτέα αφορούν αποκλειστικά την αξιολόγηση της Πράξης με σκοπό τη βελτίωσή της.

Δ. η αξιολόγηση των Πράξεων «Οργάνωση και Λειτουργία Σχολικών Κέντρων Ενισχυτικής Διδασκαλίας 2012-2015» στους Άξονες Προτεραιότητας 1, 2 & 3 του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της υποχρέωσης της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων να αξιολογεί κάθε συγχρηματοδοτούμενη Πράξη που υλοποιεί, όπως προβλέπεται από την αντίστοιχη Πρόσκληση της ΕΥΔ ΕΠΔΒΜΘ (Κωδικός Πρόσκλησης 155)

 

Σχόλια (1)

 
Δημήτρης
12 Νοε 2015 12:59

Το Υπουργείο είπε τα γνωστά και αυτονόητα, που αδυνατώ να πιστέψω ότι δεν τα γνώριζαν οι Πρόεδροι των ΕΛΜΕ. Σε αντίθετη περίπτωση, ο λογαριασμός θα πάει στον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή "πιάσε τ΄ αυγό και κούρευτο"

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.