Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

“Βέτο” για Γ. Πανούση άσκησε ο ΠΔΕ Π. Ανανιάδης καταγγέλλει ο Πρύτανης του Παν. Μακεδονίας

Διαψεύδει ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης
Δημοσίευση: 20/11/2015
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καθηγητής Αχιλλέας Ζαπράνης, μιλώντας στο esos κατήγγειλε ότι ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Παναγιώτης Ανανιάδης άσκησε “βέτο” να αποκλεισθεί από το προγραμμτισμένο -με τη συνδιοργάνωη και των δύο φορέων-για τις 27 Νοεμβρίου Συνέδριο «Σχολικός εκφοβισμός-Bullying», ο Γιάννης Πανούσης , ενώ αρχικά είχε αποφασιστεί από την οργανωτική επιτροπή να είναι κεντρικός ομιλητής.  

Το esos επικοινώνησε με τον Περιφερειακό Διευθυντή ο οποίος μας διέψευσε ότι είχε αποφασιστεί  να ορισθεί Κεντρικός Ομιλητής ο κ. Πανούσης και πως πρόταση της Περιφερειακής Διεύθυνσης ήταν να είναι κεντρικός ομιλήτής ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος και ο κ. Πανούσης μαζί με άλλους καθηγητές να κάνουν παρέμβαση.

Αυτό , όπως μας είπε ο κ.Ανανιάδης, δεν το δέχθηκε ο Πρύτανης και πρότεινε το ακριβώς αντίθετο: Ο κ. Πανούσης να είναι κεντρικός ομιλητής και ο υπουργός Δικαιοσύνης να κάνει παρέμβαση.

Το συνέδριο (1.000 συμμετοχές, 150 εισηγήσεις) αναβλήθηκε και θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο  Δημόσιας Διοίκησης

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΣΤΟ ESOS Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ακύρωσε τη συμμετοχή του στο υπό διοργάνωση Συνέδριο «Σχολικός εκφοβισμός-Bullying», προκειμένου να αποτρέψει παραβίαση των θεμελιωδών αρχών της ακαδημαϊκής δεοντολογίας. Παρά ταύτα είναι έτοιμο να δεχθεί τη διεξαγωγή του, εφόσον εκλείψουν οι λόγοι που κατέστησαν υποχρεωτική τη μη συμμετοχή του Πανεπιστημίου στη διοργάνωση.

Σχετικώς διευκρινίζονται τα εξής:

Στο εν λόγω Συνέδριο, συνδιοργανωτές του οποίου ήταν το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και επρόκειτο να διεξαχθεί στις 27-29 Νοεμβρίου, είχε αποφασιστεί ομόφωνα ήδη από το καλοκαίρι να συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής ο Καθηγητής Ι. Πανούσης.

Εν όψει του Συνεδρίου και για την επίλυση οργανωτικών θεμάτων πραγματοποιήθηκε στις 10-11-2015 συνάντηση της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου και των εκπροσώπων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης στο Γραφείο του Πρύτανη Αχιλλέα Ζαπράνη.

Στη συνάντηση αυτή, απροσδοκήτως, τα στελέχη της Περιφερειακής Διεύθυνσης, με την επίκληση μη ακαδημαϊκών κριτηρίων, έθεσαν ζήτημα συμμετοχής του κ. Πανούση, ζητώντας τη διαγραφή του από τον κατάλογο των εισηγητών, αν και όπως προαναφέρθηκε, είχε αποφασιστεί ομόφωνα και είχε ανακοινωθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους η συμμετοχή του.

Στους εκπροσώπους της Περιφερειακής Διεύθυνσης δηλώθηκε ότι παρόμοιο αίτημα δεν ήταν δυνατόν να γίνει δεκτό, γιατί αυτό θα αποτελούσε παραβίαση εκ μέρους του Πανεπιστημίου των θεμελιωδών αρχών  της ακαδημαϊκής δεοντολογίας.

Προ της επιμονής τους, ο Πρύτανης διέκοψε την συνεδρίαση δηλώνοντας, ότι ακυρώνεται η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο Συνέδριο. Διευκρίνισε, ταυτόχρονα, ότι το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας είναι πρόθυμο να συμμετάσχει εκ νέου στη διοργάνωση, εάν και εφόσον τηρηθεί απαρέγκλιτα ο αρχικός σχεδιασμός του επιστημονικού Συνεδρίου.

 

Σχόλια (9)

 
geo@Εκπαιδευτικος
22 Νοε 2015 15:31

Ασε χρυσε μου που μιλας για δημοκρατια! Δες τι γινεται γυρω σου. Οι Δντες Εκπσης και να ψηφιζονται και να περνουν συνεντευξη, ετσι ωστε καποιος αν γλιτωσει απο το ενα, να τον μαγκωσουμε στο αλλο. Κι αν δεν παρει ο καλος μας το 20% δεν πειραζει, η κολυμβηθρα του Συλωαμ θα τον εξαγνισει (και μην μου διορθωσεις το Συλωαμ, ξερω τι γραφω). Ποια δημοκρατια;

 
Εκπαιδευτικός
22 Νοε 2015 14:05

@Δημοκρατικοφάνειας δημοκρατικόπληκτη πατρίδα μου
Είναι ευχάριστο που ξύπνησαν ξαφνικά οι δημοκρατικές μας ευαισθησίες σ' αυτή τη χώρα, η οποία - ως γνωστόν - υπήρξε το λίκνο της δημοκρατίας και αποτελεί το διαχρονικό πρότυπο στην ιδανική της εφαρμογή, ιδιαίτερα τις τελευταίες δεκαετίες. Προσωρινά τώρα περνάει μια κρίση, αλλά σύντομα με τη βοήθεια του Μεγαλοδύναμου θα επιστρέψουμε στην αγνή, άσπιλη, αμόλυντη, ειρηνική και αναμάρτητη έκφρασή της που τόσο απερίσκεπτα χάσαμε πριν από μερικούς μήνες. Αμήν αμήν λέγω ημίν...

 
Δημοκρατικοφάνειας δημοκρατικόπληκτη πατρίδα μου
22 Νοε 2015 01:06

Ο Πανούσης δίνει μια ανάσα ελπίδας στο ότι ο σκοταδισμός δεν επικράτησε ακόμη απόλυτα και ελπίδα δίνει και η άρνηση του Πρύτανη. Φως, λίγο φως απέναντι στην ολοένα και περισσότερο εξαπλούμενη παράκρουση!

 
Αντώνης Κωνσταντινίδης
22 Νοε 2015 00:04

Μήπως κ. Πρύτανη,
πριν "ασκήσετε βέτο" για να μπει κύριος ομιλητής ο κ. Πανούσης σε συνέδριο bullying , θα έπρεπε να λάβετε υπòψιν σας το bullying που άσκησε εμέσως στις ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ με τα ΜΑΤ της αστυνομίας, που τα πληρώνουμε εσείς και εγώ, στους αντιδρώντες στην καταστροφική δραστηριότητα της "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ" ???
Εκτιμάτε πως ενδείκνυται ως κεντρικός εισηγητής ο κ. Πανούσης ?

 
@Anna
21 Νοε 2015 17:53

Αν ένα συνέδριο θέλει να λέγεται "επιστημονικό", τότε πρέπει να έχει ακαδημαϊκή εκπροσώπηση στην διοργάνωση και την διεξαγωγή του, αλλιώς μιλάμε για μίτινγκ τύπου "ασμπέτε" (για να θυμηθούμε και τον καλό παλιο Ελληνικό κινηματογράφο)!

 
Anna
21 Νοε 2015 14:53

Επειδη εχω δηλωςει Συμμετοχή Το συνέδριο το διοργανώνει η περιφέρεια!απο που κ ως που αποφασίζει το παμακ τελευταία στιγμή να ορίσει όποιον κεντρικό ομιλητή θελει;;τη στιγμή που όλη τη διοργάνωση την κανει η περιφέρεια;για ποιον αέρα δημοκρατίας μιλαμε;Και στην τελική τι καούρα εχει ο πρύτανης κ θελει ντε κ καλα κεντρικό ομιλητή τον Πανούση;;αποφασίζουμε κ διατάζουμε με βάση τα συμφέροντα μας;&αν δεν μας υπακούσουν θυμώνουμε;

 
cactuscritique
20 Νοε 2015 21:43

Ενός τέτοιου μεγέθους ακαδημαϊκή φυσιογνωμία, όπως είναι ο κ. Παναγιώτης Ανανιάδης, δικαιούται να απαιτεί τον αποκλεισμό ενός "εξωμότη" όπως είναι ο κ. Πανούσης. Εξάλλου, ο χριστιανική θεολογία που έχει σπουδάσει, καθώς και η πολιτική του ταυτότητα (μέλος της Κ.Ε. του κινήματος της Χριστιανικής Δημοκρατίας ,της Χριστιανικής Εναλλακτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών και του Πανελληνίου Θεολογικού Συνδέσμου ΚΑΙΡΟΣ) δηλώνει την κλίση προς την πραότητα και την αποδοχή του άλλου. Φτάνει ο άλλος να είναι σαν κι αυτόν.

 
Vicky
20 Νοε 2015 21:40

Αν πραγματι συνεβησαν αυτά που αναφερονται στο ρεπορταζ θα πρεπει να παραιτηθει ο περιφερειακός διευθυντης εκπαίδευσης. Η εκπαιδευση εχει αναγκη απο αερα δημοκρατίας και ελευθερίας της έκφρασης και οχι απο κομματικές χειραγωγήσεις.

 
Ε.Μ
20 Νοε 2015 20:43

Τώρα η κανονική σειρά είναι:
Οι του ΠΑΜΑΚ στη Σιβηρία αμέσως.
Ο Ανανιαδης να κάνει την αυτοκριτική του στα όργανα και μόλις τελειώσει, ανεξαρτητως του τι θα πει, να πάει κι αυτός στη Σιβηρία επειδή εξέθεσε το κόμμα.
Ο Πανούσης να κλειστεί στα υπόγεια του Κρεμλίνου μήπως τον αναζητήσουν τιποτις ξένοι και χρειαστεί να τον δείξουμε.
Αν δεν συμβούν μέσα στο Σαββατοκύριακο όλα τα παραπάνω τότε νικάει η αντεπανάσταση και υποχωρεί ο σοσιαλισμός ταβαριτς.

Αστειεύομαι βεβαίως αλλά έτσι όπως το χειρίστηκε ο γεωλόγος -θεολόγος, με απολύτως στενά κομματικά κριτήρια, αυτό πρέπει να περιμένει

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.