Υπό κατάληψη του ΙΝΕΔΙΒΙΜ απο φοιτητές

25/11/2015

Άκουσε το άρθρο

Από νωρίς το πρωί οικότροφοι από τις εστίες τις Αττικής με το ΜΑΣ συντόνισαν τον αγώνα τους και προχώρησαν σε Kατάληψη του κτηρίου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, πραγματοποιούν από το πρωί οικότροφοι από τις εστίες τις Αττικής με το ΜΑΣ .

Σε  ανακοίνωσή τους για τους λόγους της κατάληψης, οι φοιτητές αναφέρουν τα εξής:

“Ο λόγος είναι τα οξυμένα προβλήματα των εστιών μας. Σαν να μην έφταναν όσα αντιμετωπίζουμε καθημερινά στην προσπάθειά μας να σπουδάσουμε, τη Δευτέρα 9/11 στην εφορεία που εξέτασε τις εισδοχές στη Φοιτητική Εστία του ΕΚΠΑ, οι αιτήσεις για εισδοχή αριθμούσαν τις 326 ενώ τα διαθέσιμα δωμάτια μόνο 162!!!

Δηλαδή, 164 φοιτητές αυτή τη στιγμή πετιούνται εκτός εστίας και κυριολεκτικά μένουν εκτός σπουδών!

Στη ΝΦΕ ΕΜΠ υπάρχουν φοιτητές οι οποίοι έμειναν εκτός εστίας τη στιγμή που έχουν ανάγκη για δωμάτιο λόγω παραβίασης του εισοδηματικού κριτηρίου για μερικές δεκάδες ευρώ!

Εδώ και τώρα απαιτούμε:

   - Άμεση ενοικίαση δωματίων σε ξενοδοχείο για τους συναδέλφους μας που δεν πήραν δωμάτιο στην εστία με ευθύνη του ΕΚΠΑ.
   - Άμεσα να δοθούν δωμάτια στους φοιτητές στη ΝΦΕΕΜΠ που έχουν κάνει αίτηση.
   -Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των ιδρυμάτων για δημιουργία νέων εστιών στην ευθύνη του κράτους.  Επισκευή και ανακαίνιση όλων των εστιών με κρατική δαπάνη για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Εμείς οι εστιακοί φοιτητές συντονίζουμε τον αγώνα και τη δράση μας γιατί μαζί είμαστε πιο δυνατοί. Το δικαίωμα στην δωρεάν στέγαση αφορά όλους τους φοιτητές. Θα μείνουμε μέχρι να βρεθεί λύση. Ζητάμε στήριξη από όλους τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους”.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ