Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Είπαν τα καλύτερα λόγια για το Δ. Ψύλλο αλλά δεν τον ψήφισαν

Δημοσίευση: 04/12/2015
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι Βουλευτές που μίλησαν στην  Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής διατύπωσαν τα καλύτερα λόγια για τον προτεινόμενο στη θέση του προέδρου   της Διοικούσης Επιτροπής Προτύπων Πειραματικών Σχολείων –Δ.Ε.Π.Π.Σ. Δ. Ψύλλου, αλλά στη συνέχεια δεν τον ψήφισαν , προφανώς εκδηλώνοντας έτσι την αντίθεση στην πολιτική της Κυβέρνησης επί του θεσμού των Πρότυπων Πειραματικών.

Ακολουθούν σημεία απόψεων  Βουλευτών επί του κ. Ψύλλου, όπως διατυπώθηκαν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων

ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΑΚΗ:  Τον κ.Ψύλλο , του οποίου γνωρίζω το βιογραφικό και εκτιμώ πολύ την επιστημονική και ακαδημαϊκή παρουσία του, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κ.Ψύλλος είναι ένας διακεκριμένος ακαδημαϊκός,

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΓΡΕΓΟΣ :   Κύριε καθηγητά,  . Είδα το βιογραφικό σας και πραγματικά είναι πάρα πολύ πλούσιο, σε επίπεδο σπουδών και σε επίπεδο σεμιναρίων.  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ : Κύριε καθηγητά, αρχικά είδαμε το βιογραφικό σας και έχετε εμπειρία σε αρκετά ζητήματα και στο ερευνητικό σας έργο, έχετε εμπειρία όμως και προϋπηρεσία και στο χώρο των πειραματικών και πρότυπων σχολείων και ως Αντιπρόεδρος από ότι είδαμε της Διοικούσας Επιτροπής, αλλά και πιο νωρίς, όπως είπατε και εσείς στην τοποθέτησή σας.

ΔΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ : Για εμάς, για το Κ.Κ.Ε. το κύριο δεν είναι το πρόσωπο που ορίζεται να στελεχώσει μια θέση Διοίκησης στην Εκπαίδευση και γενικότερα στη Δημόσια Διοίκηση, η επιστημονική του επάρκεια δηλαδή, η επιστημονική του διαδρομή, αυτό ισχύει και για τον κ. Ψύλλο, όπου την επιστημονική του επάρκεια και τη διαδρομή δεν την αμφισβητούμε, δεν αμφιβάλλουμε για αυτή, άλλωστε, έχω και προσωπική γνώμη, υπήρξα και φοιτητής του κ. Ψύλλου. Αυτό που μας απασχολεί είναι το πολιτικό πλαίσιο αυτής της θέσης, δηλαδή, η πολιτική που θα υπηρετήσει ο κ. Ψύλλος και ο εκάστοτε οριζομένων μέσω αυτής.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ :Κύριε Πρόεδρε, είδαμε και εμείς το βιογραφικό του κ. Ψύλλου, είναι πολύ πλούσιο και πολύ  εμπεριστατωμένο σε σχέση και με το αντικείμενο. Μάλιστα ο κ. Ψύλλος είναι και μέλος της 36μελούς  επιτροπής διαλόγου που έχει συγκροτηθεί.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΟΥΡΑΡΗΣ : Επειδή βέβαια, είδα το βιογραφικό, αλλά δεν είδα το περιεχόμενο, προφανώς, θα απαντήσω   ότι το περιεχόμενο δεν εμπεριέχεται ποτέ στους τίτλους. Επομένως, δεν γνωρίζω.

ΚΑΒΑΔΕΛΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: Αναγνωρίζουμε την αξία του κ. Ψύλλου, την άρτια επιστημονική του κατάρτιση, το πλούσιο βιογραφικό, την πολλή μεγάλη εμπειρία και το επιστημονικό του έργο, που είναι, όντως, εντυπωσιακό.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ: Θέλω να πω ότι, επειδή μελετήσαμε το βιογραφικό του κ. Ψύλλου, για να κάτσεις να το διαβάσεις είναι σαν να δίνεις διπλωματική εργασία, μεταπτυχιακό. Είναι ένα τεράστιο έργο, στο οποίο έργο αυτό, υποκλίνομαι εγώ προσωπικά, αλλά δεν ξέρω ποιες θα είναι οι πολιτικές που θα εφαρμοστούν. Πρέπει να ξέρουμε ποιες θα είναι αυτές οι πολιτικές που θα εφαρμοστούν.

ΤΑΣΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ :  Για τον κύριο Ψύλλο, τον οποίο τυχαίνει να τον γνωρίζω προσωπικά και από τη Θεσσαλονίκη, είναι ένας άνθρωπος με εξαιρετική ευρυμάθεια και σπουδές που εγγυώνται ότι μπορεί να τα καταφέρει εξαιρετικά καλά στα νέα του καθήκοντα. Πέραν απ’ αυτά όμως ήθελα να προσθέσω ότι είναι ένας άνθρωπος με εξαιρετικά ανοικτό μυαλό και ολοκληρωμένους ορίζοντες και βεβαίως, έχει ένα εξαιρετικό ήθος  που μας ενδιαφέρει πάρα πολύ και γι’ αυτή τη θέση.
Εκείνο που θέλω να πω είναι ότι ο κ. Ψύλλος έχει μια εμπειρία από τη θητεία του συμμετέχοντας ως Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου των Πειραματικών Θεσσαλονίκης

ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ:   Θα πω ότι συμφωνώ απολύτως με την τοποθέτηση του εξαιρετικού προτεινόμενου για τη διοίκηση των σχολείων που μίλησε για μια ολιστική προσέγγιση, για επέκταση και στον τομέα της τεχνικής εκπαίδευσης, αλλά με σαφή τοποθέτηση υπέρ της λειτουργίας με κλήρωση των πειραματικών σχολείων.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ: Καταρχάς, θέλω να καλωσορίσω τον κ. Ψύλλο, τον οποίο πρωτοσυνάντησα το 1974 στο Σύλλογο Ελλήνων Φοιτητών Λονδίνου, ιστορικά χρόνια. Ξεκινούσαμε και οι δύο τις μεταπτυχιακές μας σπουδές και τον συνάντησα πάλι σήμερα μετά από 40 χρόνια.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ: Ο  κ. Ψύλλος, είναι  λαμπρός επιστήμονας και νομίζω ότι είναι μια εξαιρετική επιλογή για την προτεινόμενη θέση και με την εργασία του και με την κατοχή και την ανάπτυξη του γνωστικού του αντικειμένου.   

ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ: Οι περισσότεροι ομιλητές επεκτάθηκαν και στο θέμα των πειραματικών σχολείων και τα λοιπά, γι' αυτό και είπα ότι εφόσον οι περισσότεροι εδώ και από όλες τις παρατάξεις έπλεξαν το εγκώμιο του κ. Ψύλλου, αμέσως μετά είπαν ότι θα το καταψηφίσουν ή θα ψηφίσουν «λευκό». Για εμένα, αυτό είναι ένα οξύμωρο πράγμα, το οποίο πραγματικά δεν το καταλαβαίνω με ποια λογική πολιτικής σκοπιμότητας γίνεται.
Επί της ουσίας, δεν γνώριζα τον κ. Ψύλλο, ούτε το έργο του, αλλά μου άρεσε πάρα πολύ ο τρόπος που μίλησε, μου άρεσε πολύ που είπε για ολιστική παιδεία - συμφωνώ πολύ σε αυτό - και επίσης, ότι ήταν πολύ σύντομος και περιεκτικός. Τέτοιοι άνθρωποι χρειάζονται, κατά την άποψή μου, σε τέτοιες θέσεις.

Η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά πλειοψηφία, διατύπωσε θετική γνώμη για την καταλληλότητα του προτεινόμενου για διορισμό στη θέση του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.),  Καθηγητή  Δημητρίου Ψύλλου.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

Οι Βουλευτές εκπρόσωποι των  κομμάτων ψήφισαν ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ:   Υπέρ της υποψηφιότητας.

ΝΔ: Λευκό

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Παρών.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ): Παρών

ΚΚΕ: Λευκό

ΠΟΤΑΜΙ: Παρών

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ: Παρών

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: Υπέρ της υποψηφιότητας.

 

Σχόλια (1)

 
Γιάννης Σαλονικίδης
04 Δεκ 2015 18:56

Αφού όλοι ανεξαιρέτως αναγνώρισαν την αξία του κυρίου Ψύλλου, γιατί δεν τον ψήφισαν;
Σε μερικές περιπτώσεις αξίζει να συμφωνούν τα κόμματα και να αφήνουν κατά μέρος τις πολιτικές τους αντιπαραθέσεις.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ