Αναστολή των μαθημάτων για μια ημέρα προτείνει σε όλα τα Πανεπιστήμια το ΕΜΠ

Ο Πρύτανης εισηγήθηκε τακτικό προϋπολογισμό αυξημένο κατά 2 περίπου εκατομμύρια σε σχέση με τον αντίστοιχο αρχικό προϋπολογισμό του προηγούμενου έτους.

11/12/2015

Άκουσε το άρθρο

Ο Πρύτανης του ΕΜΠ Γιάννης Γκόλιας στη συνεδρίαση της Συγκλήτου:

Α. ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΕ τακτικό προϋπολογισμό αυξημένο κατά 2 περίπου εκατομμύρια σε σχέση με τον αντίστοιχο αρχικό προϋπολογισμό του προηγούμενου έτους.

Β. ΕΠΙΣΗΜΑΝΕ  κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ότι παρά την αύξηση αυτή ο τακτικός προϋπολογισμός δεν επαρκεί για να καλύψει επαρκώς όλες τις ανάγκες του Ιδρύματος και ότι πρέπει να υπάρξει έντονη διαμαρτυρία προς την Πολιτεία για άμεση αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησης.

Γ. Στην κατεύθυνση αυτή  ΠΡΟΤΕΙΝΕ να εισηγηθεί στη προσεχή Σύνοδο Πρυτάνεων αναστολή των μαθημάτων για μια ημέρα σε όλα τα Πανεπιστήμια με ταυτόχρονες συνεντεύξεις τύπου και διαβήματα στην Πολιτεία σε σχέση με την οικτρή οικονομική κατάσταση των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Σε περίπτωση που αυτό δεν εγκριθεί από τη Σύνοδο, πρότεινε το ΕΜΠ να προχωρήσει μόνο στις προτεινόμενες ενέργειες.

Με την ολοκλήρωση της συζήτησης που έγινε σε ήρεμο κλίμα, και πριν από την ψηφοφορία, η συνεδρίαση της Συγκλήτου διεκόπη από ομάδα φοιτητών με παράλληλη βίαια απόσπαση εγγράφων από έναν εξ αυτών.

Η Πρυτανεία , σύμφωνα με ανακοινωθέν,  πιστεύει ότι όλα τα θέματα όσο δύσκολα κι αν είναι πρέπει να αντιμετωπίζονται με πολιτισμένο και ακαδημαϊκό τρόπο.

Μόνο τότε, σημειώνει το ΕΜΠ,  μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα όποια προβλήματα από την ακαδημαϊκή κοινότητα.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ