Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Αν. υπουργός: Δεν μπορεί κανείς να προχωρήσει σε κατά μέτωπο σύγκρουση

Γιατί αν πάει σε κατά μέτωπο σύγκρουση, αυτούς που θέλει να προστατεύει τους έχει ήδη εκ των προτέρων καταδικάσει, αυτοί είναι οι πρώτοι που εξαθλιώνονται.
Δημοσίευση: 12/12/2015
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Έχω πει πολλές φορές σε αυτήν τη Βουλή ότι είμαστε σε συνθήκες πολέμου. Εάν θεωρείτε, ως ΚΚΕ, ότι η άμεση σύγκρουση είναι ο καλύτερος τρόπος εμείς, ως ΣΥΡΙΖΑ, ως η άλλη πτέρυγα της Αριστεράς, θεωρούμε ότι ειδικά όταν είναι σε τέτοια οικονομική εξαθλίωση μία κοινωνία, δεν μπορεί κανείς να προχωρήσει σε κατά μέτωπο σύγκρουση. Γιατί αν πάει σε κατά μέτωπο σύγκρουση, αυτούς που θέλει να προστατεύει τους έχει ήδη εκ των προτέρων καταδικάσει, αυτοί είναι οι πρώτοι που εξαθλιώνονται. Αλλά εάν αυτό είναι η γραμμή του ΚΚΕ, εγώ δεν μπορώ να πω τίποτα.

Τα παραπάνω είπε στη Βουλή η Αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, απαντώντας στον Βουλευτή του ΚΚΕ Σταύρο Τάσσο, ο οποίος κατά τη συζήτηση για τα προβλήματα στα ΤΕΙ είπε:

Α. Για εμάς, δηλαδή, η οριστική λύση και του προβλήματος της ανώτατης εκπαίδευσης και της λειτουργίας και της στελέχωσης και των μέσων συνδέεται άμεσα με μια ανατροπή αυτού του συστήματος.

Β. Αλλά λέμε ότι για να κερδηθεί κάτι στα πλαίσια αυτού του συστήματος, αυτό θα γίνει μόνο μέσα σε μια διαδικασία σύγκρουσης και όχι μια διαδικασία κοινωνικής συναίνεσης και διαλόγου, που σε τελευταία ανάλυση ουσιαστικά θα καταλήγει να γίνεται αυτό που το μεγάλο κεφάλαιο επιθυμεί και στον τομέα της εκπαίδευσης.

Η κ. Αναγνωστοπούλου τόνισε πως :

-Σε  αυτές τις πολεμικές συνθήκες που είμαστε, μέσα σε αυτό το καπιταλιστικό σύστημα, κατ’ εμέ πρέπει να κρατήσουμε όρθιους αυτούς τους πυλώνες που πραγματικά αποτελούν πυλώνες αντίστασης και πυλώνας αντίστασης είναι η δημόσια παιδεία.

-Με νύχια και με δόντια, μην περιορίζοντας καθόλου, μην περικόπτοντας καθόλου τη φοιτητική μέριμνα –το είδατε στον προϋπολογισμό, το είπα και εγώ- δεν φτάνει, δεν επαρκεί.

-Εγώ θα συμφωνήσω μαζί σας. Το βλέπω μέσα, αλλά προσπαθήσαμε να μην κόψουμε τίποτε από αυτά που θα επιτρέψουν να μείνουν, να μπορούν να δώσουν τη μάχη επιβίωσης -όχι να επιβιώσουν, προσέξτε τι λέω- οι ασθενέστερες κοινωνικά ομάδες.

 ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΙ

Σχετικά με τα ΤΕΙ η Αν. υπουργός είπε:

-Η όλη πραγματικότητα είναι ότι επί δεκαετίες διασπάρθηκαν στη χώρα άπειρα τμήματα για λόγους κομματικούς και πελατειακούς από τον κάθε Υπουργό, χωρίς να υπάρχει απολύτως καμία μελέτη, ούτε οικονομοτεχνική, ούτε επιστημονική, ούτε σύνδεσης με την αγορά. Και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά όλα αυτά τα τμήματα δεν είχαν τουλάχιστον το προσωπικό που θα έπρεπε. Και μιλάω για τις περιόδους πριν από την οικονομική κρίση.

-Φτάνει η οικονομική κρίση και κάνει αυτό το εφιαλτικό τοπίο ακόμα εφιαλτικότερο και προστίθεται και το σχέδιο «Αθηνά», όπου με έναν εντελώς ανορθολογικό τρόπο ήρθε να δέσει όλο αυτό το συνολικά τραγικό όντως σύστημα.

-Μας κατηγορείτε, λοιπόν, ότι είμαστε όπως οι άλλοι και προσπαθούμε να είμαστε σε αυτήν την πολιτική.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ