Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Δεν περιλαμβάνεται η αναγνώριση των 5ετών σπουδών ως Master στο Σχέδιο Νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση

Δημοσίευση: 20/12/2015
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δεν περιλαμβάνεται στο τελικό Σχέδιο Νόμου η αναγνώριση των   5ετών σπουδών ως  Master στο Σχέδιο Νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση, πρόταση που είχε ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο του Αρ. Μπαλτά και προέβλεπε τα εξής:

α) Τα διπλώματα που απονέμονται κατόπιν επιτυχούς ολοκλήρωσης Προγράμματος Σπουδών με χρόνο φοίτησης ίσο ή μεγαλύτερο με πέντε έτη, με 300 κατ’ ελάχιστον Ι.Ε.Μ., αναγνωρίζονται ως Ενιαίο και Αδιάσπαστο Δίπλωμα Μεταπτυχιακού Επιπέδου (Integrated Master: Master of Science) στη βασική ειδικότητα του Τμήματος ή της μονοτμηματικής Σχολής και κατατάσσονται στο 7ο επίπεδο του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.

 β) Τα πτυχία ή διπλώματα που απονέμονται κατόπιν επιτυχούς ολοκλήρωσης Προγράμματος Σπουδών με χρόνο φοίτησης ίσο με τέσσερα έτη κατατάσσονται στο 6ο επίπεδο του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων και είναι ισοδύναμα με πτυχία Bachelor στη βασική ειδικότητα του Τμήματος ή της μονοτμηματικής Σχολής.

γ) Τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) οδηγούν σε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) με 90 κατ’ ελάχιστον Ι.Ε.Μ., το οποίο ισοδυναμεί με Master of Science στην ειδίκευση και αποτελεί πρόσθετο προσόν και όχι προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματος. Οι κάτοχοι Μ.Δ.Ε., οι οποίοι είναι κάτοχοι πτυχίου ή διπλώματος της περίπτωσης β’ του παρόντος άρθρου,  κατατάσσονται στο 7ο επίπεδο του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.

Η αναγνώριση για την περίπτωση α’ του παρόντος άρθρου επέρχεται κατόπιν έκδοσης απόφασης του αρμόδιου για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης Υπουργού, η οποία θα διαπιστώνει την συνδρομή των νόμιμων προϋποθέσεων υπαγωγής των Προγραμμάτων Σπουδών των Α.Ε.Ι. στην ανωτέρω διάταξη. Κατόπιν της έκδοσης της Υπουργικής Απόφασης του προηγούμενου εδαφίου, ο τίτλος σπουδών Integrated Master (Master of Science) λογίζεται ότι έχει ληφθεί από την ημερομηνία απονομής του πτυχίου ή διπλώματος. Τα δικαιώματα που πηγάζουν από τον ανωτέρω τίτλο δεν δύνανται να τύχουν αναδρομικής χρήσης ιδίως προς αμφισβήτηση κατακυρώσεων διαγωνισμών ή επιδικάσεως αναδρομικών επιδομάτων, μισθών ή αποζημιώσεων.

 

Ετικέτες: 
master

Σχόλια (6)

 
Γιάννης
22 Δεκ 2015 00:48

Αναδρομικά μεταπτυχιακά ή μεταπτυχιακά προπτυχιακά head n shoulders 2 σε 1 δε δίνουν ούτε στη Μοζαμβίκη. Έλεος δηλαδή

 
MAKHS
21 Δεκ 2015 23:18

εγω προτείνω όποιος τελειώνει Ιατρική να είναι Διδάκτορας

 
EMΠΙΤΗΣ
21 Δεκ 2015 19:59

Μας ρώτησε κανένας εμάς αν θέλουμε το πτυχίο μας να είναι master; Θα ακυρωθεί στο συμβούλιο της επικρατείας και θα τρέχουμε και δε θα φτάνουμε. Δεν θέλω το δίπλωμά μου να είναι επιπέδου master διότι θα με υποβαθμίσει έναντι των άλλων εφόσον ήδη κατέχω ΜΔΕ. Ξέρετε πόσοι ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΤΕΣ θα κάνουν προσφυγές στο συμβούλιο της επικρατείας για ακύρωση του νόμου;

 
Geo
21 Δεκ 2015 14:39

TEITZHS ο όρος ''ΑΤΕΙ'' δεν υπάρχει. Υπάρχουν τα ΑΕΙ τα οποία αποτελούνται από τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Νόμος 4009/2011. Αναδρομικά δίπλωμα ειδίκευσης σε προπτυχιακές σπουδές.....να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε....

 
Δημήτρης Μ.
21 Δεκ 2015 11:12

@TEITZHS, Ενώ αν σας έκανα τη χάρη δε θα έπρεπε να κλείσουν και θα ήταν ικανοί. Με αυτή τη συντεχνιακή νοοτροπία φτάσαμε σε αυτά τα χάλια. Ακόμα κάποιοι δεν έκαναν την αυτοκριτική τους και συνεχίζουν με τις εμμονές τους…Καλύτερα να κλείσουν το στόμα τους αν δε μπορούν να συνεισφέρουν αλλιώς και να ξαναμελετήσουν προτού κράξουν!

 
TEITZHS
21 Δεκ 2015 09:18

Εγω θα προτεινω να κλεισετε και τις πολυτεχνικές σχολές και στη θεση τους να μπουν τα αντιστοιχα ΑΤΕΙ ,ετσι κι αλλιώς δεν εξυπηρετουν πλέον τιποτα,τα τεχνικα πανεπιστημια ειναι εδω ,το οραμα του ΠΑΣΟΚ στα καλυτερα του ! ανικανοι σε όλα !

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ