Ακυρώνονται οι πίνακες υποψηφίων Διευθυντών Κρήτης του 2010

Η απόφαση αυτή θα επηρεάσει αναλογικά και το νέο αξιολογικό πίνακα που αναρτήθηκε για τις νέες κρίσεις διευθυντών, διαδικασία επιλογής που είναι σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες και θα ολοκληρωθεί εντός του Ιανουαρίου 2016.

30/12/2015

Άκουσε το άρθρο

Τοποθετείται στη θέση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, αντί του μέχρι σήμερα υπηρετούντος, ο Μανούσος Μαραγκάκη, μετά από την εισήγηση του αρμόδιου Περιφερειακού Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, που συνεδρίασε στις 22-12-2015.

Η απόφαση διαβιβάστηκε στο υπουργείο Παιδείας για  δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.  

Η αναδρομική τοποθέτηση στη  θέση του Δ/ντη ΔΔΕ Ρεθύμνου από το 2010 προέκυψε μετά από την  αίτηση  ακύρωσης των αξιολογικών πινάκων του 2010 που υπέβαλε ο  καθηγητής και υποψήφιος Διευθυντής   Μανούσος Μαραγκάκης    στο ακυρωτικό τμήμα του  Διοικητικού  Εφετείο Αθηνών.

Το Διοικητικό Δικαστήριο  δικαίωσε  και ζήτησε την εξαφάνιση των παράνομων πινάκων αξιολόγησης  με την απόφαση  Α 566/26-02-2014, για ακύρωση των αξιολογικών πινάκων του 2010.  

Ο νέος αξιολογικός πίνακας με τη συνήθη γραφειοκρατική βραδύτητα αναρτήθηκε στο - ΦΕΚ 1735, τ. Γ΄, 23-12-2014 ( ΑΔΑ: ΒΛΟΖ9-ΞΛΟ) και από τότε ξανά  στην αναμονή της συνεδρίασης του αρμόδιου διοικητικού οργάνου για  αναδρομική τοποθέτηση  από το 2010  μέχρι λήξης της θητείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τον πίνακα με τους 16 Διευθυντές υποψηφίους  ο κ. Μαραγκάκης  έλαβε τελικώς τη δεύτερη θέση στον αξιολογικό πίνακα διευθυντών δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης για την περιφέρεια Κρήτης.

Η απόφαση αυτή θα επηρεάσει αναλογικά και το νέο αξιολογικό πίνακα που αναρτήθηκε για τις νέες κρίσεις διευθυντών, διαδικασία επιλογής  που είναι σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες και θα ολοκληρωθεί εντός του Ιανουαρίου 2016.

Μετά από όλα τα ένδικα μέσα καταλογίστηκαν συνολικά:

Α) 3 αξιολογικές μονάδες από το δεύτερο πτυχίο, ισότιμο των ΤΕΙ

Β) 3 αξιολογικές μονάδες από θητεία σε θέση διευθυντή στο δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Το ανώτατο ακυρωτικό διαστήριο έκρινε  ότι μη νομίμως και ειδικότερα κατά παράβαση του άρθρου 14 παρ. 3 του Ν. 3848/2010 δεν προσμετρήθηκαν  στον κ. Μαραγκάκη από το Συμβούλιο Επιλογής  τρείς ( 3) αξιολογικές μονάδες από την προϋπηρεσία μου στην άσκηση καθηκόντων «σε θέσεις διοίκησης φορέα του Δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου Τομέα.

 

Σχόλια (1)

παιδειοδίφης
|

> Η απόφαση αυτή θα επηρεάσει αναλογικά και το νέο αξιολογικό πίνακα που αναρτήθηκε για τις νέες κρίσεις διευθυντών, διαδικασία επιλογής που είναι σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες και θα ολοκληρωθεί εντός του Ιανουαρίου 2016.

Ευσεβείς προσδοκίες ή χαιρεκακίες-μνησικακίες.

Όχι δεν θα επηρεάσει ούτε αναλογικά ούτε με κανέναν άλλον τρόπο. H οποιαδήποτε απαίτηση οποιουδήποτε, πετυχαίνεται μόνο μετά από προσφυγή στο νόμο, αποδοχή της προσφυγής κι έκδοσης νέας διοικητικής δικαστικής απόφασης. Διαδικασίας που ολοκληρώνεται σε 10-15 χρόνια. κι εντέλει επειδή ο χρόνος αυτός είναι πολύ μακρύς, στο τέλος του μπορεί να γίνει απαιτητή μόνο οικονομική αποζημίωση. που το δικαστήριο σήμερα δεν θα την επιδικάσει, λόγω της οικονομικής στενότητας των οικονομικών του κράτους.

Όσο για τους "ευνοημένους" (αυτούς που κέρδισαν τα μόρια με την επιλογή τους για θητεία στελέχους κλπ... και που θήτευσαν) ο φταίχτης είναι-ήταν.. το τότε συμβούλιο επιλογής. η πενταετία πέρασε, άντε να τους κάνεις μήνυση! δε γίνεται δεκτή! το ξέρουν ότι πρακτικά έτσι γίνεται.

Κι ο μέγας δάσκαλος αυτών των πρακτικών ήταν κόμμα που πνέει τα λοίσθια (α λα Μαύρος και Ζίγδης) .. άξιος συνεχιστής του/κληρονόμος το κόμμα των οικογενειακοεθνικοθρησκευτικών αξιών. Σε αυτούς πατάει γερά τώρα ο σύριζα και κάνει αυτά που κάνει!

Είπαμε... όποιος είναι άξιος, να πάει για δουλειά στον ιδιωτικό τομέα, εκεί να αναδειχτεί! Το κράτος είναι κομματικό φέουδο, βορά κάθε νικητή εκλογών. Μη νομίζετε ότι επειδή είμαστε στο 2016, άλλαξε τίποτε από το 1916, το 1816, το 1716...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ