ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Η ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί τους Διευθυντές Σχολείων να μη συναινέσουν στην επιλογή Διευθυντών Εκπαίδευσης

Δημοσίευση: 06/01/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά  με σημερινή ανακοίνωση καλεί τους Διευθυντές και Υποδιευθυντές των σχολείων «να μη συναινέσουν στη διαδικασία και να μη νομιμοποιήσουν, με τη συμμετοχή τους, την αντιεκπαιδευτική πολιτική και τους νέους Διευθυντές Εκπαίδευσης που την υλοποιούν», και σημειώνει τα εξής:

Α. Στις 8 Γενάρη οι Διευθυντές και οι Υποδιευθυντές των σχολείων καλούνται από το Υπουργείο Παιδείας να εκφράσουν, με τη ψήφο τους, γνώμη για την επιλογή του Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Β. Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αυταπάτη ότι ο τρόπος επιλογής μπορεί να αλλάξει τον ρόλο, την αποστολή των Διευθυντών Εκπαίδευσης, που είναι να υλοποιεί και να συμμετέχει στη διαμόρφωση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Για να διασφαλίσει δε, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ότι όλα θα  εξελιχθούν «ομαλά» επανέφερε, από ελεγχόμενα συμβούλια και σε ποσοστό γύρω στο 30%, τη γνωστή αμαρτωλή  συνέντευξη την οποία κατάργησε με το ν.4327/15.

Γ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με την ψήφιση του 3ου Μνημονίου, συνεχίζει την υλοποίηση του αντιεκπαιδευτικού νομοθετικού πλαισίου ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ. Η ψήφιση αυτή αποκάλυψε εντελώς την κυβερνητική πολιτική και επιβεβαίωσε την εύστοχη απόφαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά τον Ιούνιο για τις πραγματικές επιδιώξεις της κυβέρνησης, με τη ψευδεπίγραφα δημοκρατική διαδικασία ψήφισης διευθυντών σχολείων. Η κυβέρνησή επιδιώκει, με τη διαδικασία αυτή, να κάνει τους εκπαιδευτικούς συνένοχους στο έγκλημά της αντιλαϊκής της εκπαιδευτικής πολιτικής.

Δ. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ καταγγέλει την προσπάθεια να δοθεί επίφαση δημοκρατίας στη διαδικασία επιλογής των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η διαδικασία έχει σκοπό να νομιμοποιήσει την επιλογή του νέου Διοικητικού μηχανισμού στην εκπαίδευση, ο οποίος θα συνεχίσει μέσα στο υπάρχον αντιλαϊκό και αυταρχικό πλαίσιο να υλοποιεί την αντιεκπαιδευτική πολιτική σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών του λαού και των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.