ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Αποκλείσθηκε η υποψηφιότητα του νυν Διευθυντή ΔΕ Ροδόπης

Δημοσίευση: 07/01/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το αρμόδιο πενταμελές συμβούλιο απέκλεισε από τη διαδικασία  επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευησης τον   τωρινό  Δ/ντή Εκπ/σης Ροδόπης  Θεόδωρο Μούχτση   με την αιτιολογία  ότι δεν είχε σημειωθεί στην αίτηση του ενδιαφερόμενου προτίμηση επιλογής κάποιας Δ/νσης Εκπ/σης, σύμφωνα με την ΠΕΚ.

Ο  εν λόγω αποκλεισθείς υποψήφιος υπηρέτησε και υπηρετεί την εκπαίδευση στο Ν. Ροδόπης για 34 συναπτά έτη ως απλός εκπαιδευτικός, αλλά και από διάφορες θέσεις ευθύνης (Περιφ/κός Δ/ντής Εκπ/σης, Δ/ντής Εκπ/σης, Δ/ντής Ι.Ε.Κ, Δ/ντής σχολικής μονάδας).

Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση της Προδευτικής Ενότητας Καθηγητών Ροδόπης, η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει:

Α. Ο ισχυρισμός είναι έωλος, διότι οι νυν Δ/ντές Εκπ/σης είναι υποχρεωμένοι, σύμφωνα με το νόμο, να συμπεριλάβουν στις προτιμήσεις τους, τουλάχιστον, τη Δ/νση Εκπ/σης στην οποία ήδη υπηρετούν.

Β. Επομένως η υποβληθείσα αίτηση είναι δεδομένο ότι αφορούσε τη ΔΙΔΕ ΡΟΔΟΠΗΣ. Το συμβούλιο, όμως, δημιούργησε μια αιτία αποκλεισμού, που δεν υπήρχε, για ανεξήγητους λόγους. Η δε άρνηση να δεχθεί την επιλογή ( 04-01-2016 ), έστω και στην αίτηση θεραπείας, που υπεβλήθη, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά. Αντί, λοιπόν, στο πλαίσιο καλής πίστης και χρηστής διοίκησης να θεωρήσει ότι είναι νομότυπη η υποψηφιότητα του τωρινού Δ/ντή Εκπ/σης Ροδόπης, προχώρησε σε μια άκρως αυστηρή και τυπολατρική προσέγγιση του νόμου, που δημιουργεί ζωηρές αμφιβολίες για την κρίση και τα κριτήρια με τα οποία έκρινε το συμβούλιο.

Γ.   Στην πραγματική δημοκρατική διαδικασία τα αρμόδια συμβούλια επιλογής Δ/ντών Εκπ/σης πρέπει να λειτουργούν πέρα από τυπολατρίες και σχολαστικισμούς, σεβόμενα τα βήματα της διαδικασίας επιλογής και την προσωπικότητα των στελεχών Εκπαίδευσης.

Δ.  Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι ο εν λόγω αποκλεισθείς υποψήφιος υπηρέτησε και υπηρετεί την εκπαίδευση στο Ν. Ροδόπης για 34 συναπτά έτη ως απλός εκπαιδευτικός, αλλά και από διάφορες θέσεις ευθύνης ( Περιφ/κός Δ/ντής Εκπ/σης, Δ/ντής Εκπ/σης, Δ/ντής Ι.Ε.Κ, Δ/ντής σχολικής μονάδας ), προσφέροντας τον καλύτερο εαυτό του για τη βελτίωση της εκπαίδευσης και για την αγαστή συνεργασία με τους υφισταμένους του.

 

Σχόλια (4)

 
Δημήτρης
07 Ιαν 2016 19:49

Σίγουρα η εκ των υστέρων μεταβολή της Αίτησης είναι παράνομη. Αλλά η εν λόγω Αίτηση Θεραπείας δεν αφορούσε μεταβολή της Αίτησης καθώς δεν άλλαζε κάτι στα δηλωμένα στοιχεία.
ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ, είναι υποχρεωμένος να είναι υποψήφιος και στην οργανική του θέση. Εφόσον λοιπόν στην Αίτηση δηλώνει την οργανική του θέση υπό του ονόματος δεν τίθεται ζήτημα υποψηφιότητας ή όχι σε αυτήν. Στην εκπαιδευτική πολιτική δε χωράν νομικισμοί και τυπολατρείες οι οποίες είναι αντίθετες στη φιλοσοφία και το πνεύμα του Νόμου.

 
Α.Ω
07 Ιαν 2016 15:37

Αποκλεισμός από τον τελικό πίνακα έγινε και για το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, χωρίς σε αυτή τη φάση να υπάρχει δυνατότητα για ένσταση. Με τον ίδιο τρόπο και την ίδια συνήθη πρακτική που του κόπηκαν μόρια και το 2010 και του τα έδωσε εκ των υστέρων το διοικητικό εφετείο. Η ίδια συνήθης πρακτική. Κατά τα άλλα, όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ τελειώσαμε με το παρελθόν . Η αλλαγή δεν γίνεται με την αλλαγή των προσώπων, των εργατικών και δίκαιων, αλλά των πολιτικών!

 
pikos
07 Ιαν 2016 13:00

αμέσως αίτηση ασφαλιστικών μέτρων

 
APSEKASTOS
07 Ιαν 2016 12:41

ας πρόσεχε, σημαίνει ότι δεν κάνει για διοίκηση

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.