Placeholder

ΒΟΥΛΗ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Γιατί κρίθηκε αναγκαία η Συνέντευξη στην επιλογή Διευθυντών Εκπαίδευσης

“Οι θέσεις των Διευθυντών Εκπαίδευσης είναι μείζονος σημασίας για τη λειτουργία της εκπαίδευσης”
Δημοσίευση: 08/01/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Α. Κρίθηκε αναγκαίο  να τροποποιηθεί το σύστημα επιλογής των Διευθυντών Εκπαίδευσης  , ώστε να επιλέγονται για τις θέσεις αυτές, οι οποίες είναι μείζονος σημασίας για τη λειτουργία της εκπαίδευσης, οι πλέον κατάλληλοι για τη βέλτιστη εκπλήρωση των καθηκόντων  τους ως Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Β. Έτσι πέραν από τη διατύπωση γνώμης από τα στελέχη των σχολικών μονάδων μέσω της διαδικασίας της μυστικής ψηφοφορίας, κρίθηκε σκόπιμο για την καλύτερη αποτίμηση της προσωπικότητας των υποψηφίων, να ενταχθεί η διαδικασία της συνέντευξης ενώπιον  Περιφερειακών Συμβουλίων Επιλογής, τα οποία συστήνονται στην έδρα κάθε Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Τα παραπάνω αναφέρει, μεταξύ άλλων, γραπτή απάντηση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή, ύστερα από σχετική ερώτηση Βουλευτών.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Σχόλια (9)

 
Γιώργος Κ.
10 Ιαν 2016 05:26

Ευτυχώς, το ΣτΕ θα υποχρεώσει την επόμενη κυβέρνηση να αλλάξει το σύστημα για τη νέα επιλογή στελεχών το καλοκαίρι. Ας ελπίσουμε ότι δε θα έχει τις απαράδεκτες ψηφοφορίες σε διευθυντές και υποδιευθυντές και η συνέντευξη δε θα μοριοδοτείται, αλλά θα πιστοποιεί απλώς τα προσόντα των υποψηφίων.

 
teos
10 Ιαν 2016 01:30

@geo, Εκπαιδευτικός (8)
Ασφαλώς και είναι παράνομη φίλε geo η εκλογή, γιατί περί εκλογής πρόκειται, των διευθυντών σχολικών μονάδων μέσω της ψηφοφορίας. Επίσης, αγαπητέ Εκπαιδευτικέ (8), η συνέντευξη μπήκε αφενός για να επιβάλει η παρούσα κυβέρνηση, όπου μπορεί, "τα δικά της παιδιά", αφετέρου όπως και εσύ διαπιστώνεις να καταλαγιάσει τις διαμαρτυρίες στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Γνωρίζουν πολύ καλά οι κυβερνώντες ότι πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει τέτοιο σύστημα ψηφοφορίας των στελεχών της εκπαίδευσης και έχουν πλέον αντιληφθεί πως το πείραμά τους απέτυχε και ίσως αυτή τους η παρανομία αποδειχθεί με την απόφαση του συμβουλίου της επικρατείας.

 
geo
09 Ιαν 2016 15:37

Ο τι και να λέγεται ή να γράφεται ή αλήθεια είναι μια: Σε ενα μήνα το πολύ αποφασίζει το ΣΤΕ οτι ή επιλογή των διευθυντών σχολείων, όπως έγινε , είναι παράνομη, αρα εξίσου παράνομη και άκυρη είναι και ή επιλογή των δντων εκπαίδευσης. Και τοτε να δειτε γέλια!

 
Εκπαιδευτικός (8)
09 Ιαν 2016 15:23

Δε νομίζω πως έχουν καμία εμπλοκή οι δανιστές σε τέτοιες εσωτερικής χρήσης "λεπτομέρειες". Η "συνέντευξη" μπήκε σε μια προσπάθεια προφανώς να καταλαγιάσουν οι διαμαρτυρίες για το καινοτόμο σύστημα που εφαρμόστηκε στην περίπτωση των διευθυντών σχολικών μονάδων. Και προσωπικά το βρίσκω καλύτερο σύστημα αυτό, μιας και πράγματι η ζωντανή επαφή με τον υποψήφιο μπορεί να αποκαταστήσει ενδεχόμενες κραυγαλέες στρεβλώσεις στα προκύπτοντα μόρια από τα άλλα δύο στάδια, αρκεί φυσικά να μη διαπνέεται από τη λογική του παρελθόντος υπέρ των "ημετέρων". Βεβαίως έχω την άποψη ότι η "συνέντευξη" θα πρέπει να προηγείται των άλλων φάσεων, ώστε να μη δίνεται το περιθώριο φτηνών υπολογισμών. Φαντάζομαι επίσης ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες αλλαγές στις σχετικές διαδικασίες, ανάλογα με την εμπειρία που θα αποκομίζεται κάθε φορά. Σίγουρα, επομένως, το καλοκαίρι του 2017 οι κρίσεις των δειυθυντών θα γίνουν με αρκετά διαφορετικό σύστημα, αν και θεωρώ βέβαιο ότι η παράμετρος της ψήφου των διδασκόντων δεν πρόκειται να αφαιρεθεί. Το ελπίζω, τουλάχιστον.

 
τεως
09 Ιαν 2016 14:40

Αν δείτε τα αποτελέσματα που βγαίνουν μέχρι τώρα η ψήφος των Δ/ντων στις περισσότερες περιπτώσεις παίζει ελάχιστο ρόλο και περισσότερο διχάζει παρά ενώνει, και γενικά δημιουργεί προβλήματα.

 
SL^2
09 Ιαν 2016 05:04

Πιστεύω ότι τη συνέντευξη για τους Δ/ντες εκπ/σης τη ζήτησαν οι δανειστές κ δεν είναι επιλογή της κυβέρνησης. Αν ήταν επιλογή της θα την έβαζε και στον 1ο νόμο Μπαλτά-Κουράκη. Επομένως την υποχρέωσαν οι δανειστές οι οποίοι δεν πιέζουν μόνο για όσα θέματα έχουν οικονομικό κόστος όπως πιστεύουν αρκετοί! Η επιτροπεία υπό την οποία βρίσκεται η χώρα είναι δυστυχώς πολύ ασφυκτική και σ’ όλους τους τομείς!

 
Mr Νίκος
09 Ιαν 2016 02:07

Από την ανακοίνωση υποθέτω ότι οι θέσεις των Διευθυντών των σχολείων δεν είναι μείζονος σημασίας για τη λειτουργία της εκπαίδευσης, δεν απαιτούνται οι πλέον κατάλληλοι για τη βέλτιστη εκπλήρωση των καθηκόντων και δεν απαιτείται καλύτερη αποτίμηση της προσωπικότητας των υποψηφίων.
Κατάλαβα καλά;

 
Όχι άλλο κάρβουνο!!
08 Ιαν 2016 22:09

Η ψήφος των διευθυντών;;
Με τι κριτήρια;
Εκλογές για συνδικαλιστικά όργανα έγιναν.
Απλώς η συνέντευξη θα "βάλει" τα πράγματα στη θέση τους.

 
Dionisis
08 Ιαν 2016 14:45

Μας δουλεύουν κανονικά!
Αυτοί δεν είναι που έλεγαν ότι η συνέντευξη αποτελεί μέσο χειραγώγησης,
της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής, των διάφορων επιλογών της;
Δεν αποτελεί καινοτομία λοιπόν η συνέντευξη, υπήρχε ανέκαθεν. Αντιθέτως η ψήφος των Δ/ντών-Υπ/ντών αποτελεί. Για ποιο πράγμα λοιπόν προσπαθεί να μας πείσει ο κ.Υπουργός;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ