ΒΟΥΛΗ

Γυμναστής δίδασκε επί 24 χρόνια με απόσπαση σε Πανεπιστήμιο- Φέτος τοποθετήθηκε σε Δημοτικό Σχολείο

Φέτος, από τις είκοσι θέσεις που ζήτησε το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ καλύφθηκαν οι δώδεκα και έχουμε άλλες τρεις θέσεις αποσπασμένων οι οποίοι θα πάνε.
Δημοσίευση: 08/01/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αποσπασμένος επί είκοσι τέσσερα χρόνια είναι ένα πράγμα το οποίο δεν συνηθίζεται σε καμία ευρωπαϊκή χώρα. Είχε διδακτορικό, θα μπορούσε επί είκοσι τέσσερα χρόνια να έχει προκηρυχθεί θέση. Άρα, έχουμε μία παθογένεια η οποία φαίνεται τώρα.

Τα παραπάνω  είπε σήμερα στη Βουλή η Αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, κατά τη σημερινή επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού Ελ. Αυλωνίτου, σχετικά με το  Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) , όπου κατά το τρέχον   ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 έχει καταστεί αδύνατη η διδασκαλία της ειδίκευσης του Ολυμπιακού αθλήματος Ταε Κβο Ντό,  , επειδή ο μοναδικός διδάσκων το συγκεκριμένο μάθημα τα τελευταία 24 χρόνια, που είναι κάτοχος σχετικού διδακτορικού, δεν έλαβε φέτος απόσπαση στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Α.Π.Θ. αλλά εστάλη να διδάσκει Φυσική Αγωγή σε Δημοτικό σχολείο της Ρόδου.

Η Αν. υπουργός τόνισε επίσης ότι:

Α. Αυτό που λέει ο νόμος ήδη από το 1999 είναι ότι οι αποσπάσεις γίνονται από πλεονάζον προσωπικό, αφού έχουν καλυφθεί οι ανάγκες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Β. Φέτος,  η προτεραιότητα ήταν να καλυφθούν οι ανάγκες στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια. Άρα το πρόβλημα που έχουμε είναι ένα χρόνιο πρόβλημα, του οποίου τα αποτελέσματα φαίνονται τώρα που δεν   προσλήψεις .

Γ. Το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου έχει σαράντα εννέα μέλη ΔΕΠ. Φέτος, από τις είκοσι θέσεις που ζήτησε το εν λόγω τμήμα, καλύφθηκαν οι δώδεκα και έχουμε άλλες τρεις θέσεις αποσπασμένων . Άρα κανονικά αυτό το Τμήμα και επί είκοσι τέσσερα χρόνια, αφού είχε αυτήν τη δυνατότητα, θα μπορούσε να καλύπτει τις ανάγκες του. Άρα εδώ έχουμε ένα σημαντικό πρόβλημα.

Δ. Οι αποσπασμένοι από την εκπαίδευση –για αυτό σας λέω ότι είναι χρόνιο το πρόβλημα- κάνουν βοηθητική δουλειά. Δεν κάνουν την κατεξοχήν δουλειά. Δηλαδή για την ειδικότητα χρειάζεται άνθρωπος να είναι εκεί, χρειάζεται μέλος ΔΕΠ να είναι εκεί, ή να δίνεται η δουλειά κάτω από ένα μέλος ΔΕΠ, δηλαδή να ασκεί τα καθήκοντα, αλλά κάτω από την επίβλεψη μέλους ΔΕΠ. Ο αποσπασμένος δεν αναπληροί αυτό που κάνει το μέλος ΔΕΠ, μόνο ως ειδικό προσωπικό. Εκεί είναι το πρόβλημα.  

Ε. Εμείς ελπίζουμε ότι με τις τρεις αποσπάσεις στις επιπλέον θέσεις που θα δοθούν θα καλυφθεί αυτό το πρόβλημα, γιατί όντως στο ΤΕΦΑΑ του Αριστοτελείου  έχει ζήτηση η ειδίκευση. Γιατί υπάρχουν και ειδικεύσεις-ειδικότητες που δεν έχουν ζήτηση .

 

Σχόλια (4)

 
MIK
13 Ιαν 2016 08:37

Ποιο είναι το περίεργο; Το ότι τον στείλανε σε Δημοτικό σχολείο ή το ότι ήταν 24 χρόνια με απόσπαση στο ΤΕΦΑΑ;

 
Μ.Κ
09 Ιαν 2016 21:57

Αν ο γυμναστής ήταν σύζυγος κάποιας βουλετίνας το πιο πιθανό να τον έκαναν πρόεδρο της τμήματος αξιολογώντας τα προσόντα του.

 
Μακάρι να μπει μια τάξη
09 Ιαν 2016 08:59

Πολύ σωστά τα λέει η κ. Αναγνωστοπούλου. Γιατί 24 χρόνια δεν βγήκε θέση? Επίσης, Τμήμα με 49 άτομα μέλη ΔΕΠ γιατί ζητάει 20 αποσπάσεις???

 
Κώστας
08 Ιαν 2016 23:12

Για τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες που τις αφήσατε χωρίς το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό, λόγω μη έγκρισης αποσπάσεων, μούγκα;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ