Πιο ελαστικές οι προϋποθέσεις ένταξης των υποψηφίων για τα ΑΕΙ στην κατηγορία τέκνων ελληνων εξωτερικού

13/01/2016

Ενημερώθηκε: 13/01/2016, 13:07

Άκουσε το άρθρο

Ποιο ελαστικές κάνει τροποποιητική αποφαση την οποία υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης τις προϋποθέσεις ένταξης των υποψηφίων για τα ΑΕΙ κατηγορίας τέκνων ελλήνων εξωτερικού.

Ειδικότερα σύμφωνα με την απόφαση:

Α. Απαλείφονται οι διατάξεις που ορίζουν:

-Για την εφαρμογή της διάταξης αυτής, θα πρέπει ο γονέας να ασκεί μόνιμα τις επαγγελματικές του δραστηριότητες στη χώρα της αλλοδαπής ή να είναι υπάλληλος του Ελληνικού κράτους, αποσπασμένος σε ελληνική δημόσια υπηρεσία στο εξωτερικό ή σε διεθνή οργανισμό στον οποίο μετέχει και η Ελλάδα. Η ανωτέρω διάταξη ισχύει για εισαγωγή κατά το ακαδημαϊκό έτος 2011 -2012 και εφεξής.

-Μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, για την εφαρμογή της διάταξης αυτής, θεωρείται αυτός που κατοικεί, διαμένει και ασκεί μόνιμα τις επαγγελματικές του δραστηριότη− τες σε χώρα της Αλλοδαπής και δεν είναι υπάλληλος του Ελληνικού κράτους, αποσπασμένος σε Ελληνική Δημόσια Υπηρεσία στο εξωτερικό ή σε Διεθνή Οργα− νισμό στον οποίο μετέχει και η Ελλάδα.

-Στην περίπτωση ανέργων ή συνταξιούχων Ελλήνων του Εξωτερικού θα πρέπει να αποδεικνύονται με επίσημα έγγραφα η κατοικία και η διαμονή τους στο Εξωτερικό.

Β.  Απαιτείται ο ένας τουλάχιστον των γονέων τους είναι Ελληνικής καταγωγής, καθώς και βεβαίωση της οικείας διπλωματικής αρχής της χώρας μας από την οποία να προκύπτει ότι είναι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού επί δύο (2) τουλάχιστον έτη, από πέντε που ίσχυε, κατά την τελευταία δεκαετία πριν από την υποβολή της αίτησης του υποψηφίου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΊΤΑΙ

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ