Το υπουργείο παρήγγειλε μελέτη για νέα συστήματα μετάδοσης των θεμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων

Στις περσινές Πανελλήνιες Εξετάσεις “επιστρατεύθηκε” η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η οποία επιτηρούσε το σύστημα συνεχώς.

14/05/2016

Άκουσε το άρθρο

Με απόφαση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη ανατέθηκε στον ΔΙΟΦΑΝΤΟ η πραγματοποίηση μελέτης  διερεύνησης νέων συστημάτων ασφαλούς μετάδοσης των θεμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Πάντως μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί από το υπουργείο Παιδείας κάποιο γεγονός “διαρροής” θεμάτων ή κάποιο πρόβλημα με την ασφαλή λειτουργία μετάδοσης των θεμάτων.

Για το θέμα  απάντησε σε ερώτηση η Καλομοίρα  Μαρούγκα, προϊσταμένη  της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού, Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όσον αφορά το θέμα της ασφάλειας στη μετάδοση των θεμάτων, αν έχουν παρθεί κάποια επιπρόσθετα μέτρα, γιατί ξέρω ότι το Υπουργείο είχε ζητήσει από το ΔΙΟΦΑΝΤΟ μια επένδυση σε αυτό το θέμα αν χρειάζεται δηλαδή για να παρθούν κάποια μέτρα ασφαλείας επιπλέον.

Κ. ΜΑΡΟΥΓΚΑ: Δεν έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο από το ΔΙΟΦΑΝΤΟ. Επειδή είναι τεχνικός μας σύμβουλος είχε ζητηθεί μια έκθεση αλλαγής συστήματος μετάδοσης και όχι λόγω του γεγονότος ότι υστερεί σε θέματα ασφάλειας, αλλά λόγω του γεγονότος ότι είναι ένας 20ετής μηχανισμός και κάποια στιγμή πρέπει να προνοήσει το Υπουργείο σιγά - σιγά να πάει σε μια νέα εξέλιξη, σε μια νέα τεχνολογία. Αυτό συμβαίνει στην πραγματικότητα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα πάρετε μέτρα;

Κ. ΜΑΡΟΥΓΚΑ: Θα πάρουμε αυτά που παίρνουμε κάθε χρόνο. Έχουμε εξασφαλίσει τη μετάδοση μέσω δορυφόρου, μέσω της ΕΡΤ, είμαστε ακριβώς όπως τις άλλες χρονιές. Δεν νιώθω κάποια ανασφάλεια όσον αφορά τον τρόπο μετάδοσης.

Το esos  υπενθυμίζει ότι στις περσινές Πανελλαδικές Εξετάσεις “επιστρατεύθηκε” η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η οποία επιτηρούσε το σύστημα συνεχώς.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε  διαθέσει έως την καταληκτική ημερομηνία των εξετάσεων, σε καθημερινή 24ωρη βάση, εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο συνέβαλε στη διασφάλιση της ακεραιότητας και της απρόσκοπτης μετάδοσης των θεμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων καθώς και της μετέπειτα μετάδοσης της βαθμολογίας.

Το προσωπικό αυτό παρείχε  οποιαδήποτε τεχνική υποστήριξη χρειάζονταν οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, και διεξήγαγε  συνεχή διαδικτυακή έρευνα και ήταν διαθέσιμο να επέμβει άμεσα σε οποιοδήποτε περιστατικό τυχόν απαιτούνταν.

Σχόλια (1)

VBI
|

esos, το κόστος της μελέτης παρακαλούμε

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ