Placeholder

Εθνικός Διάλογος

Ren στο esos: Η Επιτροπή Διαλόγου μας ζήτησε να παρουσιάσουμε την πρότασή μας την Τρίτη -ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Πως επιλέχθηκε κεντρικός Σχολιαστής στη διάλογο της Τρίτης ο Αντιπρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Φυσικών Π. Φιλντίσης
Δημοσίευση: 17/01/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

"Μας είπαν να στείλουμε την πρόταση στην πλατφόρμα του Εθνικού Διαλόγου και όπως έγινε. Προφανώς τη διάβασαν και μας έκαναν την πρόταση να την παρουσιάσουμε  και σε μια τέτοια εκδήλωση".

Τη δήλωση αυτή σε συνέντευξη στο esos ο εκπρόσωπος της ομάδας “REFORM EDUCATION NOW” Κλεάνθης Αυραμίδης, σχετικά με την πρόταση  της που θα παρουσιαστεί στο δημόσιο Εθνικό Διάλογο της Τρίτης - την παρουσίασε κατ αποκλειστικότητα το esos-, στο αμφιθέατρο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (συμβολή Λεωφόρου Αλεξάνδρας και Βασιλίσσης Σοφίας), με ακροατές οι οποιοι θα εισέλθουν μόνο αφού έχουν λάβει πρόσκληση.

Ο φορέας “REFORM EDUCATION NOW” η πρόταση του οποίου θα συζητηθεί την Τρίτη στο δημόσιο Εθνικό Διάλογο, αποτελείται από επτά μέλη (Φοιτητές).

Στο esos μίλησε επίσης και ο Κεντρικός Σχολιαστής της εκδήλωσης Αντιπρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Φυσικών Παναγιώτης Φιλντίσης.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

esos:κε Αβραμίδη ο φορέας τον οποίο εκπροσωπείτε πόσα  μέλη έχει;

ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ: Είναι ολιγομελής. Δηλαδή έχει τυπικά επτά μέλη, αλλά η διαδικασία που ακολουθούμε είναι ότι συζητάμε με άλλα παιδιά με άλλους εκπαιδευτικούς, είναι κάτι ανοικτό.

esos: Πότε  δημιουργήθηκε ο φορέας;

ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ: Δημιουργήθηκε εδώ και πολύ καιρό. Άρχισα να συγκεντρώνω εγώ προσωπικά τις προτάσεις μέσα από ένα forum ,  και  και μαζί με άλλα παιδιά  δημιουργήθηκε να φτιάξουμε κάτι σταθερό για το σχολεία. Με την ευκαιρία του Εθνικού Διαλόγου για την παιδεία μας δόθηκε η ευκαιρία να το προχωρήσουμε.

esos:Αυτή η πολυσέλιδη πρόταση   που θα παρουσιαστεί την Τρίτη, συντάχθηκε από εσάς την επταμελή ομάδα ή  και με τη βοήθεια εκπαιδευτικών ή άλλων πολιτών;

ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ:Μιλήσαμε, συνεννοηθήκαμε με πολλούς ανθρώπους , ειδικούς της εκπαίδευσης μαθητές, εκπαιδευτικούς, αλλά είναι δική μας η σύνταξη  ειδικούς της εκπαίδευσης

esos:Αρα είναι αποτέλεσμα συζητήσεων με άλλους φορείς και εκπαιδευτικούς

ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ:Ναι, και από το forum, όπως σας είπα, μαθητικό διαδικτυακό, στο οποίο είχαν κατατεθεί πάρα πολλές προτάσεις

esos:Στο δημόσιο Εθνικό Διάλογο της Τρίτης κληθήκατε από τον πρόεδρο της   Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου καθηγητή Α. Λιάκο ή το ζητήσατε εσείς;

ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ:Μόλις ακούστηκε ότι θα γίνει αυτός ο διάλογος εμείς θέλαμε να συμμετέχουμε με την έννοια του να αναδείξουμε τη συμμετοχή των μαθητών, που δεν έχει ξαναγίνει σε θεσμικό επίπεδο.Αυτό θέλαμε. Οπότε επικοινωνήσαμε με την Επιτροπή για το πως μπορούν να συμμετέχουν και οι μαθητές κι εμείς παράλληλα με αυτή την ομάδα.  Μας είπαν να στείλουμε την πρόταση στην πλατφόρμα του Εθνικού Διαλόγου και όπως έγινε. Προφανώς τη διάβασαν και μας έκαναν την πρόταση να την παρουσιάσουμε  και σε μια τέτοια εκδήλωση.

esos:Αρα λοιπόν την Τρίτη θα είστε και τα επτά μέλη ή κάποια αντιπροσωπεία

ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ:Θα  είμαστε δύο μέλη

esos:Σχολιαστή στην εκδήλωση θα είναι ο Αντιπρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Φυσικών;

ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ:Είναι ένας από αυτούς που απευθυνθήκαμε όταν φτιάξαμε την πρόταση. Την έχει διαβάσει οπότε  γιαυτό θεωρήσαμε ότι θα μπορεί να τη σχολιάσει. Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ή να διαφωνεί.

esos:Μετά τη δημοσιοποίηση της πρότασης σας από το esos πολλοί αναγνώστες μας έκαναν αρνητικά σχόλια . Τι έχετε να τους απαντήσετε;

ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ:Το θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης δεν είναι να τεθεί άμεσα στον Εθνικό Διάλογο, είναι κάτι ευρύτερο. Ηταν μια ιδέα ενός παιδιού να το συμπεριλάβουμε.
Είναι πράγματα αυτονόητα, δηλαδή το Σύνταγμα να προβλέπει για την παιδεία όχι μόνο των Ελλήνων αλλά και όσων διαμένουν στην Ελλάδα. Δε νομίζω ότι είναι κάτι φοβερό αυτό

esos: Πείτε μου κάτιη λέξη Έλληνες, ζητάτε να φύγει τελείως από το Σύνταγμα;

ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ:Εγώ δεν είμαι Νομικός για να σας απαντήσω. Θα μπορεί να είναι των Ελλήνων  και όσων διαμένουν. Εμείς δε θέλουμε να μπούμε σε αυτή τη συζήτηση τόσο λεπτομερειακά. Μας ενδιαφέρει η φιλοσοφία.  

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΒΕΛΑΚΙ ΤΗΣ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ

Σχόλια (2)

 
Γιάννης Χατζηδάκης
18 Ιαν 2016 22:21

Φορέας επτά ατόμων; Δεν είναι πολύ δυσανάλογη η προβολή του σε σχέση με το τι εκπροσωπεί;

Σημειώνω ότι ο Αβραμίδης ισχυρίζεται ότι "η διαδικασία είναι ...κάτι ανοιχτό" αλλά -σε αντίφαση- στο αμφιθέατρο οι ακροατές (sic) οι οποιοι θα εισέλθουν θα είναι μόνο αυτοί που έχουν λάβει πρόσκληση.

Υποψιάζομαι ότι ΚΑΙ αυτός ο διάλογος θα είναι προσχηματικός αλλά με μια διαφορά. Τώρα μοιάζουν να είναι "στημένες" και άλλες πλευρές πέραν του Υπουργείου.

 
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΥΜΟΥΤΣΟΣ
19 Ιαν 2016 10:52

Κάθε ομάδα θα μπορεί να εκθέτει τις απόψεις της για την παιδεία, εκτός από αυτούς που τους αφορά, είναι επίπεδο Εθνικού Διαλόγου αυτός ???
Πόσο αναχρονιστικοί θα είμαστε σε αυτή την χώρα ???
Τι γίνεται με τα Ιδρύματα ΑΕΙ (Πανεπιστήμια-ΤΕΙ) που η πολιτεία δημιούργησε, Τμήματα που δίνουν Πτυχία χωρίς αντίκρισμα δηλαδή Επαγγελματικά Δικαιώματα.
Για αυτή την Παιδεία δεν λέει κανείς τίποτα...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.