Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Τα οκτώ θέματα που συζήτησαν οι πρόεδροι των ΤΕΙ με την Σία Αναγνωστοπούλου

Διδακτορικά- Επαγγελματικά Δικαιώματα- Μετεγγραφές- Ονομασία των ΤΕΙ σε ξένη γλώσσα- Επιμόρφωση 30.000 Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης- Προυπολογισμοί
Δημοσίευση: 21/01/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οκτώ θέματα κυριάρχησαν στη  νέα συνάντηση   της Τριμελούς Γραμματείας της Συνόδου Προέδρων και Αναπληρωτών Προέδρων ΤΕΙ με την Αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας  Σία Αναγνωστοπούλου , η οποία , όπως δήλωσε στο esos ο προεδρεύων της Συνόδου Μιχάλης Μπρατάκος πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα.  

Ειδικότερα, όπως είπε στο esos, ο κ.Μπρατάκος:

Διδακτορικά

Η υπουργός είπε ότι επίκειται νομοθετική ενέργεια για δυνατότητα διδακτορικών διατριβών στα ΤΕΙ σε συνεργασία με Πανεπιστήμια.

Η Τριμελής Γραμματεία κατέθεσε τη  Γνωμοδότηση του Καθηγητή Κ. Χρυσόγονου σε σχέση με το status των ΤΕΙ και τη δυνατότητα αυτοτελώς εκπόνησης διδακτορικών Σπουδών, και ζήτησε να ληφθεί υπόψη από το υπουργείο Παιδείας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ

Ονομασία των ΤΕΙ σε ξένη γλώσσα

 Η κ.Αναγνωστοπούλου ζήτησε από τους προέδρους των ΤΕΙ να καταθέσουν τη θέση τους  , παρά , όπως μας δήλωσε ο κ. Μπρατάκος , την εκπεφρασμένη και δημοσιοποιημένη άποψή της ως ‘’University of Applied Sciences’’ την οποία η Σύνοδος της 13ης/12/2015 της πρότεινε και απεδέχθη.

Η διευκρίνιση αυτή ζητήθηκε από την Αν. υπουργό    διότι κατά τη συνάντηση που είχε με την ΟΣΕΠ ΤΕΙ προτάθηκε  άλλη ονομασία.

Προσλήψεις ΕΠ

Η κ. Αναγνωστοπούλου δήλωσε ότι  θα υπάρξουν προκηρύξεις  μέχρι το Φθινόπωρο του 2016, με τις προσλήψεις να γίνονται βάσει πιστώσεων του 2017.
Επιμόρφωση 30.000 Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Σε ότι αφορά την προκήρυξη για την εκπαίδευση 30.000 Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του προγράμματος με τίτλο «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή ψηφιακών τεχνολογιών στη διδακτική πράξη» που δεν συμπεριελάμβανε τα ΤΕΙ,  η Αν υπουργός υποσχέθηκε  ότι εκτός των Πανεπιστημιακών Τμημάτων θα εμπλακούν και όσα ΤΕΙ έχουν αντίστοιχα Τμήματα.

Ενίσχυση Προϋπολογισμού

Σχετικά με τους προϋπολογισμούς των ΤΕΙ η κ. Αναγνωστοπούλου  τόνισε ότι δεν υπάρχουν ορατά περιθώρια ενίσχυσης των προϋπολογισμών , ενώ επανέλαβε ότι θα γίνει    επιπλέον χρηματοδότηση με την πρώτη αναθεώρηση του Προϋπολογισμού του υπουργείου Παιδείας.

Επαγγελματικά Δικαιώματα

Η Αν υπουργός ανέφερε ότι είναι γνώστης  της έλλειψης επαγγελματικών δικαιωμάτων σε πολλά Τμήματα ΤΕΙ και σημείωσε ότι ότι η  αντιστοίχιση του Ελληνικού με το Ευρωπαϊκό πλαίσιο προσόντων  θα λύσει πολλά σχετικά προβλήματα.  

Μετεγγραφές

Η υπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν έγιναν παρεμβάσεις και το σύστημα λειτούργησε αυτόματα και αξιολογικά βάσει κριτηρίων.

Παράλληλα ανακοίνωσε στους προέδρους ότι το  υπουργείο προτίθεται να εγκρίνει επί πλέον μετεγγραφές με μόρια ίσου αριθμού με του τελευταίου επιλεγέντα.

Διάλογος για την Παιδεία

Οι πρόεδροι ζήτησαν    από την υπουργό την έκδοση υπουργικής απόφασης σχετικά με την αύξηση της συμμετοχής μελών Ε.Π. στον Εθνικό Διάλογο. Θυμίζουμε ότι ηκ. Αναγνωστοπούλου είχε δεσμευτεί να συμπληρωθεί η 36μελή Επιτροπή Εθνικού Διαλόγου με επιπλέον 7 μέλη –καθηγητές των ΤΕΙ.   
 

 

Σχόλια (4)

 
jimmys
22 Ιαν 2016 09:32

@XAXA, μάλλον σου διαφεύγει η έννοια της μεταρρύθμισης. Πρόκειται για αποκατάσταση της πραγματικότητας αν είσαι ενήμερος και για αυτή....

 
Έχουν περάσει 15 χρόνια από την Πανεπιστημιοποίηση των ΤΕΙ
21 Ιαν 2016 19:50

Σωστά η ΟΣΕΠ ΤΕΙ πρότεινε "University" και όχι "University of Apllied Sciences" που προτείνουν οι Πρόεδροι των ΤΕΙ!

Δεν είμαστε στο 2001 αλλά στο 2016....

 
χαχα
21 Ιαν 2016 15:28

University of Applied Sciences... Καλό!!!

Φοβερή μεταρρύθμιση...

 
Φοιτητής ΤΕΙ
21 Ιαν 2016 15:19

University of applied sciences για το εξωτερικό... ΤΕΙ και όχι πανεπιστήμια (αλίμονο!) εφαρμοσμενων επιστημών για την Ελλάδα...
Ως πότε αυτή η μπανανια - χώρα θα συνεχίσει έτσι;
Άλλη μια πρωτότυπη - καινοτόμος ιδέα από το υπουργείο Παιδείας. Ικανοποιεί σχεδόν όλους..

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.