ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ Η νέα απόφαση για την εξέταση εκατοντάδων ενστάσεων

Συνιστάται στο υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Τριμελής Επιτροπή Ενστάσεων επί του πίνακα δικαιούμενων μετεγγραφής.
Δημοσίευση: 27/01/2016
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με απόφαση που υπέγραψε η Αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου και δημοσιεύθηκε στην Εδημερίδα της Κυβέρνησης (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΦΕΚ):

Α. Ειδικά για τις περιπτώσεις ισοψηφίας σε αριθμό μορίων που ισούνται ή υπερβαίνουν την ανώτατη μοριοδότηση που μπορεί να λάβει υποψήφιος με βάση το κατά κεφαλήν εισόδημα (5 μόρια και άνω), η επιτροπή ενστάσεων μπορεί, μετά την κύρωση του πίνακα δικαιουμένων μετεγγραφή και εφόσον οι ανωτέρω υποψήφιοι υποβάλλουν σχετική αίτηση θεραπείας, να λαμβάνει απόφαση για τη μη εφαρμογή του κριτηρίου των μορίων εισαγωγής.

Β) Συνιστάται στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Τριμελής Επιτροπή Ενστάσεων επί του πίνακα δικαιούμενων μετεγγραφής.

Γ) Η Επιτροπή Ενστάσεων αποτελείται από τα ακόλουθα μέλη:

-Τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Οργανωτικής και Ακαδημαϊκής Ανάπτυξης της Γενικής Διεύθυνσης Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ως πρόεδρο και
 

-2 υπαλλήλους κατηγορίας Π.Ε. που, μαζί με τους αναπληρωτές τους, υποδεικνύονται από τον προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Ανώτατης Εκπαίδευσης.

-Καθήκοντα γραμματέα ασκεί ο εκάστοτε από τον πρόεδρο της Επιτροπής υποδεικνυόμενος υπάλληλος από τη Διεύθυνση Οργανωτικής και Ακαδημαϊκής Ανάπτυξης.

Δ) Η Επιτροπή Ενστάσεων εξετάζει αιτήσεις θεραπείας φοιτητών που θα έχουν υποβληθεί μέχρι και πέντε ημέρες από της δημοσιεύσεως της παρούσης, κατά προτεραιότητα για τις περιπτώσεις ισοψηφίας σε αριθμό μορίων που ισούνται ή υπερβαίνουν την ανώτατη μοριοδότηση που μπορεί να λάβει υποψήφιος με βάση το κατά κεφαλήν εισόδημα (5 μόρια και άνω), όπως προβλέπεται από το τελευταίο εδάφιο του άρθρου 3 της με αριθμ. 143456/Ζ1/14−9−2015 (ΦΕΚ 2011 Β ́) υπουργικής απόφασης, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει .

 Κατά τα λοιπά ακολουθούνται οι γενικές αρχές και η διαδικασία που ισχύουν κατά την εξέταση των αιτήσεων θεραπείας, σύμφωνα με το άρθρο 24 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (N. 2690/1999 − ΦΕΚ Α ́ 45).

Σχόλια (3)

 
Αντ Νικ
28 Ιαν 2016 21:55

Ακόμη χειρότερα από ότι τα γράφεις Μανώλη είναι τα πράγματα για τις Μετεγγραφές. Λάθη επί λαθών στους πίνακες.. μετά από αυτά ενστάσεις κάνουν και αυτοί που πέρασαν στη 2η επιλογή και ζητάνε την 1η!
Ένας χαμός στο υπουργείο... πάνε να το κουκουλώσουν το θέμα της λανθασμένης μοριοδότησης λόγω αδελφού... γιατί θα φθάουν Πάσχα.
Μανώλη και οι 2 περιπτώσεις που αναφέρεις είναι με 6 μόρια και δεν εξετάζονται κατά τη Σία... προηγούνται με τα 5!!!

 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
28 Ιαν 2016 08:52

κ.Μανώλη καλά τα λέτε, έτσι είναι.
σε όποιους αυτοί θέλουν και όποιος κλαφθεί περισσότερο θα πάρει μετεγγραφή
τελείως αδιαφανή κριτήρια.
πρέπει να βρεθεί κάποιος τρόπος να δηλώνεται αυτος που αιτείται μετεγγραφή κατα τη διαρκεια κατάθεσης του μηχανογραφικου.

 
Μανώλης
28 Ιαν 2016 00:13

Επομένως Ενστάσεις εξετάζονται, μόνο όσων έχουν 5 μόρια λόγω εισοδήματος(λιγότερο των 3.000€) και άνω… και όχι πχ κάποιου που μπορεί να έχει 5 μόρια(λόγω πολυτεκνίας και εισοδήματος κάτω των 6.000€) ή κάποιου με 6 μόρια(πολύτεκνος, αδελφός φοιτητής σε άλλη πόλη, εισόδημα κάτω των 9.000€)!!!
Κατά τα άλλα το σύστημα είναι πλήρες αυτοματοποιημένο και δεν μπαίνει χέρι..

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ