Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Σύσκεψη Πρυτάνεων-Προέδρων ΤΕΙ με Σ. Αναγνωστοπούλου για την κατανομή 500 θέσεων μελών ΔΕΠ

Δημοσίευση: 02/02/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Πρόσκληση σε κοινή σύσκεψη απηύθυνε στους Πρυτάνεις και προέδρους των ΤΕΙ η Αν. υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία ως προς την κατανομή των 500 θέσεων μελών ΔΕΠ και ΕΠ στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Παρασεκυή στις 11 το πρωί στο υπουργείο Παιδείας.

Η Αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας ήδη έχει απευθύνει αίτημα για έγκριση 500 θέσεων προς το υπουργείο Εσωτερικών.

H κ. Αναγνωστοπούλου στην πρόσφατη συνάντηση με την ΠΟΣΔΕΠ δήλωσε ότι θα προκηρυχθούν  500 θέσεις ΔΕΠ  άμεσα  και ίσως άλλες 500 το φθινόπωρο χωρίς όμως να υπάρχουν χρήματα.

Η κ. υπουργός διατύπωσε την εκτίμηση ότι μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εκλογής, θα έχουν βρεθεί και τα χρήματα!

Σε ερώτηση μέλους της ΠΟΣΔΕΠ αν αυτό θεσμικά είναι επιτρεπτό, απάντηση δεν δόθηκε.

 

Σχόλια (5)

 
Φτάσαμε 2020
01 Φεβ 2020 21:11

Τίποτα δεν έχει γίνει, τα ΤΕΙ έγιναν πανεπιστήμια αλλά οι σχολές ίδιες.

 
Ιωάννης Κ.
04 Φεβ 2016 11:41

Έχω την άποψη πως, δυστυχώς, δεν θα τολμήσουν να κάνουν καμία σοβαρή παρέμβαση στις συγχωνεύσεις των Πανεπιστημίων, αλλά θα ασχοληθούν ως συνήθως μόνο με τον αδύναμο κρίκο που είναι τα ΤΕΙ. Νομίζω πως τα παραδείγματα που αναφέρει ο σχολιαστής Νίκος είναι πράγματι σοβαρές περιπτώσεις που αξίζουν μελέτης. Διακομματικά δεν είναι κανείς διατιθέμενος να στηρίξει τέτοιες προτάσεις.

 
Νικος
04 Φεβ 2016 02:20

Μήπως να σκεφτούμε πρώτα τί ακριβώς πρέπει να γίνει με τις συγχωνεύσεις ομοειδών τμημάτων προτού προκηρυχθούν θέσεις; Ας προχωρήσουν ακόμα και στην συνένωση ολόκληρων ιδρυμάτων προκειμένου να επιτευχθεί καλύτερη οργάνωση των σχολών, τόσο στην εκπαίδευση όσο και στην έρευνα.

Για παράδειγμα, ΑΠΘ και Πανεπιστήμιο Μακεδονίας μπορούν κάλλιστα να λειτουργήσουν ως έναν ενιαίο ίδρυμα. Μακάρι να το τολμήσουν.

Ομοίως:

1. Πανεπιστήμιο Πατρών και Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
2. ΤΕΙ Αθηνών, ΤΕΙ Πειραιά και ΑΣΠΑΙΤΕ.
3. ΑΣΟΕΕ, Χαροκόπειος, Πάντειος και ΠΑΠΕΙ.
4. Πανεπιστήμιο Κρήτης και Πολυτεχνείο Κρήτης.
5. Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Καθώς και πολλές άλλες επιμέρους περιπτώσεις όπου έχουμε τμήματα που προήλθαν από διαχωρισμό (πχ. Χημικοί Μηχανικοί και Μεταλλειολόγοι Μηχανικοί στο ΕΜΠ).

Ας μπει πρώτα μια τάξη στο χάος με τα διάσπαρτα τμήματα των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να ασχολούμαστε με πιστώσεις για 1000 νέα εκλεκτορικά πριν σχεδιαστεί ο νέος χάρτης των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

Κύριοι καθηγητές, σκεφτείτε πώς θα σπουδάσουν καλύτερα τα παιδιά που θα εισαχθούν το 2020.

 
Να τα λέμε όλα...
03 Φεβ 2016 17:19

@ Γκίκα και εσείς και άλλοι βιάζεστε να μιλήσετε για λαϊκισμό.

Δηλαδή τόσα χρόνια που υπήρχαν πιστώσεις για κάθε θέση που προκηρύχθηκε, οι διορισμοί ήταν πιο γρήγοροι? (τουλάχιστον 1 έως και 4 χρόνια)

Όταν έκανε/κάνει κάποιος εξέλιξη για επόμενη βαθμίδα, πόσο χρόνο χρειαζόταν μέχρι να διοριστεί? (παρόλο που δεν μιλάμε για νέα πίστωση)

Συνεπώς δεν είναι θέμα λαϊκισμού ή πίστωσης... Μήπως είναι καλύτερα να προχωρήσουμε (όπως σχεδιάζει το Υπουργείο) σε προκήρυξη θέσεων για να μην χάσουμε και άλλο χρόνο όταν θα έχουμε τις πιστώσεις?

 
Γκίκας Γρηγόριος
03 Φεβ 2016 09:59

Η Ελλάδα καταστράφηκε και οι πολιτικοί μυαλό δε βάλανε….Εφόσον δεν υπάρχουν πιστώσεις πως μπορούν να προκηρυχθούν νέες θέσεις; Ο λαϊκισμός στο μεγαλείο του.

Γκ. Γρ.
Καθηγητής ΤΕΙ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ