Ορίζονται 3 Αντιπρόεδροι στο ΕΑΠ- Τροπολογία

Προπτυχιακό πρόγραμμα για δημοσίους υπαλλήλους αποφοίτους Λυκείου

04/02/2016

Ενημερώθηκε: 04/02/2016, 14:12

Άκουσε το άρθρο

Α. Για την υποβοήθηση του προέδρου του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου , ορίζονται με απόφαση της Διοικούσας τρία μέλη της για αντίστοιχο αριθμό θέσεων Αντιπροέδρων.

Β. Με την ίδια απόφαση καθορίζονται οι αρμοδιότητές τους, η σειρά με την οποία αυτοί αναπληρώνουν τον πρόεδρο αν αυτός απουσιάζει, κωλύεται, ή ελλείπει για οποιονδήποτε άλλο  λόγο.

Γ. Σε περίπτωση παραίτησης ή για οποιονδήποτε λόγο έλλειψης του προέδρου, οι Αντιπρόεδροι ασκούν  τα καθήκοντα του μέχρι την έκδοση της προβλεπόμενης απόφασης για το διορισμό νέου Προέδρου από τον υπουργό Παιδείας.

Δ. Ο πρόεδρος και οι αντιπρόεδροι απαλλάσσονται των διδακτικών και διοικητικών τους καθηκόντων στα ΑΕΙ ή στα Ερευνητικά Κέντρα που υπηρετούν.

Τα παραπάνω προβλέπει   τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, προς ψήφιση στη Βουλή.

Προπτυχιακό πρόγραμμα για δημοσίους υπαλλήλους αποφοίτους Λυκείου

Επίσης με  με άλλη τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, προβλέπονται η δημιουργία προπτυχιακού προγράμματος στο ΕΑΠ για τους δημοσίους υπαλλήλους, αποφοίτους Λυκείου.
Ειδικότερα η τροπολογία προβλέπει τα εξής:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (1)

Καθηγητής ΑΕΙ
|

Μήπως στην τροπολογία προστεθεί και η δυνατότητα απαλλαγής και στους αναπληρωτές προέδρων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας που δεν δυστυχώς δεν υπάρχει σχετική πρόνοια στο Ν.4009/2011 ενώ κάνουν το ίδιο έργο;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ