Placeholder

ΣΧ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ: Κάθε εκπαιδευτική μεταρρύθμιση περνά μέσα από το το όνομα του Σχολικού Συμβούλου

Κ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Οι σχέσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων με τους Σχολικούς Συμβούλους δεν είναι καλές
Δημοσίευση: 07/02/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την επιθυμία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να έχει συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους σε όλα τα επίπεδα διατύπωσε ο Σύμβουλος του υπουργού Παιδείας Γιώργος Αθανασόπουλος, στην κοπή της πίτας της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων , υπογραμμίζοντας ότι “ κάθε εκπαιδευτική μεταρρύθμιση περνά μέσα από το το όνομα του Σχολικού Συμβούλου”.
Ευχές  προς τους Σχολικούς Συμβούλους απηύθυνε ο Σύμβουλος του υπουργού Παιδείας Χρ. Μηλιώνης.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

 Ο Αιρετός στο  ΚΥΣΠΕ Βασίλης Παληγιάννης, είπε ότι υπάρχει μια αβεβαιότητα για το μέλλον του κλάδου των Σχολικών Συμβούλων, εκφράζονται παράλΛηλα την ελπίδα ότι ο θεσμός θα αναβαθμιστεί, τονίζοντας πως όλοι πρέπει να συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

Ο πρώην πρόεδρος της ΟΛΜΕ Κώστα Μανιάτης τόνισε πως οι σχέσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων με τους Σχολικούς Συμβούλους δεν είναι καλές .

Ο Πρόεδρος της ΠΕΣΣ, Γιώργος Αλεξανδράτος απάντησε αμέσως στην αναφορά αυτή του κ. Μανιάτη, λέγοντας ότι "αυτό που ειπώθηκε  δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και ότι οι υπουργοί Παιδείας πάντοτε εκτιμούσαν του Σχολικούς Συμβούλους και αναγνώριζαν την τεράστια προσφορά τους στην εκπαίδευση".

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

Ο εκπρόσωπος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Τριαντάφυλλος Οικονόμου, απευθυνόμενος στους δύο παρόντες Συμβούλους του υπουργού Παιδείας ζήτησε ο θεσμός του Σχολικού Συμβούλου να παραμείνει, διότι, όπως είπε  είναι βοηθός και συμπαραστάτης του εκπαιδευτικού.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

Στη κοπή της πίτας,  δεν έλειψαν και οι μαντινάδες, ενώ  ακολούθησε τρικούβερτο γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

Ευχές απηύθυνε προς τους Σχολικούς Συμβούλους ο πρόεδρος της ΠΕΣΣ Γ. Αλεξανδράτος

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

Σχόλια (8)

 
ΗΡΑ
10 Φεβ 2016 11:01

Κατ΄αρχάς θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι εννοούμε όταν λέμε "εκπαιδευτική μεταρρύθμιση", γιατί πολύ φοβάμαι ότι με τον όρο αυτό καταλαβαίνουμε τελείως διαφορετικά πράγματα. Εξ όσων είμαι σε θέση να γνωρίζω από τη δεκαετία του '80 και εντεύθεν στο εκπαιδευτικό μας σύστημα γίνονται μόνο μερεμέτια και πασαλείματα. Υπ΄αυτήν την έννοια ο ισχυρισμός "κάθε εκπαιδευτική μεταρρύθμιση περνά μέσα από το το όνομα του Σχολικού Συμβούλου” δεν έχει κανένα νόημα. Σίγουρα δεν αποτελούν μεταρρύθμιση οι κάθε τρεις και λίγο διατυμπανιζόμενες αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ούτε πάλι αποτελούν μεταρρύθμιση τα διάφορα βραχυπρόθεσμα προγράμματα που εφαρμόζονται με χρήματα του ΕΣΠΑ και τα οποία, αφού συμπληρωθούν τα σχετικά τεχνικά δελτία για την απορρόφηση των προβλεπόμενων ποσών, δεν αξιολογούνται για την αποτελεσματικότητά τους στη βάση αντικειμενικών κριτηρίων κι ούτε αφήνουν ίχνη στο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Συνεπώς ας σταματήσει η τωρινή Διοίκηση της ΠΕΣΣ να θεωρεί εαυτήν ως το μοχλό υλοποίησης της όποιας - αλήθεια ποιας; - εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Ως προς τον ίδιο το θεσμό του σχολικού συμβούλου τώρα πολλά ακούγονται και πολύ λιγότερα γράφονται ή δημοσιοποιούνται, αφήνοντας σκόπιμα τη ..ραδιο -αρβύλα να κατασκευάζει "ειδήσεις". Το βέβαιο είναι ότι ο θεσμός αυτός, ένα από τα πιο προοδευτικά νομοθετήματα της πρώτης κυβέρνησης του πάλαι ποτέ πανίσχυρου ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να αναθεωρηθεί σ΄όλα τα επίπεδα. Από τα κριτήρια επιλογής των υποψήφιων σχολικών συμβούλων μέχρι τη λογοδοσία τους. Και για να θέσουμε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων : άλλο εκπαιδευτική κι άλλο διδακτική εμπειρία, άλλο τυπικά προσόντα κι άλλο η μετουσίωσή τους σε συγκεκριμένη αποτελεσματική συμβουλευτική πρακτική, άλλο συλλέκτης μορίων κι άλλο αποτελεσματικός σχολικός σύμβουλος κριτικά θεωρώντας τις όποιες σχεδιαζόμενες αλλαγές από την οποιαδήποτε πολιτική ηγεσία. Αυτά εξακολουθούν να είναι ζητούμενα για το θεσμό του σχολικού συμβούλου...

 
Πιο Μαυρος
09 Φεβ 2016 23:03

Ε όχι ρε παιδιά! Υπάρχουν τόσοι νέοι άνθρωποι..με προσόντα!
-να αλλάξει ο θεσμός να γίνει μια τετραετία
-να υποχρεώνονται να κάνουν μαθήματα σε αμφιθέατρα να βλέπουμε εμείς τα δασκαλάκια τι εννοούν και πως γίνεται το μάθημα
- να εχουν δικαιοδοσία να ελέγχουν τι θέματα βαζουμε στους μαθητές (δε μπορει και μεις να είμαστε ανεξέλεγκτοι και να βαζουμε εξετάσεις ότι μας αρέσει)
-και να κάνουν ενδεικτικό έλεγχο βαθμολόγησης γραπτών ( δε μπορει να βάζουν 10άρια σε λευκές κόλες...καλό είναι να φοβούνται κάποιο έλεγχο και οι διδάσκοντες!)

 
patra
09 Φεβ 2016 22:57

Όταν ακούμε τη φράση, "ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ: Κάθε εκπαιδευτική μεταρρύθμιση περνά μέσα από το το όνομα του Σχολικού Συμβούλου" πιστεύει κανείς πως δε θα γίνει προσπάθεια για την ανάδειξη των δικών μας παιδιών;;; Φυσικά μέσω της κατευθυνόμενης και ανώνυμης -βέβαια- ψηφοφορίας.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: όταν διορίστηκα οι παλιοί συνάδελφοι μας έλεγαν ότι υπήρχε ένα συνδικαλιστικό όργανο των διευθυντών των σχολείων, και καταργήθηκε. Πολύ σωστά!
Τώρα μιλάμε για την ΠΕΣΣ και κανείς δεν αντιδρά, μάλιστα είδα νυν και τέως συνδικαλιστές να την"ευλογούν", αφήστε το Υπουργείο !!!!
Κρίμα και πάλι κρίμα.
@Δημήτρης
Κλάδος Σχολικών συμβούλων ; Το ακούσαμε κι' αυτό. Δηλαδή, μια φορά σύμβουλος, για πάντα σύμβουλος !! Σ Ω Σ Τ Α!!!!!!!

 
Δημήτρης Κ
08 Φεβ 2016 08:37

Ο σχολικός σύμβουλος είναι το μοναδικό Παιδαγωγικό στέλεχος που έχει αυτή η χώρα. Τώρα, ευφάντααστοι συνδικαλιστές με διάφορα σύνδρομα, θέλουν (αντί να αναβαθμίσουν) να καταργήσουν το θεσμό του σχολικού συμβούλου. Ελπίζω αυτή τη φορά, η πολιτική ηγεσία να μην ακούσει αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι την παρέσυραν στην ανεκδιήγητη "ψηφοφορία" και έβαλαν φωτιά σε χιλιάδες σχολεία.
Αν οι ίδιοι επιβάλλουν τις ακραίες απόψεις τους, η παιδεία όχι μόνο δεν θα αναβαθμιστεί, αλλά θα χειροτερέψει ακόμη περισσότερο.

 
NIKOL
07 Φεβ 2016 23:37

Αυτοί οι καθηγητές διδάσκουν και στα παιδιά μας.
Τα αξιολογούν
Θέλουν να αξιολογήσουν τον σύμβουλο (φυσικά δια της ψηφοφορίας και ανώνυμα)
Αλλά οι ίδιοι αποφεύγουν μετά βγελυγμίας την αξιολόγηση.
Η οποία τώρα δεν θα λέγεται αξιολόγηση αλλά αποτίμηση
Οντως πρώτη φορά όλα αυτά
και φυσικά ... από αριστερή μεριά.

Όπως και ο δάσκαλος αιρετός, γιατί έσταξε φαρμάκι.
Λανθάνουσα γλώσσα λέει την αλήθεια.
Είχε λέει να μπει μέσα στην τάξη 18 χρόνια.

 
Δημήτρης
07 Φεβ 2016 23:29

Κλάδος Σχολικών συμβούλων ; Το ακούσαμε κι' αυτό. Δηλαδή, μια φορά σύμβουλος, για πάντα σύμβουλος !!

 
ekpaideytis
07 Φεβ 2016 21:45

Δηλαδή η "αποτίμηση" θα είναι κάτι άλλο από την αυτοαξιολόγηση. Το δούλεμα καλά κρατεί! Είδομεν λοιπό!

 
Πολυξένη
07 Φεβ 2016 19:03

Πράγματι η κάθε εκπαιδευτική μεταρρύθμιση περνά μέσα από τον Σχολικό Σύμβουλο. Το ερώτημα είναι: οι ίδιοι Σχολικοί Σύμβουλοι που στήριξαν την αυτοαξιολόγηση μπορούν να στηρίξουν κάτι ιδεολογικά διαφορετικό, όπως η προβλεπόμενη αποτίμηση;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ