ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠ/ΣΗ

Απήργησαν οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα Δημοτικά Σχολεία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας

Δημοσίευση: 10/02/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

24ωρη προειδοποιητική απεργία πραγματοποίησαν σήμερα οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα Δημοτικά Σχολεία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (Αρσάκεια Σχολεία)  λόγω της μη εφαρμογής της πρόσφατης απόφασης του υπουργείου Εργασίας που αφορά στην καταβολή των Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και του επιδόματος αδείας στους εκπαιδευτικούς της Φ.Ε.

Επίσης, τα δύο Διοικητικά Συμβούλια των εκπαιδευτικών της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, του Συλλόγου Καθηγητών Φ.Ε. (Σ.Κ.Φ.Ε.) και του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Φ. Ε. (Σ.Δ.Ν.Φ.Ε.), έκαναν από κοινού Παράσταση στα Γραφεία της Διοίκησης της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (Οδός Κοκκώνη 18 Π. Ψυχικό), ζητώντας συνάντηση των μελών των Δ.Σ. του Σ.Κ.Φ.Ε. και του Σ.Δ.Ν.Φ.Ε. με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Φ. Ε. (που διοικούν τα Αρσάκεια Σχολεία).

Αίτημα των Εκπαιδευτικών είναι να υλοποιηθεί από την Διοίκηση της Φ.Ε. η Έγγραφη Απάντηση του Ειδικού Γραμματέα Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) (βλέπε συνημμένο έγγραφο με αριθ. πρωτ. 342/15-01-2016), το οποίο έχει κοινοποιηθεί στην Φ.Ε. από την 15η Ιανουαρίου 2016, σύμφωνα με το σκεπτικό της οποίας «...συνάγεται αδιαμφισβήτητα ότι οι συναφθείσες συμβάσεις μεταξύ της Φιλ. Εταιρείας και του απασχολούμενου σε αυτήν εκπαιδευτικού προσωπικού αποτελούν συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου και με βάση την αρχή της ίσης και αναλογικής μεταχείρισης δικαιούνται ομοίως και οι Εκπαιδευτικοί τα προαναφερόμενα επιδόματα εορτών (Χριστουγέννων και Πάσχα) και άδειας-που ορθά, νομίμως και προσηκόντως κατέβαλε ήδη η Διοίκηση της Φ.Ε. στο διοικητικό προσωπικό της - καθώς η σημασία και η αξία της εργασίας που προσφέρουν στην άρτια, εύρυθμη και ποιοτική λειτουργία των σχολείων της Φ.Ε. προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της υποδειγματικής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των μαθητών και μαθητριών δεν μπορεί να κριθεί υποδεέστερη της εργασίας που παρέχουν οι απασχολούμενοι στην Φ.Ε. Διοικητικοί Υπάλληλοι».

Προς τον σκοπό αυτό υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις δύο εκτάκτων γενικών Συνελεύσεων, τόσο του Συλλόγου των Καθηγητών (22-01-2016), όσον και του Συλλόγου των  Ακολουθεί το επισυναπτόμενο έγγραφο.

Ετικέτες: 
ΟΙΕΛΕ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.