Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Θα μπουν όροι και φραγμοί στα Μεταπτυχιακά και προπτυχιακά που μπήκαν στην ελληνκή αγορά

“Είναι αυτό που μελετάμε τώρα. Κάτι πρέπει να κάνουμε”
Δημοσίευση: 19/02/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την έντονη ανησυχία για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια από άλλες χώρες που έχουν μπει στην ελληνική αγορά με συνεργασίες κλπ και θα χορηγούν πτυχία και  Μεταπτυχιακά , διατυπώνει με δηλώσεις της στο esos η Αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.

Η Αν. υπουργός στο ερώτημά μας τι προτίθεται να κάνει η πολιτική ηγεσία με αυτό το ζήτημα μας είπε πως “Είναι αυτό που μελετάμε τώρα. Κάτι πρέπει να κάνουμε”

ESOS: Θα βάλετε κάποιους όρους;

ΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:Βέβαια, κάποιους όρους, κάποιους φραγμούς. Ηδη ο Δικηγορικός Σύλλογος έχει κάνει πολλές φορές ενστάσεις για προπτυχιακά ξένων Πανεπιστημίων , του μη ελληνικού χώρου δηλαδή, που δίνουν πτυχία Νομικής . Υπάρχει ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

 

Σχόλια (13)

 
geo
11 Μαρ 2016 12:14

@Λαμπρος
Μαλλον δεν εισαι δημ. υπαλληλος αγαπητε, ουτε σωστα πληροφορημενος. Οι Δ.Υ. δεν απουσιαζουν απο τη δουλεια τους, διοτι οι εκπαιδευτικες αδειες εχουν καταργηθει. Ασε που συνηθως τα μεταπτυχιακα γινονται απογευμα. Ουτε ομως επιδομα κερδιζουν, εκτος απο καποιο χρονικο bonus στη μισθολογικη τους εξελιξη. Φυσικα ξοδευουν πολυ περισσοτερα για τις σπουδες τους. Ασε λοιπον το παραμυθι των λουφατζηδων Δ.Υ. που κανουν μεταπτυχιακα για να πλουτισουν και δοκιμασε κι εσυ να παρεις ενα, να δεις ποσα απιδια χωραει ο σακος.

 
Γιάννης
11 Μαρ 2016 09:00

Σ'όλες τις χώρες κράτη-μέλη τηρούνται οι κοινοτικές οδηγίες, αξιοποιούν τους υπαλλήλους με αυξημένα προσόντα, μεταπτυχιακΑ,διδακτορικΑ και στην Ελλάδα οι υπάλληλοι αυτοί με ενέργειες της αρμόδιαΣ Διοίκησης τουΣ στέλνουν να βγάζουν φωτοτυπίες στις υπηρεσίες τους ή να σηκώσουν τηλέφωνο!Γνωρίζω υπάλληλο που έχει μεταπτυχιακό από Αγγλικό πανεπιστήμιο αναγνωρισμένο από το ΕλληνικΟ κράτος και ο υπάλληλος αυτός βγάζει φωτοτυπίες ή σηκώνει τηλέφωνο!Υπάλληλοι χωρίς καμία γνώση οικονομικών ή Διοίκησης εργάζονται στην Ελλάδα της κρίσης!

 
Λάμπρος
09 Μαρ 2016 14:18

Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης τα μεταπτυχιακά και οι διατριβές έχουν ως κέντρο βάρους τη διεύρυνση των γνώσεων ή καλύτερα την την εξειδίκευση του μεταπτυχιούχου σε ένα αντικείμενο για το οποίο δεν υπάρχουν επαρκείς ή καθόλου γνώσεις,με σκοπό να βελτιώσουν την απόδοσή του και να συμβάλλουν στην καλύτερη δυνατή εξερεύνηση του ερευνόμενου στοιχείου,
Δυστυχώς στη χώρα μας τα μεταπτυχιακά δεν χρησιμοποιούνται για επιστημονικούς ή παραγωγικούς λόγους,αλλά για καθαρά οικονομικούς εφόσον έχουν θεσπιστεί οικονομικά οφέλη(επιδόματα) για τους κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων.
Βλέπουμε λοιπόν να έχει "στηθεί" μια βιομηχανία παραγωγής και έκδοσης μεταπτυχιακών τίτλων με σκοπό να επωφεληθούν,κυρίως δημόσιοι υπάλληλοι,οικονομικά,να πάρουν δηλαδή τα επιδόματά τους και μάλιστα σε βάρος της υπηρεσίας τους επειδή απουσιάζουν συχνά κι έτσι χάνονται χιλιάδες εργατοώρες πραγματικά χωρίς αντίκρυσμα.
Με βάση λοιπόν αυτές τις διαπιστώσεις θεωρώ ότι οφείλει η πολιτεία άμεσα να καταργήσει την επίδοση επιδομάτων σε όλους τους υπαλλήλους που αποκτούν οποιονδήποτε πανεπιστημιακό τίτλο και να δώσει χρήματα για την έρευνα όπου μπορούν να αποσπαστούν όσοι πραγματικά θέλουν να προσφέρουν τόσο στην υπηρεσία τους όσο και στην επιστήμη τους γενικότερα.
Να λοιπόν ένας τρόπος για να εξοικονομηθούν χρήματα και να κερδίσουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι,από τους οποίους ομολογουμένως έχουν περικοπεί αρκετά χρήματα και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που τους έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση.

 
κωστας
04 Μαρ 2016 22:46

Άρα, σύμφωνα με τα λεγόμενά σας κ. Ζαμπακίδη, δεν χρειάζονται νέες προσλήψεις προσωπικού ΔΠ στις Ανωτάτες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες.
Σας ευχαριστώ πολύ!

 
ανώνυμος
01 Μαρ 2016 22:35

Αραγε όσοι πήραν επαγγελματική ισοδυναμία master ή bachelor από το Υπουργείο Παιδείας έχουν αξιοποιησει Την απόφαση αυτή στην Ελλάδα.Ας ενημερώσουν και εμάς τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες για να μη ξοδευομαστε άδικα!Καλό είναι όσοι έχουν πάρεΙ ισοδυναμία επαγγελματική να μας ενημερώσουν

 
Αναστασια
01 Μαρ 2016 18:50

Ποιοι είναι οι λογοι που θέλουν τα παιδιά των Ελλήνων να σπουδάζουν σε άλλες χώρες π.χ Βουλγαρία,ΡουμανίΑ, κ.α Για ποιο λόγο Δημόσεις υπηρεσίες δεν γνωρίζουν τηΝ επαγγελματική ισοδυναμία, τους ΝομούΣ του ΚράτουΣ , Τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες.Γιατί δίνουν επαγγελματική ισοδυναμία, τροποποιουν το προσοντολογιο του δημοσιου, αφού δεν εφαρμόζεται ο νόμος?Εδώ και 3 χρόνια δίνουν επαγγελματική ισοδυναμία Για ποιο λόγο αλήθεια?Μήπως η ΕΕ θα πρέπει να διερευνήσει?

 
vmanol
24 Φεβ 2016 00:47

Μπράβο ρε παιδιά πρώτη φορά αριστερά δεύτερη συγνώμη και είδη διαλύουν μετά την Ελληνική οικονομία και την ιδιωτική εκπαίδευση η οποία δίνει την δυνατότητα στα νέα παιδιά να μην φύγουν έξω. Τι τους ενοχλεί η εκπαίδευση τους αριστερούς δεν την θέλετε ούτε εμείς σας θέλουμε[αλλά έρχεστε για φοίτηση η στέλνετε τα παιδιά σας στα ιδιωτικά] τι σας ενοχλεί οτι δεν υπάρχουν πολιτικά κόμματα η οτι υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να ελέγξει το κράτος λες και έχουμε κομουνισμό έλεος...........

 
Κώστας
19 Φεβ 2016 20:26

@Αγαπητέ κ. Ζαμπακίδη,
στο Πρόγραμμα Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθήνας, στην οποία είμαι φοιτητής, και όχι αποσπασμένος, είχα το δικαίωμα να εξεταστώ τον Σεπτέμβριο του 2015, σε μία σειρά από μαθήματα που διδάχτηκα το εαρινό εξάμηνο του 2014-2015 και τα οποία δεν έδωσα τον Ιούνιο ή δεν τα πέρασα. Τα μαθήματα αυτά ΟΥΔΕΠΟΤΕ εξετάστηκαν τον Σεπτέμβριο λόγω μη απόσπασης των καθηγητών.Επίσης κατά το χειμερινό εξάμηνο 2015-2016 δεν διδάχτηκα μία σειρά από μαθήματα, κάποια από τα οποία ανήκουν στα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ για τη λήψη του πτυχίου, όπως το μάθημα των Αγγλικών.

 
paok_empros
19 Φεβ 2016 18:35

Τι φραγμούς να βάλεις σε μεταπτυχιακά και προπτυχιακά του sheffield,του kingston κ.α που έχουν τριπλές και τετραπλές πιστοποιήσεις;
Η Ευρωπαϊκή νομοθεσία είναι ξεκάθαρη ας ελπίσουμε να λύσει το Π.Δ το πρόβλημα και να μη δημιουργήσει περισσότερα.

 
as
19 Φεβ 2016 18:17

Δεν είστε αξιόπιστοι κύριοι, περιμένουμε απλά να φύγετε.

 
ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ ΖΑΜΠΑΚΙΔΗΣ
19 Φεβ 2016 17:56

Φίλε Κώστα, δεν γνωρίζεις καλά τα πράγματα. Ίσως εξ ιδίων κρίνεις τα αλλότρια. Εσύ πού ήσουν αποσπασμένος επί τόσα χρόνια, μήπως σε ανώτατη εκκλησιαστική ακαδημία και τώρα έμεινες απέξω; Μια χαρά είναι οι Εκκλησιαστικές Ακαδημίες από προσωπικό. Ποιοι φοιτητές δεν πήραν πτυχίο από έλλειψη διδακτικού προσωπικού; Μήπως γνωρίζεις από παλιότερες εποχές που γινόταν κατάχρηση αποσπάσεων; Πρέπει να πάμε μπροστά. Ο Υπουργός έπραξε άριστα και τις περιόρισε .
Δημήτρης Κ.

 
Ελένη
19 Φεβ 2016 15:32

Διοργανώστε και εσείς Μεταπτυχιακά εξ αποστάσεως ώστε να μπορούν να σπουδάσουν οι κάτοικοι της επαρχίας. Τα ελληνικά Πανεπιστήμια δεν έχουν την υποδομη ή μήπως κάποιοι άλλοι είναι πιο έξυπνοι;;; Αξίζει κάνεις να υπολογίσει πόσα χρήματα έφυγαν στην Κύπρο...

 
Κώστας
19 Φεβ 2016 09:50

Εδώ εσύ άφησες χωρίς καθηγητές και κατά συνέπεια χωρίς πτυχίο τους φοιτητές των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ