30 Κινεζικά Πανεπιστήμια στο ΤΕΙ Αθήνας

23/02/2016

Ενημερώθηκε: 24/02/2016, 21:21

Άκουσε το άρθρο

Οκτώ Πρωτόκολλα Συνεργασίας με εκπροσώπους ισάριθμων Κινέζικων  Πανεπιστημίων υπέγραψε  πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας, Καθηγητής Μιχάλης Μπρατάκος, σε επίσημη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του ιδρύματος, παρουσία της Αυτού Εξοχότητος του Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ.ZouXiaoli, του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας,Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Γιάννη Παντή, του Προέδρου της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδας, κ. Γιώργου Βερνίκου, του εκπροσώπου της Συνόδου Πρυτάνεων των ελληνικών πανεπιστημίων, κ. Ναπολέοντα Μαραβέγια, του Προέδρου της Συνόδου των Ερευνητικών Κέντρων Ελλάδας, κ. Ιωάννη Ιωαννίδη, του Δημάρχου Αιγάλεω, κ. Δημήτρη Μπίρμπα, του εκπροσώπου της Διεύθυνσης Εμπορίου και επικεφαλής της Κινεζικής Αποστολής στην Ελλάδα, κ. HuBin, πολλών Πρυτάνεων και Αναπληρωτών Πρυτάνεων των ελληνικών πανεπιστημίων, Προέδρων και Αναπληρωτών Προέδρων ΤΕΙ της χώρας και πολλών ακαδημαϊκών. Συντονιστής της σημαντικής αυτής εκδήλωσης ήταν ο Αναπληρωτής Προέδρου του ΤΕΙ Αθήνας, κ. Περικλής Λύτρας και υπεύθυνος της όλης οργάνωσης, ο Καθηγητής της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών, κ. Μιχάλης Γλαμπεδάκης.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας και προεδρεύων της Συνόδου προέδρων  ΤΕΙ Καθηγητής Μιχάλης Μπρατάκος, υποδεχόμενος ως οικοδεσπότης τους κινέζους συναδέλφους μας, ανέφερε στην ομιλία του μεταξύ άλλων τα εξής:
«Μπορεί τα τελευταία χρόνια η πατρίδα μας να δοκιμάζεται από μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση, η οποία έχει επηρεάσει καθοριστικά όλους τους τομείς της επαγγελματικής δραστηριότητας κι έχει διαμορφώσει μια νέα οδυνηρή καθημερινότητα για όλους μας, εμείς όμως δεν πάψαμε στιγμή να καμαρώνουμε για τον πολιτισμό μας, για την ιστορική μας πορεία και ταυτόχρονα να αγωνιζόμαστε να σταθούμε αντάξιοι των προγόνων και των αξιών που αυτοί μας κληροδότησαν.


Το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Αθήνας, είναι ένα πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών που συγκεντρώνει όλα τα ακαδημαϊκά χαρακτηριστικά που το καθιστούν έναν από τους βασικούς διαμορφωτές της ανώτατης τεχνολογικής εκπαίδευσης της χώρας μας: εκπαιδευτικό προσωπικό με πλούσιο ακαδημαϊκό και ερευνητικό έργο, ανταγωνιστικά προγράμματα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών, σύγχρονη  υλικοτεχνική υποδομή και από άποψης μεγέθους (σε φοιτητές, Εκπαιδευτικά Τμήματα και Σχολές), πρώτο σε σχέση με τα υπόλοιπα ΤΕΙ και τρίτο  στο σύνολο των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας.

Το σημερινό Συμπόσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση και Έρευνα και η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας – Κίνας, δύο χωρών με πανάρχαιους πολιτισμούς, με την παρουσία 60 ακαδημαϊκών από 30 πανεπιστήμια της φίλης χώρας, μας δίνει τη δυνατότητα περεταίρω σύσφιξης των δεσμών σε εκπαιδευτικό και ερευνητικό επίπεδο».

Η Αυτού Εξοχότης ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. Zou Xiaoli, αφού ευχαρίστησε το ΤΕΙ Αθήνας, αναφέρθηκε διεξοδικά στους άρρηκτους δεσμούς που συνδέουν τους δύο πανάρχαιους πολιτισμούς και τις δύο χώρες, τόνισε την επιθυμία του για συνεργασία με την ελληνική ανώτατη εκπαίδευση και ιδίως με το ΤΕΙ Αθήνας σε θέματα ακαδημαϊκά, ερευνητικά, ανταλλαγής φοιτητών και εκπαιδευτικών και επιπροσθέτως στην απορρόφηση αποφοίτων του ιδρύματος σε επενδύσεις των κινέζικων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Κατά την ομιλία του προέβη σε  πολύ σημαντικές προτάσεις μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει αυτή, όπου επισημαίνει, ότι το ΤΕΙ Αθήνας θα αποτελεί τον Συντονιστή με όλα τα ΑΕΙ της χώρας μας σε θέματα Κινεζο-Ελληνικής Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΠΕΘ, κ. Γιάννης Παντής, εξήρε την ποιότητα εκπαίδευσης που παρέχει το ΤΕΙ Αθήνας και τις άρτιες υλικοτεχνικές υποδομές του ιδρύματος και ανέφερε ότι ως υπουργείο Παιδείας προσβλέπει στη συνεργασία των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας με τα αντίστοιχα κινεζικά και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις δυνατότητες συνεργασίας των δύο χωρών μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Ο Πρόεδρος της ΟΚΕ, κ. Γιώργος Βερνίκος, αναφέρθηκε διεξοδικά στις πολλές και μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας μέσω της ομόλογης οργάνωσης της ΟΚΕ στην Κίνα και πάντα σε συνεργασία με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης ολοκληρώθηκε με την εισήγησητου καθηγητή του ΕΑΠ, κ. Αντώνη Λιοναράκη, με θέμα «Εκπαίδευση εξ Αποστάσεως: Δυνατότητες σε Διεθνές Περιβάλλον».

Ακολούθησε η επίσημη τελετή υπογραφής των πρωτοκόλλων συνεργασίας με τα οκτώ πανεπιστήμια, που είναι τα κάτωθι:
1.    Hangzhou Dianzi University,
2.    Ningbo City College of Vocational Technology,
3.    Ningbo Polytechnic,
4.    Yiwu Industrial and Commercial College,
5.    Zhejiang Institute of Communications,
6.    Zhejiang Institute of Mechanical and Electrical Engineering,
7.    Zhejiang University of Media and Communications,
8.    Zhejiang Wanli University.

Εν μέσω των υπογραφών, μεσολάβησε ελληνική μουσική και ακολούθησαν παραδοσιακοί ελληνικοί χοροί, που ενθουσίασαν τους κινέζους προσκεκλημένους του ΤΕΙ Αθήνας.

Ακολούθησαν έξι παράλληλες συσκέψεις μικρής κλίμακας στις πέντε διαφορετικές Σχολές του ιδρύματος, με τη συμμετοχή 50 έως 75 ατόμων ανά σύσκεψη, όπου αντηλλάγησαν πληροφορίες και ετέθησαν οι βάσεις επιμέρους επιστημονικών, ερευνητικών συνεργασιών και ανταλλαγών κατά γνωστικό αντικείμενο μεταξύ ελλήνων και κινέζων ακαδημαϊκών κατά ειδικότητα.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με γεύμα εργασίας, που παρετέθη προς τιμή των κινέζων προσκεκλημένων.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (5)

Φοιτήτρια ΤΕΙ
|

Παιδιά τι σημασία έχει αν λεγεται ΤΕΙ ή όχι, ή αν αναγνωρίζεται σαν πανεπιστημιο ή όχι, αν είναι να σε προσλάβει κάποιος δεν θα το κοιτάξει καν..εκτός αν υπάρχουν περιορισμοί στις ιδιοτητές σου. Απο κει και πέρα όποιος νιώθει κόμπλεξ με την ονομασία μπορεί να δώσει κατατακτήριες να πάει και σε πανεπιστήμιο.

Φοιτητής ΤΕΙ
|

Προφανώς το λες ειρωνικά για την εμμονή κάποιων να μην αναγνωρίζουν τα ΤΕΙ ως ανώτατα ιδρύματα και καλά κάνεις..

Aglos
|

Πάντως είναι ΑΕΙ όπως αυτό στο οποίο σπουδάζεις, εκτός και αν αγνοείς τη νομοθεσία η οποία μιλάει ενιαία για ΑΕΙ (ΤΕΙ και πανεπιστήμια).

Apofoitos A.E.I. T.T. (T.E.I.)
|

@"Φοιτητής ΑΕΙ Τ. Τ.",

Μόνος το λές...Μόνος το καταλαβαίνεις αυτό που λές, φτάνει πια με αυτή την ιστορία. Διάβασε προσεκτικά...την Γνωμοδότηση του Καθηγητή Νομικής του Α.Π.Θ. Κύριου Κώστα Χ. Χρυσόγονου που αφορά Νομικό Καθεστώς των Τ.Ε.Ι. (Α.Ε.Ι.). Τα T.E.I. (A.E.I.) είναι Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών!!!.

Φοιτητής ΑΕΙ Τ. Τ.
|

"πανεπιστήμιο εφαρμοσμενων επιστημών", ΤΕΙ είναι όχι πανεπιστήμιο..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ