Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Τα νέα του Πανεπιστημίου Πατρών

Δημοσίευση: 26/02/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ

Σε 18 διαφορετικές τοποθεσίες της Πανεπιστημιούπολης και με την συμμετοχή των μελών της κοινότητάς μας, των φιλοξενούμενων φοιτητών Erasmus+, σχολείων, φορέων και εθελοντικών οργανώσεων της περιοχής, φιλοδοξούμε να φυτέψουμε περί τα 2.000 δένδρα την Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016. Τα φυτά προσφέρει το Δασαρχείο Πατρών, ενώ η ΕΡΓΟΣΕ μας παραχωρεί 4 αιωνόβιες ελιές και 1 υπερ-αιωνόβια, που προέρχονται από απαλλοτριώσεις στο πλαίσιο έργων του σιδηροδρομικού δικτύου της περιοχής. Πέντε δένδρα, με ιδιαίτερη περιβαλλοντική, οικολογική αλλά και αισθητική σημασία, που έρχονται από το παρελθόν και μεταφέρουν την ιστορία του τόπου μας, θα στολίζουν πλέον επιλεγμένα σημεία της Πανεπιστημιούπολης! Το τοπογραφικό διάγραμμα όπου επισημαίνονται οι ακριβείς τοποθεσίες της δενδροφύτευσης, το ραδιοφωνικό μας σποτ και όλες οι λεπτομέρειες έχουν αναρτηθεί στη διεύθυνση: https://www.upatras.gr/el/node/5728. Υπεύθυνοι για την εκδήλωση, που τελεί υπό τον συντονισμό του Αναπληρωτή Πρυτάνεως Γ. Αγγελόπουλου, είναι η αν. Προϊσταμένη του Τμήματος

Συντήρησης Ελεύθερων Χώρων, κ. Ε. Πετροπούλου (2610 969096) και η Δρ. Νάντια Μαραζιώτη (6976128157) από το «Πράσινο Πανεπιστήμιο».

Ξεκινάμε ώρα 11.00 το πρωί από το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο και σας περιμένουμε, για να συμμετέχουμε όλοι σε μια προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την Πανεπιστημιούπολη σε ένα περιαστικό πάρκο γνώσης, πολιτισμού, περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Γ. ΧΡΥΣΟΛΟΥΡΗ

Την Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016 και ώρα 19.00, στην Αίθουσα Τελετών του Ιδρύματος θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προς τιμήν του Καθηγητή του Τμήματος Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών, Γεωργίου Μ. Χρυσολούρη.
 
ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΥΓΙΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες της «Εβδομάδας Υγείας και Ασφάλειας» που διοργάνωσαν στο Πανεπιστήμιό μας, το διάστημα 22-26 Φεβρουαρίου, η Συντονιστική Επιτροπή Υγείας και Ασφάλειας και το Γραφείο Τεχνικού Ασφαλείας και Ιατρού Εργασίας. Κατά την διάρκεια της εβδομάδας υπήρξε πλήθος εκδηλώσεων με σκοπό την ενημέρωση και επιμόρφωση όλων των μελών της κοινότητας σε θέματα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, έρευνας και εκπαίδευσης. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν έμπειροι, καθ' ύλην αρμόδιοι φορείς (ΤΙΤΑΝ, ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ, Πυροσβεστική Υπηρεσία Πατρών, Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) και μέλη του Πανεπιστημίου με ουσιαστικές εισηγήσεις και πραγματοποιήθηκαν σημαντικές εκπαιδευτικές δράσεις. Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου, ενώ την Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016, διεξήχθη η κεντρική εκδήλωση της «Εβδομάδας» με θέμα «Υγεία και Ασφάλεια στο Πανεπιστήμιο Πατρών» στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο. Εξήχθησαν σημαντικά συμπεράσματα που αφορούν την κουλτούρα και την προαγωγή της υγείας και ασφάλειας στον χώρο του Πανεπιστημίου. Τέλος, η συνάντηση εστιάστηκε στην αναγκαιότητα δημιουργίας σχετικής κουλτούρας στην Πανεπιστημιούπολη.

ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ

Σήμερα, Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016, ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Σταυρινίδης, Αεροναυπηγός Μηχανικός που ειδικεύεται στη δυναμική ανάλυση κατασκευών, αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου μας, μετά από πρόταση του Τμήματος Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών. Ο κ. Σταυρινίδης, με ιδιαίτερο ερευνητικό έργο την ανάπτυξη και πιστοποίηση δορυφόρων και πυραύλων, είναι διευθυντής του Τμήματος Σχεδιασμού, Ανάλυσης, Πιστοποίησης και Κατασκευής Διαστημικών Κατασκευών στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA). Το έργο και την προσωπικότητα του τιμώμενου παρουσίασε ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών Βασίλειος Κωστόπουλος, ακολούθησε η αναγόρευση του τιμώμενου σε Επίτιμο Διδάκτορα από τον Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής και η περιένδυσή του από την Πρύτανι, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ομιλία του Καθηγητή Κ. Σταυρινίδη, με θέμα: «Σύγχρονες Προκλήσεις στην Ανάπτυξη Διαστημικών Οχημάτων». Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μέλη ΔΕΠ, ερευνητές, υποψήφιοι διδάκτορες, αλλά και πλήθος μεταπτυχιακών και προπτυχιακών φοιτητών.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Το διάστημα από 18-1-2016 έως 22-2-2016 το Τμήμα Συντήρησης και Λειτουργίας των Εγκαταστάσεων επενέβη και αποκατέστησε την λειτουργία εγκαταστάσεων σε 271 περιπτώσεις, οι οποίες αναλύονται σε 81 ηλεκτρολογικές, 100 υδραυλικές – αποχετεύσεων και 90 σιδηρουργικές. Σύντομα θα αρχίσει, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, η ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Γ.Δ.Τ.Υ.Π.Δ. αναλυτικότερης παρουσίασης των αιτημάτων, δηλώσεων βλαβών και επεμβάσεων που θα γίνονται στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

PATRAS IQ 2016

Η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας Patras Innovation Quest 2016 (Patras IQ 2016), διοργανώνεται από 15 έως 17 Απριλίου 2016, για τρίτη φορά στην Πάτρα, στο αθλητικό κέντρο «Δημήτρης Τόφαλος». Η έκθεση, που στοχεύει στην ανάπτυξη και ενίσχυση της συνεργασίας της ερευνητικής κοινότητας με τον παραγωγικό τομέα, έχει τεθεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ αυτών και του Πανεπιστημίου Πατρών, του Επιμελητηρίου Αχαΐας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Ελλάδας. Συμμετέχοντες στην 3η Έκθεσης Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras IQ είναι όλα τα ερευνητικά κέντρα και οι σύνδεσμοι του δυτικού άξονα όπως το Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής (ΙΤΕ-ΙΕΧΜΗ), το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ Διόφαντος), το Ινστιτούτο Βιομηχανικών Συστημάτων (ΙΝ.ΒΙ.Σ.), η Ελληνική Πρωτοβουλία Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών (Corallia), το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος (ΣΒΠ&ΔΕ). Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Μονάδα Καινοτομίας — Μεταφοράς Τεχνογνωσίας — Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Πατρών στα τηλέφωνα 2610/996635, 2610/997997, 2610/969057, στην ηλεκτρονική διεύθυνση itto@upatras.gr και στον ιστότοπο www.patrasiq.gr. Σας υπενθυμίζουμε ότι δηλώσεις συμμετοχής στη φετινή έκθεση υποβάλλονται έως την Τρίτη 1/3/2016.

ΔΙΑΘΕΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ

Ολοκληρώθηκε από το Κέντρο Δικτύων, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η παράδοση των ψηφιακών πιστοποιητικών για χρήση ψηφιακής υπογραφής και άλλων υπηρεσιών στα διοικητικά στελέχη, στους Κοσμήτορες, στις Γραμματείες και στους Προέδρους των Τμημάτων, ενώ την περίοδο αυτή παραδίδονται ψηφιακά πιστοποιητικά στους διδάσκοντες του Ιδρύματος, καθώς και στους διοικητικούς υπαλλήλους που επιθυμούν να αποκτήσουν ψηφιακή υπογραφή και πρόσβαση σε άλλες ψηφιακές υπηρεσίες. Εντός του Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν από τους υπευθύνους του Κέντρου Δικτύων σεμινάρια μικρής διάρκειας, αναφορικά με την εγκατάσταση και χρήση των ψηφιακών πιστοποιητικών, για όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ERASMUS+

Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση για τα θέματα της φοιτητικής κινητικότητας του προγράμματος Erasmus+, την Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο. Η εκδήλωση, που προσέλκυσε πλήθος φοιτητών και μέλη ΔΕΠ / συντονιστές Τμημάτων, σημείωσε μεγάλη επιτυχία όπως φάνηκε, κυρίως, στη συζήτηση που ακολούθησε, μετά το κύριο μέρος της παρουσίασης, και στο πλήθος των εμπεριστατωμένων ερωτήσεων που τέθηκαν.

Παρόμοια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και στις εγκαταστάσεις του Αγρινίου, για την ενημέρωση των εκεί φοιτητών, την Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2016, ώρα 12.00 μ. Την περίοδο αυτή προετοιμάζεται η υποβολή αιτήσεων για σπουδές, μέσω του προγράμματος Erasmus+ στο εξωτερικό το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, και το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων είναι στη διάθεση όλων των εμπλεκομένων (φοιτητών / συντονιστών / υπαλλήλων), για να δεχτεί ερωτήσεις και να βοηθήσει στην αναζήτηση Ιδρυμάτων και την κατανόηση της διαδικασίας. Σημειώνουμε ότι οι αιτήσεις από τη φετινή περίοδο υποβάλλονται πλέον ψηφιακά, μέσω της νέας πλατφόρμας:  https://erasmus.upatras.gr/

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΟΕΠΠ

Η Θεατρική Ομάδα Εργαζομένων Πανεπιστημίου Πάτρας (Θ.Ο.Ε.Π.Π.), ολοκληρώνει με επιτυχία τις παραστάσεις της με ένα έργο που συγκίνησε και προβλημάτισε το κοινό, το κοινωνικό έργο του Φρανκ Μακ Γκίνες «Εργαζόμενα κορίτσια». Οι τελευταίες παραστάσεις για αυτή την περίοδο θα πραγματοποιηθούν στο Θεατράκι «Μελίνα Μερκούρη», την Παρασκευή 26/2, το Σάββατο 27/2 και την Κυριακή 28/2/2016 στις 9.00 μ.μ. Λόγω μικρής χωρητικότητας του θεάτρου, θα πρέπει να προβλέψετε τις κρατήσεις των θέσεων, στο τηλ.: 6989848580.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ – ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Σας υπενθυμίζουμε τα τηλέφωνα για ώρες ανάγκης στην κοινότητά μας:
•    Κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες μπορείτε να δηλώνετε  τις βλάβες των εγκαταστάσεων και των δικτύων στο τηλέφωνο 2610996666
•    Κατά τις μη εργάσιμες ημέρες και ώρες μπορείτε να δηλώνετε βλάβες των εγκαταστάσεων και των δικτύων στην ομάδα επιφυλακής ή και στο τηλέφωνο 2610996666 (το οποίο θα εκτρέπεται στην ομάδα επιφυλακής )
•    Οι αριθμοί κλήσης των φυλάκων είναι 6978188881 και 6978188882
•    Ο αριθμός κλήσης της ομάδας επιφυλακής είναι 6978188888

 Από την Πρυτανεία ⎯ Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων
& Εκδηλώσεων Πανεπιστημίου Πατρών

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.