ΒΟΥΛΗ

Τα σχολεία δύναται να οργανώνουν ενδοσχολικής μορφής επιμορφωτικά προγράμματα

Δημοσίευση: 28/02/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τα δημόσια όσο και τα ιδιωτικά σχολεία δύναται να οργανώνουν ενδοσχολικής μορφής επιμορφωτικά προγράμματα, εργαστηριακής κατά βάση προσέγγισης, σε θέματα που οι εκπαιδευτικοί και οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων κρίνουν αναγκαία,  με την αξιοποίηση κατάλληλων επιμορφωτών, απάντησε , εγγράφως, στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ύστερα από ερώτηση του Βουλευτή Γ. Μαυρωτά σχετικά με τις διαδικασίες εσωτερικής αποτίμησης  Ιδιωτικών Σχολείων.

Τα εν λόγω βιωματικά επιμορφωτικά σεμινάρια, τονίζει ο υπουργός,  μπορούν να διαρθρώνονται σε τέσσερις φάσεις:

1. Επιμόρφωση,

2. Εφαρμογή στην τάξη με τη στήριξη του επιμορφωτή,

3. Συζήτηση επιμορφωτή και εκπαιδευτικού και έκθεση ανατροφοδότησης, χωρίς τη χρήση βαθμολογικής ή λεκτικής κλίμακας και

4. Κοινός προγραμματισμός  επιμορφωτή και εκπαιδευτικού για επόμενη επιμόρφωση, εφόσον αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Αξιολογητής και επιμορφωτής

Ο υπουργός Παιδείας διευκρινίζει επίσης  ότι:

1. Είναι σαφής η διάκριση μεταξύ αξιολογητή και επιμορφωτή, και τα εμπλεκόμενα στις φάσεις της επιμόρφωσης άτομα περιορίζονται αυστηρώς σε ρόλο επιμορφωτή.

2. Το υλικό που θα προκύψει από την όλη διαδικασία μπορεί να αποτελέσει μέρος του ατομικού φακέλου που τηρεί ο εκπαιδευτικός. Με τις παραπάνω διαδικασίες τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία μπορούν  να βελτιώσουν τομείς της λειτουργίας τους και κατ΄ επέκταση την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΓΡΑΠΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.