“Τελεσίγραφο” για την αξιολόγηση στα Ιδιωτικά Σχολεία

Απαντήστε σε 5 μέρες ή στείλτε μας Υπεύθυνες Δηλώσεις εκπαιδευτικών , με τις οποίες θα δηλώνουν ότι δεν έχουν αξιολογηθεί από εσάς .

03/03/2016

Άκουσε το άρθρο

«Τελεσίγραφο» προς όλα τα Ιδιωτικά Σχολεία  που ανήκουν στην Δ  Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών, απέστειλε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Γιώργος Κέντρος, ζητώντας:

Α. Εντός πέντε (5) ημερών, να μας ενημερώσετε  αν έχετε διενεργήσει αξιολόγηση του εκπαιδευτικού σας προσωπικού.

Β. Σε περίπτωση αρνητικής απάντησης, θα πρέπει να μας αποστείλετε Υπεύθυνες Δηλώσεις των εκπαιδευτικών που απασχολούνται στη Σχολική σας Μονάδα, με τις οποίες θα δηλώνουν ότι δεν έχουν αξιολογηθεί  από εσάς .  

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Το παραπάνω έγγραφο στάλθηκε σε εφαρμογή  εγκυκλίου του  υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη, ο οποίος έδωσε  εντολή  προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, για ελέγχους  και παύση παράτυπης αξιολόγησης  σε Ιδιωτικά Σχολεία.

Η εγκύκλιος  του υπουργού Παιδείας ανέφερε τα εξής:

"Σύμφωνα με πληροφορίες που περιήλθαν στο Υπουργείο ύστερα από καταγγελίες της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) αλλά και ιδιωτών,   ότι ορισμένα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια διενεργούν  παράτυπη αξιολόγηση του εκπαιδευτικού προσωπικού χωρίς την τήρηση των προβλεπομένων κριτηρίων και από μη προβλεπόμενους αξιολογητές παρακαλούμε:

α) να προβείτε στους απαιτούμενους ελέγχους στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, για να διαπιστώσετε τυχόν τέτοιες ενέργειες, ενημερώνοντας μετά το πέρας τους τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΠΕΘ.

β) να κοινοποιήσετε την παρούσα οδηγία σε όλα τα ιδιωτικά  εκπαιδευτήρια (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) της περιοχής ευθύνης σας.

Επισημαίνεται ότι οι ανωτέρω ενέργειες προβλέπονται στην Υ.Α. Φ.353.1/324/105657/Δ1 , ΦΕΚ 1340 Β/16-10-2002,  και συγκεκριμένα στην περίπτωση 10 του άρθρου   20  του κεφαλαίου Γ΄  «Αρμοδιότητες των Διευθυντών Εκπαίδευσης» της αναφερόμενης Υ.Α.".

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ