Αναγνώριση Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών χωρίς προπτυχιακό, αλλά με προϋποθέσεις

Η διάταξη θα κατατεθεί, προς ψήφιση μ στη Βουλή μέσα στην εβδομάδα

06/03/2016

Άκουσε το άρθρο

Μεταπτυχιακός τίτλος μουσικών σπουδών ομοταγούς Α.Ε.Ι. της αλλοδαπής αναγνωρίζεται αυτοτελώς χωρίς την κατοχή προπτυχιακού τίτλου Α.Ε.Ι. , προβλέπει διάταξη του υπουργείου Παιδείας, η οποία θα κατατεθεί από την πολιτική ηγεσία,  προς ψήφιση  στη Βουλή μέσα στην εβδομάδα, με τις εξής προϋποθέσεις:

α) Κατά το χρόνο εισαγωγής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα δεν είχε ακόμα απονεμηθεί πτυχίο αντίστοιχης ειδίκευσης από ελληνικό Α.Ε.Ι..

β) Ο μεταπτυχιακός τίτλος είναι διετούς διάρκειας.

γ) Η εισαγωγή στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών έγινε μετά από ειδικές εισιτήριες εξετάσεις.

δ) Οι σπουδές έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα απονομής του τίτλου, ε) Ο μεταπτυχιακός τίτλος αποκτήθηκε μετά από απολυτήριες εξετάσεις.

Διδακτορικό δίπλωμα μουσικών σπουδών ομοταγούς Α.Ε.Ι. της αλλοδαπής αναγνωρίζεται αυτοτελώς χωρίς την κατοχή προπτυχιακού τίτλου Α.Ε.Ι. με την προϋπόθεση ότι υπάρχει μεταπτυχιακός τίτλος σύμφωνα με τα παραπάνω

 

Σχόλια (4)

Κ. Λάππας
|

Ekpaideytikos, η ειδικότητα είναι ιδιαίτερη μόνο επειδή δεν είχε απονεμηθεί πτυχία από πανεπιστημιακό τμήμα μουσικής μέχρι και πριν από 20 χρόνια. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθί είναι για γέλια. Πολλοί από τους κορυφαίους έλληνες μουσικούς καθηγητές πανεπιστημίου είναι αναγκασμένοι να ζουν στο εξωτερικό, και έτσι χάνουν και οι ίδιοι, χάνουν και τα ελληνικά τμήματα, χάνουν και οι έλληνες φοιτητές. Ποιος κερδίζει; Κάποιοι κερδίζουν, δεν είναι δύσκολο να το βρει κανείς...

NK
|

Εκπαιδευτικέ, οι εκατοντάδες μουσικοί που έχουν μη αναγνωρισμένα μεταπτυχιακά και διδακτορικά εξωτερικού δεν έκαναν προπτυχιακές, γιατί η χώρα πρόσφερε μόνο αδιαβάθμητες (ωδεία). Κάποιοι έχουν φτάσει να είναι καθηγητές πανεπιστημίων (του εξωτερικού φυσικά) και μάλιστα εκλέκτορες σε ελληνικά πανεπιστήμια, οι οποίοι δεν μπορούν να εκλεγούν στα ελληνικά αυτά πανεπιστήμια λόγω της νομοθεσίας που διεέπι τον ΔΟΑΤΑΠ. Η αναγνώριση αφορά μόνο όσους είναι άνω των 40 ετών, που δεν είχαν την ευκαιρία φοίτησης στις νέες πανεπιστημιακές σχολές.

Mousikos
|

Να μας διαβαθμίσετε τα διπλώματα το ξεχάσατε από πέρυσι που το είχατε ανακοινώσει...

Ekpaideytikos
|

Τέτοια γίνονται στην Αμερική, ίσως και αλλού, όπου υπάρχει μια διασταλτική ερμηνεία για τα πάντα. Εδώ απλά θα ανοίξει ο ασκός για αναγνώριση και μεταπτυχιακών και άλλων ειδικοτήτων. Όπως πάντα. Λίγη προσοχή σε αυτά τα πράγματα δε βλάπτει και μάλιστα από υπουργείο της αριστεράς. Η ειδικότητα είναι ιδιαίτερη, αλλά γιατί δεν έκανε ο ενδιαφερόμενος πρώτα προπτυχιακό να είναι εντάξει; Θα αλλάξει και η σημασία των λέξεων: "Μετα-πτυχιακό", είναι σαφές. Τα άλλα είναι αλχημείες ελληνικές.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ