Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Κ. ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ: Οι 4 στους 10 καθηγητές κάνουν ιδιαίτερα

Αυξήθηκε η τιμή των ιδιαίτερων όταν θεσμοθετήθηκε η ποινή της φυλάκισης από τον Απ. Κακλαμάνη
Δημοσίευση: 10/03/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ένα άλλο θέμα, εξαιρετικά περίπλοκο, αλλά που πρέπει να μας απασχολήσει είναι μια πρόσφατη έρευνα που έχει κάνει ο κ. Παπακωνσταντίνου από το τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου με πολύ προσεκτικούς υπολογισμούς και μελέτες έχει βρει ότι το 40% των καθηγητών που διδάσκουν στη μέση εκπαίδευση κάνει και ιδιαίτερα και το 30%, δηλαδή οι 30 μονάδες, είναι με δικούς τους μαθητές.

Τα παραπάνω είπε  στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο πρόεδρος Κ. Γαβρόγλου και σημείωσε

-Εδώ τίθεται ένα θέμα που πάλι πρέπει να συζητήσουμε ως κοινωνία.

-Δεν λέω ότι αυτοί είναι οι κακοί, γιατί κάποιοι γονείς το δέχονται αυτό, κάποια παιδιά το δέχονται.

- Υπάρχει ένα θέμα με το τι συνιστά πλέον κοινωνικό λειτούργημα.

-Το βλέπουμε και σε πολλά άλλα μέρη.

-Νομίζω ότι είναι ένα από τα θέματα πρέπει να μας απασχολήσουν πολύ σοβαρά.

Αυξήθηκε η τιμή των ιδιαίτερων όταν θεσμοθετήθηκε η ποινή της φυλάκισης από τον Απ. Κακλαμάνη

Νωρίτερα ο Βουλευτής Αθ. Μιχελής , είπε:

Α. Υπάρχουν στοιχεία ότι φροντιστήρια ιδιαίτερα αλλά και οργανωμένα υπήρχαν και προπολεμικά στη χώρα, πολύ περιορισμένα για αυτούς που είχαν χρήματα να πληρώνουν.

Β. Θα πρέπει να δούμε όχι παρεμβάσεις του τύπου  του κ. Απόστολου Κακλαμάνη, εποχή του ΄80, ότι όποιος εκπαιδευτικός κάνει ιδιαίτερα διώκεται με ποινή φυλάκισης έως δύο έτη.

Γ. Ήμουν νέος εκπαιδευτικός τότε και ξέρετε που οδήγησε αυτό; Αύξησε στην τιμή των ιδιαίτερων, κάτι αντίστοιχο με την ποτοαπαγόρευση στους Αμερικανούς.

Δ. Θα πρέπει να ψάξουμε να βρούμε τις αιτίες που τα γεννούν. Μια αιτία κατά την άποψή μου είναι η προετοιμασία για τα Α.Ε.Ι., άρα ορθώς πρέπει να απεμπλακεί αυτή από το Λύκειο.

Ε. Μια δεύτερη, γιατί είναι πια γεγονός σήμερα, κύριε Πρόεδρε και κυρίες και κύριοι Υπουργοί, ότι τα ιδιαίτερα και τα φροντιστήρια έχουν κατεβεί πολύ κάτω από το Λύκειο και στο Γυμνάσιο και στο Δημοτικό.

Ζ. Άρα αυτό κάτι δείχνει, ότι ο γονιός εκτιμά ότι η δουλειά στο σχολείο δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του σχολείου ή στις απαιτήσεις που βάζει ο ίδιος  για το παιδί.
 

 

Σχόλια (18)

 
Μανώλης
19 Δεκ 2016 08:03

Να απελευθερωθούν ολα και να πληρώνονται εισφορές.Αυτά είναι τα σωστά πράμματα.Φτάνει πια ο κρατικός παρεμβατισμός.Αν ένας γονέας θέλει να προσφέρει στο παιδί του,σε κανένα κράτος δεν πέφτει λόγος...Αμάν πια.

 
Παρατηρητής
26 Απρ 2016 09:45

Ανεύθυνες δηλώσεις με ύποπτες στοχεύσεις. Τα ιδιαίτερα όντως αποτελούν μάστιγα του εκπαιδευτικού μας συστήματος και καταδικάζω αναφανδόν όσους συναδέλφους εμπλέκονται σ' αυτά, προπάντων αν αυτό συμβαίνει με δικούς τους μαθητές. Όμως οι δηλώσεις του κυρίου αυτού σε ποια στοιχεία βασίζονται και με ποια μεθοδολογία συγκεντρώθηκαν; Προσωπικά πιστεύω ότι "έστησε" μια έρευνα με δεδομένα που είχε ήδη στο μυαλό του, για να δημιουργήσει κλίμα που ίσως οδηγεί κάπου αλλού. Η αλήθεια όμως είναι ότι από την πλευρά της ΟΛΜΕ πρέπει να ζητηθούν αμέσως εξηγήσεις και αποδεικτικά στοιχεία, άλλως να υποχρεωθεί ο κύριος αυτός να ανασκευάσει. Γιατί αν έχει συγκεκριμένα στοιχεία (που σημαίνει: συγκεκριμένα ονόματα), οφείλει να τα καταθέσει στη δικαιοσύνη, αλλιώς γίνεται συνεργός στη συγκάλυψη μιας εκτεταμένης παρανομίας.

 
Γιαννης
12 Μαρ 2016 16:37

Πολύ ενδιαφέρουσα η έρευνα (θα είχε ενδιαφέρον να μας δώσει τη μεθοδολογία). Βέβαια και σε μια έρευνα που έκανα με "πολύ προσεκτικός υπολογισμους" βρήκα ότι το 100% των εκπαιδευτικών παίρνει μισθούς πεινας. Ελπίζω να ηγηθεί ο κ Πρόεδρος στην κατεύθυνση της αύξησης των αποδοχών μας για την εξάλειψη του κοινωνικου φαινομένου

 
apsekastos
12 Μαρ 2016 09:13

Θα μας απαντήσει κάποιος ποτέ, γιατί οι ΠΕ13 μπορούν να δικηγορούν ΧΩΡΙΣ άδεια, αλλά όλοι οι υπόλοιποι θέλουν άδεια ακόμα και για να κάνουν μια ώρα στα ΙΕΚ;

 
proin
11 Μαρ 2016 21:03

Λένε λένε λένε έχουν αρχίσει και πετάνε λάσπη στον ανεμιστήρα να δούμε οι συνδικαλιστές τους τι θα λένε τώρα μάλλον μούγκα !!!!

 
Ελεύθερος
11 Μαρ 2016 19:52

Να τους επιτραπεί να κάνουν νομίμως μαθήματα χωρίς άδεια του ΠΥΣΔΕ, όπως επιτρέπεται στους καθηγητές Π.Ε. 13 (Νομικής) να δικηγορούν.

 
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
11 Μαρ 2016 15:35

Η ύπαρξη φροντιστηρίων και ιδιαιτέρων αποτελεί επένδυση των οικογενειών για καλύτερες προοπτικές στη ζωή των παιδιών μέσω της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης. Άσκοπες οι θεωρίες για εξεταστικά συστήματα, σύνδεση με Λύκειο, κλπ.

Μόνη εναλλακτική ένα σχολείο που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες για το επόμενο βήμα του μαθητή, όπως η εισαγωγή στο πανεπιστήμιο.

 
vasiliki
11 Μαρ 2016 14:36

διαίρει και βασίλευε...

 
BAΣΙΛΗΣ
11 Μαρ 2016 14:03

Είναι προφανές ότι πάλι κάτι θέλουν να κάνουν με βίαιη προσαρμογή ως συνήθως, γι'αυτό ξεκίνησαν να λασπολογούν για να συμμαχήσει μ'αυτούς η κοινή γνωμή. Έχουν καταντήσει πλέον κουραστικοί και προβλεπόμενοι πέραν του δέοντος ΟΛΟΙ τους...Για τα 600 ευρώ που δε ζει ούτε φοιτητής πλέον κουβέντα κανείς τους...

 
ΓΙΑΝΝΗΣ
11 Μαρ 2016 13:34

Aγαπητέ κύριε καθηγητά μήπως γνωρίζετε για κάποια μεταπτυχιακά που κάποιοι αμειβονται με δύο μισθούς ακόμα. ΈΧΕΤΕ ΥΠΟΨΗ ΟΤΙ ΜΕ ΕΝΑ ΜΑΧΑΙΡΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΌΨΕΤΕ ΕΝΑ ΜΗΛΟ, ΑΛΛΑ ΠΑΡΆΛΛΗΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΥΣΦΗΜΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΆ ΤΟΥΣ. Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΘΕ ΠΡΟΠΟΜΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΑΣΚΟΙ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΎΡΓΙΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ...

 
ΓΙΑΝΝΗΣ
11 Μαρ 2016 13:31

Aγαπητέ κύριε καθηγητά μήπως γνωρίζετε για κάποια μεταπτυχιακά που κάποιοι αμειβονται με δύο μισθούς ακόμα. ΈΧΕΤΕ ΥΠΟΨΗ ΟΤΙ ΜΕ ΕΝΑ ΜΑΧΑΙΡΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΌΨΕΤΕ ΕΝΑ ΜΗΛΟ, ΑΛΛΑ ΠΑΡΆΛΛΗΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΥΣΦΗΜΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΙΔΙΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΆ ΤΟΥΣ. Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΘΕ ΠΡΟΠΟΜΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΑΣΚΟΙ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΎΡΓΙΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ...

 
Αντώνης
11 Μαρ 2016 13:05

Γιατί δεν τα νομιμοποιούν, ώστε να κόβονται δελτία παροχής υπηρεσιών με όλες τις υπόλοιπες υποχρεώσεις; Θα μάθουμε και πόσοι κάνουν ιδιαίτερα επιτέλους.

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
11 Μαρ 2016 11:08

...όταν ψηφίζονται αυτά που διαμορφώνουν το εκπαιδευτικό σύστημα... για να τρέξουν σε κούρσες τα άλογα=μαθητές όχι ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ θα υπάρξει αλλά η ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ θα έχει το πρώτο λόγο...
Τα άλλα που λέγονται... ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ;;; ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ είναι για να περνάει η ώρα...
όσο για τον ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ... να τα αποτελέσματα... όλοι οι καλοί πήγαν στη ΒΟΥΛΗ και λένε χρόνια τώρα τα ίδια!!!!

 
ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
11 Μαρ 2016 09:58

Αγαπητοί Συνάδελφοι, "όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου πέφτει ο ίδιος μέσα''. Το πράγμα θα έχει μεγάαααλη συνέχεια. Όταν ο ένα στρέφεται εναντίον του άλλου... ποιος, αλήθεια βγαίνει κερδισμένος; ποιος θα υπερασπίσεις ποιον; ο καθένας θα πορεύεται μόνος του (από τη μεγάλη οικογένεια των εκπ/κών) και θα δούμε τη συνέχεια πολύ σύντομα. ΚΑΛΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ!

 
Κώστας2
11 Μαρ 2016 08:39

Θα του κάνει μήνυση η ΟΛΜΕ ή αποδέχεται την λάσπη κατά πάντων και πασών;

 
NTINA
10 Μαρ 2016 23:48

Eφόσον έχει στοιχεία ο κ. Γαβρόγλου να τα καταθεσει στον εισαγγελέα και στους αρμοδιους προϊσταμένους εκπαίδευσης προκειμένου να υπάρξει πειθαρχικός και ποινικός έλεγχος. Διαφορετικά ψεύδεται, και θα πρέπει άμεσα η πολιτική ηγεσία να τον αποπέμψει από τη θέση αυτή.Δεν είναι δυνατόν να διασύρεται ένας ολόκληρος κλάδος χωρίς στοιχεία.

 
Μανώλης
10 Μαρ 2016 22:56

Από λάσπη κ. καθηγητά καλά πάμε, είστε ειδικός, φαίνεται! Και αν είναι αλήθεια γιατί δεν εφαρμόζετε την αυστηρή πράγματι νομοθεσία; Σας αρέσει όμως η λάσπη, για να δικαιολογείτε τις χαμηλές αμοιβές των καθηγητών!
Και έτσι αυτούς που δεν κάνουν τους θεωρείτε κορόϊδα ή τίποτα άλλο;

 
Vikentios
10 Μαρ 2016 22:17

Αυτο που είπε ο Παπακωνσταντίνου είναι ότι το 40% απο αυτούς που κάνουν ιδιαίτερα είναι εκπαιδευτικοί του δημοσίου.
Αυτο είναι διαφορετικό απ το ότι το 40% των καθηγητών κάνουν ιδιαίτερα.
Ένας καθηγητής θα πρέπει να ροσέχει τι λέει.
Πέρ απο αυτό το 30% που κάνει ιδιαίτερα στους μαθητές τους πρέπει να απολυθούν άμεσα.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.