ΒΟΥΛΗ

Προϋπηρεσία στην Ειδική Εκπαίδευση και προσμέτρηση σε πίνακες της Γενικής Εκπαίδευσης

Δημοσίευση: 18/03/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σύμφωνα με την υφιστάμενη ισχύουσα κείμενη νομοθεσία, για τη σύνταξη των Πινάκων Κατάταξης των υποψήφιων προσωρινών αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής προβλέπεται ρητά και καθορίζεται ειδικότερα ότι η προσμετρούμενη σε αυτούς πραγματική εκπαιδευτική προϋπηρεσία θα πρέπει να έχει προσφερθεί αποκλειστικά σε δομές της ΕΑΕ και τα ΚΕΔΔΥ, ενώ, αντίθετα, για τους Πίνακες της Γενικής Εκπαίδευσης, σύμφωνα με την περίπτωση δ’ της παρ. 34.α. του Ν.3027/2002 όπως ισχύει, λαμβάνονται υπόψη και μοριοδοτούνται –μεταξύ άλλων- οι εκπαιδευτικές προϋπηρεσίες στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής, τόσο κατά τη διάρκεια της τρέχουσας μεταβατικής περιόδου όσο και μετά τον πρώτο -μετά την έκδοση του Ν.3848/2010-διαγωνισμό εκπαιδευτικών του Α.Σ.Ε.Π.

Αυτό τονίζεται σε γραπτή απάντηση του υπουργού Νίκου Φίλη , η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή, σε Αναφορά Βουλευτή μετά από σχετική επιστολή του Συλλόγου Αναπληρωτών Νηπιαγωγών, σχετικά με τη προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών Ειδικής Εκπαίδευσης ΠΕ60.50 και στους πίνακες της Γενικής Εκπαίδευσης.

Στην Αναφορά ο Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών ενημερώνει ότι 21 αναπληρωτές του κλάδου ΠΕ60 κατέθεσαν, ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, αίτηση ακύρωσης στρεφόμενη κατά του κύρους των διοικητικών πράξεων σχετικά με την πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ60.50 Νηπιαγωγών για το σχολικό έτος 2015-2016 σε δομές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ως πράξεων παράνομων και αντισυνταγματικών.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ