Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Τα νέα του Πανεπιστημίου Πατρών

Δημοσίευση: 24/03/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ
Ο εορτασμός της Εθνικής Παλιγγενεσίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016 και ώρα 19.30 στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο, παρουσία μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, φοιτητών, αλλά και πολλών συμπολιτών μας. Την εκδήλωση προσφώνησαν η Πρύτανις του Πανεπιστημίου και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Ιδρύματος, οι οποίοι τόνισαν τους ιδιαίτερους συμβολισμούς, τα πολυεπίπεδα νοήματα και τη διαχρονικότητα του εορτασμού, αλλά και τη σημασία των επετειακών εκδηλώσεων σε μια περίοδο ύφεσης και αξιακής κρίσης, όπως αυτή των τελευταίων χρόνων. Ακολούθησε συναυλία από την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων «Θανάσης Τσιπινάκης», όπου ακούστηκαν συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι, του Χρήστου Λεοντή και του Nicola Piovanni, υπό τη διεύθυνση του καταξιωμένου μαέστρου Αν. Συμεωνίδη. Σολίστ ήταν η mezzo soprano Έλενα Παπανικολάου, στο τσέμπαλο η Μαριλένα Σουρή, ενώ την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ορχήστρας είχε η Βάγια Ζεπάτου.

QS RANKING 2016: ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
Το σύστημα QS World Ranking / Top Universities ένας από τους πλέον έγκριτους, σε παγκόσμιο επίπεδο, παρόχους πληροφοριών για την ανώτατη εκπαίδευση, δημοσίευσε τον μεγαλύτερο διεθνή πίνακα κατάταξης των πανεπιστημίων ανά θεματική περιοχή (QS World University Rankings by Subject). Το Πανεπιστήμιό μας παραμένει σε σταθερή τροχιά διατηρώντας τη θέση του στη γενική κατάταξη, αλλά εμφανίζεται σαφώς βελτιούμενο στις θεματικές περιοχές του. Είναι αξιοσημείωτο ότι, με βάση τον δείκτη της αναγνωρισιμότητας του επιστημονικού έργου (citations per faculty), το Πανεπιστήμιο Πατρών καταλαμβάνει τη θέση 223 (score 60,5) μεταξύ των 400 καλύτερων ΑΕΙ σε παγκόσμιο επίπεδο, και έρχεται δεύτερο στη χώρα μας, μετά το Πανεπιστήμιο Κρήτης (θέση 199, score 63,2), ενώ ξεπερνά σημαντικά ΑΕΙ της Ευρώπης και των ΗΠΑ, καταδεικνύοντας τις προσπάθειες των μελών ΔΕΠ και το υψηλό ερευνητικό έργο που παράγεται στην κοινότητά μας. Αναλυτικά: http://www.upatras.gr/el/node/5841

ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Μεσίστιες κυματίζουν, σήμερα, 24 Μαρτίου 2016, οι σημαίες στο Ίδρυμά μας, σε ένδειξη πένθους για τα δεκάδες θύματα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βελγική πρωτεύουσα της 22ας Μαρτίου 2016.

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
Το Πανεπιστήμιο Πατρών, θέλοντας να συμπαρασταθεί στην περιπέτεια και στην ανάγκη χιλιάδων συνανθρώπων μας που βρίσκονται στη χώρα μας, ξεκίνησε σε κεντρικό επίπεδο τη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας, την οποία και θα μεταφέρει στους έχοντες ανάγκη. Το υλικό συγκεντρώνεται στο κτίριο Διοίκησης (ισόγειο, πίσω πλευρά ΒΑ πτέρυγας, πρώην αίθουσα ΚΕΚ), ώρες 8.00 – 12.00 το πρωί και θα παραλαμβάνεται από την κ. Ηλιάνα Βουλδή με ειδική, ανώνυμη, φόρμα. Εφόσον το επιθυμούν, οι Σύλλογοι της Πανεπιστημιακής Κοινότητας που ενδιαφέρονται για παρόμοια διαδικασία, θα μπορούσαν να μετέχουν σε αυτή την προσπάθεια της Πρυτανείας. Περισσότερες πληροφορίες για την πρωτοβουλία αυτή, καθώς και αναλυτική κατάσταση με τα προτεινόμενα είδη πρώτης ανάγκης, μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: http://www.upatras.gr/el/node/5840

ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ CLOUD SERVICES
Το Πανεπιστήμιο προσφέρει σε όλα τα μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας τη δυνατότητα πλήρους εγκατάστασης του Microsoft Office 2016 (Word, Excel, PowerPoint, Access, Outlook, OneNote, Publisher, Skype for Business, OneDrive for Business) στους προσωπικούς τους υπολογιστές και πρόσβαση στις υπηρεσίες cloud του Microsoft Office 365. Σημειώνεται ότι, το Πανεπιστήμιο παρέχει μόνο τη δυνατότητα σύνδεσης και χρήσης των υπηρεσιών, αλλά δεν φέρει καμία ευθύνη για τη λειτουργία τους, όπως και για τα σχετικά δεδομένα που αποθηκεύονται από τους χρήστες στο cloud. Η υποστήριξη εκ μέρους του Πανεπιστημίου περιορίζεται μόνο σε θέματα που αφορούν στην δυνατότητα επιτυχούς σύνδεσης με τις συγκεκριμένες υπηρεσίες. Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση: www.upnet.gr/office365.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 5ο FORUM ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Το Πανεπιστήμιο Πατρών πρόκειται να συμμετάσχει με εκθεσιακό περίπτερο στο «5o Forum Ενέργειας» που διοργανώνεται σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης μας στις 1-2 Απριλίου 2016. Τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας που θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν (poster, φυλλάδιο, παρουσίαση, video ή banner), μπορούν να το δηλώσουν μέχρι την Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: researchsup@upatras.gr. Για κάθε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλ. 2610-99 7947 και 2610 96 9056, καθώς και στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση.

ΣΧΟΛΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ
Την Κυριακή 20 Μαρτίου στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε, για δέκατη συνεχή χρονιά, η Ημερίδα «Εγκέφαλος… Τι… Πως.. Γιατί», όπου συμμετείχαν 230 μαθητές Λυκείου, Γυμνασίων και Δημοτικών σχολείων από την Πάτρα και τη Ναύπακτο. Η έναρξη της ημερίδας έγινε από τον Αναπληρωτή Πρυτάνεως, Καθηγητή κ. Γ. Αγγελόπουλο. Η εκδήλωση, που εντάσσεται στη δράση «Τα Σχολεία πηγαίνουν Πανεπιστήμιο», διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών και την Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες σε συνεργασία με τα συμμετέχοντα σχολεία. Την οργανωτική ευθύνη είχε η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμ. Βιολογίας κ. Μ. Μαργαρίτη με τη συμμετοχή προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών του Τμήματος. Παρόμοια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και στον Πύργο Ηλείας το Σάββατο, 2/4/2016, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηλείας και τοπικά σχολεία. Οι εκδηλώσεις αυτές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο», η οποία αποτελεί μία διεθνή εκστρατεία πληροφόρησης για την έρευνα του Νευρικού Συστήματος (Brain Awareness Week) και συντονίζεται από την European Dana Alliance for the Brain, την Federation of European Neuroscience Societies, την International Brain Research Organization και, για την Ελλάδα, από την Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ PATRAS IQ 2016
Το Πανεπιστήμιο Πατρών και η Μονάδα Καινοτομίας – Μεταφοράς Τεχνογνωσίας & Επιχειρηματικότητας, προσκαλεί όσους φοιτητές το επιθυμούν, να συμμετάσχουν ως εθελοντές στην Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας Patras IQ 2016, που θα πραγματοποιηθεί στο Αθλητικό Κέντρο «Δ. Τόφαλος» στις 15-17 Απριλίου 2016. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής και αναμνηστικά δώρα! Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική αίτηση εθελοντή, έως τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016. Περισσότερες πληροφορίες στο email: itto@upatras.gr και στο 2610 969057.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Τις προσεχείς ημέρες θα πραγματοποιηθούν στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο, οι εξής εκδηλώσεις:

•    Επετειακή εκδήλωση, με τίτλο «Η Ελληνίδα γυναίκα κατά τους χρόνους της Τουρκοκρατίας και κατά την Επανάσταση του 1821», που διοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών, το Σάββατο, 26 Μαρτίου και ώρα 18.00.
•    Μουσικοχορευτική εκδήλωση «…ας τραγουδήσω και ας χαρώ…», που διοργανώνεται από το Λύκειο Ελληνίδων Πατρών, τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων και τη Λέσχη Φίλων Κλασικής Μουσικής, με φιλανθρωπικό σκοπό, για την οικονομική ενίσχυση του Φ.Σ. «Κιβωτός της Αγάπης». Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 27/3 και ώρα 20.30, συμμετέχουν η «Ορχήστρα Παραδοσιακών Οργάνων» του Δημοτικού Ωδείου και οι Χορευτικές Ομάδες του Λυκείου Ελληνίδων.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ – ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ
Σας υπενθυμίζουμε τα τηλέφωνα για ώρες ανάγκης στην κοινότητά μας:
•    Κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες μπορείτε να δηλώνετε τις βλάβες των εγκαταστάσεων και των δικτύων στο τηλέφωνο 2610996666.
•    Κατά τις μη εργάσιμες ημέρες και ώρες μπορείτε να δηλώνετε βλάβες των εγκαταστάσεων και των δικτύων στην ομάδα επιφυλακής ή και στο τηλέφωνο 2610996666 (το οποίο θα εκτρέπεται στην ομάδα επιφυλακής).
•    Οι αριθμοί κλήσης των φυλάκων είναι 6978188881 και 6978188882.
•    Ο αριθμός κλήσης της ομάδας επιφυλακής είναι 6978188888.

 Από την Πρυτανεία ⎯ Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων
& Εκδηλώσεων Πανεπιστημίου Πατρών

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.