Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Γρ. Ψαριανός: Τα σχολεία μας είναι κωλοχανεία

Δημοσίευση: 25/03/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εχουμε κάνει 800 εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις και τα σχολεία μας είναι κωλοχανεία, από το Δημοτικό μέχρι τα Πανεπιστήμια.

Αυτό είπε, μεταξύ άλλων, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο Βουλευτής  Γρηγόρης Ψαριανός , ενώ τόνισε:

-Για πλάκα, δηλαδή κάνουμε εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, χωρίς να μεταρρυθμίζουμε ποτέ- τίποτα.

-Γιατί δεν θέλουμε να μεταρρυθμίσουμε τίποτα.

-Γιατί δεν μιλάμε για την Παιδεία, μιλάμε για την εκπαίδευση, και δεν μιλάμε για το περιεχόμενο της εκπαίδευσης, μιλάμε για τις θέσεις εργασίας, για τα συμφέροντα των εργαζομένων που δουλεύουν στην Παιδεία- πολύ σωστά το κάνουμε αυτό, καλά κάνουμε και το κάνουμε- αλλά δεν είναι αυτό το περιεχόμενο της Παιδείας.

-Όταν μιλάμε για τα τρένα, δεν είναι ποιοι δουλεύουν στον ΟΣΕ, είναι αν τα τρένα λειτουργούν.

-Θα σας φέρω φωτογραφίες από τα πανεπιστήμια της Ζιμπάμπουε, της Μποτσουάνα και της Μπουρκίνα Φάσο, να τα συγκρίνετε με τα δικά μας.

-Ο τουρισμός, θα έπρεπε να είναι το δεύτερο που θα έπρεπε να «πουλάμε», το πρώτο που θα έπρεπε να «πουλάμε» στον κόσμο, μαζί με τον τουρισμό και την ενέργεια, είναι να δίνουμε Παιδεία.

-Αντί να καλούμε τους φοιτητές όλου του κόσμου εδώ, να κάνουμε ένα «πανηγύρι Ελληνικής Παιδείας» και να εξάγουμε παιδεία και πολιτισμό, είμαστε κλεισμένοι στο καβούκι μας και κάνουμε συντεχνιολογίες.

-Πολύ λάδι και τηγανίτα τίποτα.

-Για κάθε 10 εκατ. ευρωπαίων, αντιστοιχούν 8 πανεπιστήμια.

-Για κάθε 10 εκατ. ευρωπαϊκού πληθυσμού, ανεξαρτήτως χωρών και καθεστώτων και πολιτικών (αριστερών, δεξιών, κεντροαριστερών, κεντροδεξιών, συμμαχικών κ.τ.λ.) -σπανιότατα αυτοδύναμων, μόνο εμείς που είχαμε αυτό το προνόμιο, ελπίζω να μη το ξαναβρούμε- για κάθε 10 εκατ. ευρωπαίων πολιτών κατοίκων αντιστοιχούν 7 έως 8 πανεπιστήμια. Για τα 10 - 11 εκατομμύρια δικά μας, αντιστοιχούν 42.

-Η Βαυαρία, έχει 5 νοσοκομεία. Εμείς έχουμε 70. Δεν μπορεί να λειτουργήσουν αυτά.

-Κάναμε τα σχολεία, τα νοσοκομεία, ακόμη και τις φυλακές, τις κάναμε τρόπους ανάπτυξης της εκλογικής πελατείας ο κάθε «Μαυρογιαλούρου» πολιτευτή, σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας.

-Έχουμε 42 πανεπιστήμια, πάμε να τα κάνουμε 60. Εγώ, θα έλεγα τα κάνουμε 10 και να λειτουργούν.

-Να είναι κανονικά.

-Θέλετε να πάτε στο πανεπιστήμιο της Γαλατά Σαράι, είναι το αντίστοιχο πανεπιστήμιο του Ολυμπιακού, της Α.Ε.Κ., του Παναθηναϊκού, το οποίο βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη.

-Ντρέπεσαι να μπεις μέσα, ντρέπεσαι να μπεις στο πανεπιστήμιο μιας ποδοσφαιρικής ομάδας!

-Δεν είναι ιδιωτικό πανεπιστήμιο, είναι ΝΠΙΔ, θα λέγαμε εμείς, μη κρατικό. Αλλά είναι υπόδειγμα, μπαίνεις μέσα και ντρέπεσαι.

-Οι καθηγητές του είναι οι καλύτεροι στην Ευρώπη.

-Ένα πανεπιστήμιο μιας ποδοσφαιρικής ομάδας στην Πόλη, στην Τουρκία.

-Δεν μιλάμε, τώρα, εάν έχουμε δημόσια ή ιδιωτικά πανεπιστήμια.

-Είμαστε η μόνη χώρα που δεν έχει μη κρατικά πανεπιστήμια στην Ευρώπη, που έχουμε μόνο κρατικά πανεπιστήμια. Ενώ έχουμε ιδιωτικά νεκροταφεία, ιδιωτικά νοσοκομεία, ιδιωτικά σχολεία, να τα κλείσουμε, ιδιωτικά δημοτικά, ιδιωτικά λύκεια, να τα κλείσουμε, να γίνουν όλα δημόσια.

-Γιατί στην Παιδεία έχουμε αυτήν την ιδιαιτερότητα; Δεν έχει να κάνει ούτε με τους ΠΑ.ΣΟ.Κ.ους, ούτε με τους με Νεοδημοκράτες, ούτε με τους ΣΥΡΙΖαίους και ποιοι είναι οι πιο Μερκελιστές, οι πιο προδότες και ήπιο ξεπούλημα είναι.

-Ποιοι είναι ψυχωτικοί μιας επανάστασης που μόνο στο μυαλό τους συμβαίνει, και ποιοι είναι όργανα συμφερόντων και «τσάτσοι» του κάθε μεγαλοσχολάρχη.

-Δηλαδή, μιλάμε τρελά πράγματα.

-Θέλετε να συγκρίνουμε ένα μέσο πανεπιστήμιο από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, με ένα μέσο πανεπιστήμιο δικό μας.

-Για να δούμε τις χώρες, ποια έχει την καλύτερη Παιδεία;

-Η Κούβα; Η Βόρεια Κορέα; Η Νότια Κορέα; Η Μογγολία; Να το πάρουμε να το κάνουμε.

-Ποια είναι; Η Βολιβία: Ποια είναι; Η Βενεζουέλα: Ποια είναι; Το Τακιτζιστάν, οι Φιλιππίνες, ποια είναι η καλύτερη στον κόσμο; Είναι η νότια Κορέα! Λυπάμαι που το λέω! Είναι η Νότια Κορέα.

-Δεύτερη στον κόσμο, είναι η Φιλανδία και πρώτη στην Ευρώπη.

-Η Φιλανδία, από το 1963 έχει περάσει 50 κυβερνήσεις, συμμαχικές, σπανίως μονοκομματικές- μόνο εμείς είχαμε αυτό το προνόμιο, ελπίζω να μην το ξαναβρούμε- έχει κάνει μια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

-Από το 1963 μέχρι σήμερα, περνώντας όλα τα κόμματα από τις κυβερνήσεις της Φιλανδίας.

-Έχει κάνει μια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

-Εμείς έχουμε 270, αφού κάθε υπουργός κάνει 7 με 8.

 

 

Σχόλια (15)

 
Melina P.
27 Μαρ 2016 20:30

Ο κ. Ψαριανός, μάλιστα... Λοιπόν:
-Καταρχάς αναγνωρίζω το δίκιο του όσον αφορά τις ανούσιες εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες σχεδόν πάντα αφορούν την εισαγωγή στα ΑΕΙ και σπανιότερα Πρωτοβάθμια και Γυμνάσιο. Επίσης, όντως τα Πανεπιστήμια υπολειτουργούν. Ας μας πει όμως: ΓΙΑΤΙ υπολειτουργούν; Μήπως επειδή τα αποθεματικά των Πανεπιστημίων εν μία νυκτί έγιναν ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου και κουρεύτηκαν με το PSI; Τι έκανε αυτός τότε; Δεν ήξερε; Και τώρα κόπτεται για την παιδεία;
-Με τους διαγωνισμούς PISA, όντως η Νότια Κορέα αριστεύει. Ξέρει όμως τι γίνεται; Ξέρει ότι οι μαθητές είναι θύματα ενός υπεραυταρχικού και εξαιρετικά ασυγχώρητου εκπαιδευτικού συστήματος; Ξέρει ότι οι μικροί μαθητές (ξεκινώντας από την ηλικία των 7 ετών) κάνουν εξαντλητικά φροντιστήρια, πολλά εκ των οποίων λειτουργούν στη ζούλα, ακριβώς γιατί βάζουν τους μαθητές να μελετάνε ΝΥΧΤΕΣ; Αυτή την παιδεία θέλει ο κ. Ψαριανός;
-Δεν το κόβετε λίγο εκεί στη Βουλή με την ισοπέδωση; Κάντε και καμιά ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ πρόταση!

 
Mr Νίκος
27 Μαρ 2016 12:25

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα έχουμε 50 ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι Γερμανοί όμως δεν φαίνεται να έχουν 5 αλλά ... 386, οι Γάλλοι 286, οι ...Πολωνοί 272, οι ... Πορτογάλοι 106, όσο για τους Κύπριους, που είναι σε μέγεθος περίπου όσο η Κρήτη, έχουν 25 !

 
Alekos
27 Μαρ 2016 11:31

Πριν απο ενα χρονο ο κυριος αυτος συμμετείχε σε τηλεοπτικο πανελ και κατακεραύνωσε τιυς αιωνιους φοιτητες. Σε λιγο καιρο τον ειδα να παιρνει πτυχιο μετα απο φοιτηση 25 χρονων. Μονο αυτο λεει πολλα ...

 
Γιώργος
27 Μαρ 2016 10:16

Καλά τα λες Γρηγόρη!
Πες μας (πες τους) όμως ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!
Γιατί καλή και εύκολη η κριτική ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΕΣ οι σωστές και επεξεργασμένες προτάσεις (όχι οι αερολογίες και οι θεωρητικολογίες) !

 
Νίκος
26 Μαρ 2016 22:58

Το πιο θλιβερό απ' όλα τα παραπάνω είναι πως υπάρχουν εκπαιδευτικοί που συμφωνούν με έναν Βουλευτή που τους απαξιώνει συλλήβδην...
Τι να πεις; Είμαστε άξιοι της μοίρας μας και των "ηγετών" μας.

 
jr
26 Μαρ 2016 22:09

το πολιτικό σύστημα έκανε τα πάντα για να μοιάσουν στη βουλή και σε κάτι βουλευτές σαν και εσένα.

 
Nectaria
26 Μαρ 2016 21:13

Αν ο λόγος όλων των σοβαρών ανθρώπων ήταν όπως ο δικός του τότε έτσι θα ήταν τα πράγματα..ευτυχώς δεν ειναι.

 
Η αλήθεια με αριθμούς..
26 Μαρ 2016 19:30

Θα ήταν δείγμα σοβαρότητας αν κάποτε οι βουλευτές μας εξέφραζαν απόψεις βασισμένες σε δημοσιευμένα στοιχεία. Τουλάχιστον έτσι θα απέφευγαν και την προσωπική τους έκθεση:
Σύμφωνα με τα επίσημα αναρτημένα στοιχεία ETER European Tertiary Education Register:
Η Ελλάδα κατατάσσεται στην 19η θέση των κρατών μελών της ΕΕ στην αναλογία Πανεπιστημίων ανά 1 εκ. κατοίκους, ενώ βρίσκεται στην 15η θέση, αν η εκτίμηση γίνει μόνο επί των δημοσίων Πανεπιστημίων.
Ομοίως, κατατάσσεται στην 23η θέση στην αναλογία Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας ανά 1 εκ. κατοίκους και στη 13η θέση αν η εκτίμηση γίνει μόνο επί των δημοσίων ιδρυμάτων.
Κατά συνέπεια, για τους αδαείς "ταγούς του έθνους", κρείττον το σιγάν...

 
ΚΜ
26 Μαρ 2016 17:15

Άλλος ένας έβαλε το λιθαράκι του για την νεοφιλελεύθερη μεταρρύθμιση.....
Και ο Ψαρριανός ειδικός.....

Πως βγήκε αλήθεια ότι η Ν.Κορέα είναι καλύτερη; Από τους διαγωνισμούς PISA;;;;
Και η Βαυαρία έχει 5 νοσοκομεία;;;; Ωραία εδώ να μείνει 1....

 
alogos
26 Μαρ 2016 17:06

Κατα αναλογια και οι 300 βουλευτες ειναι παρα πολλοι για ενα κρατος 10 εκ. Ας γινουν 30 αντι για 300 . Σιγουρα συμφωνειτε, ετσι δεν ειναι κυριε ψαριανε;

 
μητρόπουλος
26 Μαρ 2016 16:57

ψαριανέ σε βλέπω να έχεις παθει κρίση αληθείας, να μας λές οτι τα πανεπιστήμια μας ειναι κωλοχανεία που οντως είναι...αλλα μην βγείς μετά να μας λές..υπο τις υπαρχουσες συνθήκες ειναι καλα..και τέτοια γιατι θα φας μαυρο. Μας εχετε συνηθίσει να τετραγωνίζετε τον κύκλο κατα το δοκούν.

 
X.T.
26 Μαρ 2016 15:15

Επιτέλους, κάποιος τα είπε κατάμουτρα! Μπράβο, Ψαριανέ!

 
BAΣΙΛΗΣ
26 Μαρ 2016 13:08

Στο ίδιο έργο θεατές πάλι κ. Ψαριανέ. Ως γνωστόν πλέον από κάθε κομματική παράταξη μόνο Παιδεία και Υγεία δεν λειτουργούν στην Ελλάδα, όλα τα άλλα ανθούν και λειτουργούν καλύτερα και από Ευρωπαϊκές χώρες!! Τα κακώς κείμενα στους άλλους τομείς δεν τα βλέπει κανείς, μα κανείς;;;
Θα μπορούσα να μιλήσω και εγώ για αναλογίες π.χ αστυνομικών-πολιτών στην Ευρώπη και στην Ελλάδα αλλά δε θα μπω στο τρυπάκι του κοινωνικού αυτοματισμού. Ο ισοπεδωτικός λόγος είναι υποτιμητικός και προσβλητικός για όσους εκπαιδευτικούς καθημερινά πασχίζουν για την πρόοδο των μαθητών τους.
Για τα οικονομικά έχετε κάτι να αναφέρετε; λέω μήπως; έχετε;

 
bb
26 Μαρ 2016 11:07

Πολύ σωστός έτσι ακριβώς είναι. Τι δουλειά έχει στο ΠΟΤΑΜΙ;

 
aa
26 Μαρ 2016 01:43

ΜΠΡΑΒΟ
ΜΠΡΑΒΟ
ΜΠΡΑΒΟ κύριε Γρηγόρη το κρατάω να το δείχνω.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ