Πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των υποψηφίων οκτώ ειδικών κατηγοριών

Η νέα υπουργική απόφαση

29/03/2016

Ενημερώθηκε: 29/03/2016, 06:56

Άκουσε το άρθρο

Νέες διαδικασίες για την πρόσβαση  στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποφοίτων Λυκείων  που υπάγονται στις ειδικές κατηγορίες , υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Η απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΦΕΚ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πρόκειται για τις κατηγορίες

1.ΤΕΚΝΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΩΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Ή ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ

2.ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΞΕΝΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ Ή ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

3. ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ−ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ (ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΕΚΤΟΣ Ε.Ε.)

4. ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΛΥΚΕΙΩΝ Ή ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ

5. ΥΠΟΤΡΟΦΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ

6. ΥΠΟΤΡΟΦΟΙ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ −ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΛΥΚΕΙΩΝ Ή ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ

7.  ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

8. ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ ΣΤΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ Ή ΔΙΕΘΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΦΥΣΙΚΗΣ, ΧΗΜΕΙΑΣ Ή ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ

 

Σχόλια (4)

konstantinos
|

απαραδεκτη και οικογενειομηδενιστικη η πολιτικη του υπουργου παιδειας, αφηνει απ'εξω τους πολυτεκνους; Σε ποιο σοβαρο Κρατος της Ευρωπης οι πολυτεκνοι εχουν τετοια αντιμετωπιση ; Σε κανενα.

το λαθος κυριοι του ΣΥΡΙΖΑ ειναι οτι νομιζετε οτι οντως υπαρχουν τοσοι αριστεροι οσοι σας ψηφισαν. Δυστυχως και η ψηφοι στην ΧΑ και οι ψηφοι σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ηταν ψηφοι αγανακτησης. Καλη Σαρακοστη προς το παρον και τα λεμε σε πολυ λιγο

Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος
|

Η δημογραφική πολιτική είναι παντελώς απούσα παρόλη τη δημογραφική κατάρρευση της χώρας . Και τα πολύ ασθενικά, χωρίς δημοσιονομικό αντίκτυπο, μέτρα ενίσχυσης της πολύτεκνης οικογένειας έχουν καταργηθεί χωρίς να υπάρχει αντικατάσταση από άλλα ισοδύναμα. Θα περιμέναμε, η κατάργηση του προνομίου των μετεγγραφών για τους πολύτεκνους να αντανακλά στην παραπάνω υπουργική απόφαση, κάτι που φυσικά δεν γίνεται. Είναι συναταγματική υποχρέωση της πολιτείας.

Γιώργος
|

Αυτή η ρύθμιση με τους Μουσουλμάνους σηκώνει προσφυγή στα Ευρωπαϊκά διακαστήρια. Δεν έχω τίποτε με τους Μουσουλμάνους συμπολίτες μας...αλλά δεν είναι αυτό δυσμενής διάκριση σε βάρος των Χριστιανών Ελλήνων πολιτών;

Μανώλης
|

Αφού εξαφανίσαμε τους πολύτεκνους, τους μόνους που προβλέπεται συνταγματική προστασία, τους πήραμε και τις μετεγγραφές... τώρα τις ανεβάζουμε σε 8 τις Ειδικές κατηγορίες!
Που είναι η περίφημη Αρχή της προστασίας προσωπικών δεδομένων... Με το θρήσκευμα εισαγωγή κ. Φίλη, τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;;;
Να μπει τουλάχιστον η βάση του 10. Πέρυσι επί 500 θέσεων που προσφέρθηκαν στη Μουσουλμανική μειονότητα... μόλις οι 50 ξεπέρασαν τη βάση του 10!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ