ΒΟΥΛΗ

Στη Βουλή οι παραιτήσεις στην ΑΣΠΑΙΤΕ

Κατέθεσαν ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων οι Βουλευτές Θ. Φορτσάκης και Μ. Χαρακόπουλος
Δημοσίευση: 05/04/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

1.    Γιατί παραιτήθηκαν ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και ο Γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής της ΑΣΠΑΙΤΕ; Παρακαλούμε να κατατεθούν οι επιστολές παραίτησής τους.

2.    Ποιοι είναι οι «κατ’ επίφαση συνδικαλιστικοί παράγοντες» που δρουν στην ΑΣΠΑΙΤΕ και φαίνεται ότι εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία της σχολής;

3.    Ποια άλλα σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η ΑΣΠΑΙΤΕ που καθιστούν ανέφικτη την ομαλή λειτουργία της, όπως φέρονται να αναφέρουν μέλη του διδακτικού προσωπικού της;

Στα παραπάνω τρία ερωτήματα καλείται να απαντήσει ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ύστερα από σχετική ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων που κατέθεσαν στη Βουλή οι Βουλευτές  Θ. Φορτσάκης και Μ. Χαρακόπουλος.

Στην ερώτηση οι Βουλευτές τονίζουν τα εξής:

Α. Τον Αύγουστο του 2015 ο τ. Υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς προχώρησε στο διορισμό νέας Διοικούσας Επιτροπής της ΑΣΠΑΙΤΕ.  Παραδόξως, πολύ σύντομα μετά την τοποθέτηση της νέας Διοικούσας, άρχισαν οι διαδοχικές παραιτήσεις των μελών της. Έτσι, ο Αντιπρόεδρός της Γεώργιος Λυκουριώτης παραιτήθηκε τον Οκτώβριο του 2015 και λίγο αργότερα, το Φεβρουάριο του 2016, παραιτήθηκαν πρώτα ο Γραμματέας της Μιχάλης Καραμπίνης και ακολούθως ο Πρόεδρός της Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Β. Η επιστολή παραίτησης του Μ. Καραμπίνη, όπως αυτή δόθηκε στη δημοσιότητα, κάνει λόγο για «ανεκδιήγητη στάση κατ’ επίφαση συνδικαλιστικών παραγόντων» οι οποίοι θέτουν εμπόδια στην ομαλή διοικητική λειτουργία της Σχολής.

Γ. Επίσης επιστολή μελών του διδακτικού προσωπικού της ΑΣΠΑΙΤΕ προς τον Υπουργό Παιδείας, που δημοσιεύθηκε, με αίτημα την άμεση αντικατάσταση όλων των μελών της Διοικούσας Επιτροπής της Σχολής, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι τα προβλήματα της Σχολής έχουν ενταθεί από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της νέας Διοικούσας Επιτροπής και ότι διαφαίνεται πλέον το ανέφικτο της ομαλής λειτουργίας της.

Δ. Οι παραιτήσεις και οι καταγγελίες γεννούν έντονη απορία και απαιτούνται οι αναγκαίες διασαφηνίσεις.

 

Σχόλια (4)

 
Konstantinos Sideris
07 Απρ 2016 09:23

...επειδή:

1. παραιτήθηκα 2 φορές από την θέση του αναπληρωτή Γραμματέα της Δ.Ε. της ΑΣΠΑΙΤΕ την περίοδο όπου Πρόεδρος της Δ.Ε. ήταν ο Καθηγητής κ. Σ. Ψυχάρης.

2. έχω Πρόσωπο και όχι πολλαπλά προσωπεία.

3. οφείλω να προασπίσω το εργασιακό μου περιβάλλον.

4. κάποιος πρέπει να ασχοληθεί με τους Προπτυχιακούς Φοιτητές της ΑΣΠΑΙΤΕ και να αποσαφηνίσει προς όλους μας, ότι η ύπαρξη της Σχολής στηρίζεται στα Προπτυχιακά Τμήματα.

Εύχομαι και προσεύχομαι η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου να τοποθετήσει μια Δ.Ε. η οποία θα βάλει τα πράγματα στη σωστή τους βάση!

Κ. Μ. Σιδέρης
ΕΔΙΠ στην ΑΣΠΑΙΤΕ

 
Λυμουρη Κωνσταντινα
06 Απρ 2016 17:18

Το νομισμα, εχει δυο οψεις

 
Konstantinos Sideris
06 Απρ 2016 09:24

Μελετώντας την ΔΙΑΥΓΕΙΑ δεν εχεις ερωτηματικά! Ειδικά αν εισαι του χώρου!

ΕΔΙΠ στην ΑΣΠΑΙΤΕ

 
Konstantinos Sideris
05 Απρ 2016 12:53

Για μένα ενδιαφέρον έχει το γιατί παραιτήθηκε ο Αντιπρόεδρος!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.