ΜΑΘΗΤΕΣ

Ηλεκτρονικό φακέλωμα των απουσιών και μήνυμα στους γονείς

Είναι ένα θέμα το οποίο απορροφά πολλές ώρες από προσωπικό, από εκπαιδευτικούς οι οποίοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στο σχολείο μέσα και δεν είναι δυνατόν να τους επιβαρύνουμε και με καθήκοντα μιας γραμματειακής υποστήριξης
Δημοσίευση: 06/04/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ένα θέμα που αυτές τις μέρες συζητούμε και ελπίζουμε το Σεπτέμβριο να έχουμε μια συγκεκριμένη απάντηση, είναι το θέμα της καταγραφής των απουσιών και της ειδοποίησης των οικογενειών για τις απουσίες των παιδιών.

Είναι ένα θέμα το οποίο απορροφά πολλές ώρες από προσωπικό, από εκπαιδευτικούς οι οποίοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στο σχολείο μέσα και δεν είναι δυνατόν να τους επιβαρύνουμε και με καθήκοντα μιας γραμματειακής υποστήριξης τόσο θα έλεγε κανένας εξόφθαλμα γραφειοκρατικά.

Θα σκεφτούμε.

Είμαστε κοντά σε μια λύση πιο αυτόματης ειδοποίησης για το θέμα των απουσιών.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης , ενώ ακολούθησαν οι ακόλουθες ερωτήσεις του esos:

esos: Κύριε Υπουργέ είπατε στην αρχή της συνέντευξης για καταγραφή απουσιών και ειδοποίηση των γονιών. Μπορείτε να μας δώσετε κάποιες λεπτομέρειες; Πώς θα γίνεται αυτό;

Ν. ΦΙΛΗΣ: Η υπηρεσία βρίσκεται τώρα σε ένα στάδιο που μελετά συγκεκριμένα σχέδια. Σύντομα θα κάνουμε ανακοινώσεις. Σύντομα.

esos: Θα ενημερώνονται οι γονείς στο τηλέφωνο;

Ν. ΦΙΛΗΣ: Σύντομα θα κάνουμε ανακοινώσεις και θα δείτε ότι θα είναι ένα μέτωπο που θα βοηθά και τους γονείς να έχουν μια άμεση αντίληψη και πληροφόρηση για την πρόοδο των παιδιών και τους εκπαιδευτικούς να μην καταναλώνουν άσκοπα κιόλας μερικές φορές, χρόνο εις βάρος του κυρίως έργο του που είναι το διδακτικό.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

Σχόλια (3)

 
Ανδρέας
07 Απρ 2016 15:41

Επειδή διαβάζουν και πολλοί καθηγητές, να ρωτήσω κάτι.
Τις απουσίες των καθηγητών ποιός τι καταγράφει; Γιατί το παιδί μου εχει συνέχεια "κενά" στο σχολείο; Πως δικαιολογείται να έχει διορισθεί καθηγητής και να είναι μονίμως εξαφανισμένος; 3 μαθήματα σε ένα τρίμηνο.
Γιατί στο εξάωρο σεμινάριο για τα ανθρώπινα δικαιωματα της 22ας Μαρτίου ενώ ο κατάλογος έχει μόνο μιά καθηγήτρια διαπιστευμένη να παρακολουθησει , έφυγαν οι μισοί καθηγητές "για το σεμινάριο"

 
ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΥΝΔΟΣ
07 Απρ 2016 02:22

Δηλαδή δεν κατάλαβα. Ποιός θα καταχωρεί τις απουσίες σε ποιούς υπολογιστές (σε ένα σχολείο υπάρχουν περίπου 10 καθηγητέςυπεύθυνοι τάξεων), ποιός θα ειδοποιεί τους γονείς, διότι έστω και αν η ειδοποίηση στέλνεται ηλεκτρονικά, κάποιος πρέπει να εκτελέσει μιά διαδικασία.
Αν δεν υπάρχει μόνιμη γραμματειακή υποστήριξη στα σχολεία (δηλαδή γραμματέας με πτυχίο όχι πενταμηνίτες γενικών καθηκόντων), όλα αυτά θα πέσουν στους ήδη βεβαρυμένους εκπαιδευτικούς, όπως παραδέχεται ο κ. Υπουργός, με αλλότριες εξωσχολικές εργασίες.
Μάλλον ο κ. Υπουργός χρυσώνει το χάπι.

 
ΠΤ
06 Απρ 2016 21:01

Οι απουσίες καταχωροούνται ήδη στο Myschool καθημερινά
συνεπώς το να δοθεί λογαριασμός χρήστη στους γονείς ώστε να έχουν καθημερινά εικόνα για τις απουσίες των παιδιών τους δεν είναι και τόσο μεγάλη καινοτομία.

Βέβαια για την εκπαίδευση και το όραμα της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου είναι επιστημονική φαντασία
(κατάργηση ψηφιακού σχολείου και επιστροφή στον μαυροπίνακα)

Ποιος όμως θα καταχωρεί τις απουσίες στο Πληροφορικό Σύστημα;;
Τι είναι Πληροφοριακό Σύστημα; Γιατί απαιτείται τέτοιο; Αυτό σε ποιό μάθημα είπαμε περιγράφεται στο Σχολείο;;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.