Κόκκινη γραμμή για τη ΔΑΚΕ η πρόταση της ΟΛΜΕ για την πρόσληψη αναπληρωτών

13/04/2016

Άκουσε το άρθρο

Για τη ΔΑΚΕ η πρόταση της ΟΛΜΕ για την πρόσληψη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών  αποτελεί κόκκινη γραμμή.

Αυτο ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ Καθηγητών, ενώ σχετικά με τη συνάντηση αντιπροσωπείας της ΟΛΜΕ με τους Νομικούς Συμβούλους του υπουργείου Παιδείας, σημειώνει τα εξής:

Α. Η πρόταση της ΟΛΜΕ παρουσιάστηκε τεκμηριωμένα κα απεδείχθη εν τοις πράγμασι ότι είναι βιώσιμη, συνταγματική και ισορροπημένη. Ο νομικός μας σύμβουλος υποστήριξε την ορθότητα των θέσεων μας στους τέσσερις άξονες (προϋπηρεσία, οικογενειακή κατάσταση, προσμέτρηση όλων των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, αναμονή).

 

Β. Από τη συζήτηση προέκυψαν οι ακόλουθες κοινές διαπιστώσεις:
•    Οι αποφάσεις του ΣΤΕ δημιουργούν ένα νέο τοπίο στο χώρο της εκπαίδευσης, το οποίο οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε.
•    Επιβάλλεται ένα σύστημα βιώσιμο, συνταγματικό και ισόρροπο.

Γ. Κατά τα άλλα δεν προέκυψε καμία άλλη συμφωνία. Καταθέσαμε τις θέσεις της Ομοσπονδίας και περιμένουμε την απάντηση της πολιτικής ηγεσίας. Η απόφαση της κυβέρνησης να μελετήσει τις προτάσεις μας είναι μία  εξέλιξη, όμως θετικό για μας αποτέλεσμα θα υπάρξει, εάν οι τελικές αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας ταυτιστούν με τις θέσεις μας. Μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί τίποτα.

Δ. Συγκεκριμένα:
•    Ζητάμε να υπάρξει ένα ενιαίο σύστημα διορισμού μονίμων εκπαιδευτικών και πρόσληψης αναπληρωτών.
•    Το σύστημα αυτό να έχει  χρονική διάρκεια και να μην έχει ισχύ ενός έτους.
•    Να ρυθμιστούν άμεσα οι στρεβλώσεις και οι αδικίες που υπάρχουν στο υφιστάμενο σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.
•    Να αξιολογηθούν τα κριτήρια επιλογής σύμφωνα με την πρόταση της ΟΛΜΕ. Στον τομέα αυτό εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη απόκλιση.

Ε. Το Υπουργείο Παιδείας επιφυλάχθηκε να μελετήσει την πρόταση της ΟΛΜΕ και θα μας απαντήσει.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (9)

afroditi
|

Μαλλον εικόνα περί δικαίου κ αδίκου δεν έχουμε
Διορισμοί πολυτέκνων 500 άτομα σε όλες τις ειδικότητες σε όλη την Ελλάδα! Οποια ανατροπή! Οποια αδικία!
Φαντάζομαι όταν η πολυτεκνια αντιμετωπίζεται απι το νομοθέτη ως πολυτέλεια με συνέπεια να μας φορολογούν τα παιδιά σα να είναι ίπποι αυτοκινήτου δεν το θεωρήσατε άδικο! Επίσης υποψιάζομαι ότι οι πολύτεκνοι είναι καλοί για να γεμιζουν τις σχολικές αίθουσες με τα παιδιά τους αλλα προς Θεού μη τυχόν και έχουν ευκαιρία να εργαστούν στην εκπαίδευση!
Μια ματιά στο Σύνταγμα κ ειδικά στο άρθρο 21 θα σας βοηθούσε να αντιληφθείτε ότι οι πολύτεκνοι συνιστούν ειδική κατηγορία που χρήζει ιδιαίτερης αντιμετώπισης
Αλλα που.....

Μανώλης
|

@marty. Διάβασε τη γνωμοδότηση 545/2006 του ΝΣΚ περί εφαρμογής ή μη του Ν.2643/1998 στις προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών... και πες μας ποιοι ειδικότεροι νόμοι υφίστανται σήμερα;Έλεος πια.
Οι διατάξεις του Ν 2643/1998 «Μέριμνα για την απασχόληση προσώπων ειδικών κατηγοριών και άλλες διατάξεις», δεν υπερισχύουν των διατάξεων του άρθρου 6 παρ. 2 του Ν 3255/2004 και δεν δύνανται να τύχουν εφαρμογής στις προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών. Ιστορικό..

marty
|

Το πολιτικό σύστημα καλόμαθε τους πολύτεκνους. ασφαλώς και πρέπει να τους δίνεται πολυτεκνικό επίδομα. Πέραν τούτου ουδέν, διότι σ' ένα κράτος δικαίου όλοι οι πολίτες είναι ίσοι και σαφέστατα ήταν άδικοι έναντι των υπολοίπων πολιτών οι διορισμοί πολυτέκνων από το 2004 και έπειτα με καταστρατήγηση της επετηρίδας και των αποτελεσμάτων του ΑΣΕΠ. Θα κατανοούσα αυτή την εξαίρεση εάν επρόκειτο για μια ομάδα αναξιοπαθούντων πολιτών. Είναι άραγε τέτοια ομάδα;

Μανώλης
|

@kostas. Κώστα χορτάσαμε από τα επιδόματα σας, δεν θέλουμε άλλα,! Εδώ φορολογούν τον πολύτεκνο το ίδιο με τον άγαμο... για αυτό θέλουμε δουλειά οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί, και οι νόμοι είναι για να εφαρμόζονται, επιτέλους.
Από που προκύπτει ότι η επιλογή με την προϋπηρεσία.. θα έλθουν οι καλύτεροι;;;

kostas
|

Οι πολύτεκνοι πρέπει να καταλάβουν ότι άλλο πράγμα το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας και άλλο η επιλογή των καλύτερων για τις σχολικές αίθουσες. ΝΑΙ πρέπει να παίρνουν επιδόματα οι πολύτεκνοι και μάλιστα μεγάλα, αλλά άλλο πράγμα ο διορισμός τους στην εκπαίδευση!!!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
|

παλιότερα η κ.Γιαννάκου διόρισε απο το 2004-2010 πολύτεκνους στην εκπαίδευση με αποτέλεσμα να γεμίσουν οι σχολικές αίθουσες!!
απο το 2010 και μετά όλοι οι υπουργοί παιδείας - μηδενός εξαιρουμένου - έπραξαν τα αντίθετα με αποτέλεσμα να συρρικνωθούν ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!
ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ...ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ!!
ΠΡΟΤΑΞΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΩΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ
ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ 20% ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ

Μ. Χ
|

Κύριοι της ΔΑΚΕ, ποια είναι η πρόταση σας για τους πολύτεκνους; Τους στηρίζετε ναι ή όχι; Τσιμουδιά για την κατάργηση της πρόταξης... Ντροπή.

φωτενη
|

ΠΡΟΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ 20 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΘΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
|

Που είναι οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί ? Καμία ξεχωριστή διάταξη για αυτές τις ομάδες.Που είναι το κοινωνικό κράτος.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ