Η ΕΛΜΕ Πειραιά ζητά διαφάνεια στην επιλογή εκπαιδευτικών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

13/04/2016

Άκουσε το άρθρο

Ενόψει της επιλογής και του ορισμού των εκπαιδευτικών που θα εμπλακούν στις Πανελλαδικές εξετάσεις, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ  ζητά να  γίνουν όλα με κριτήρια και  διαφάνεια και όχι κατά την κρίση του οποιουδήποτε διοικητικού οργάνου.

Συγκεκριμένα:

1)    ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ και ΤΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

α) Να γίνει ανανέωση στη σύνθεση τους  κατά 30%- 50% ( ανάλογα με τον αριθμό τους)

β) Να  σταλεί πρόσκληση ενδιαφέροντος σε όλους τους εκπαιδευτικούς.

γ) Από τους εκπαιδευτικούς που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και δεν συμμετείχαν σε επιτροπές ή στο επικουρικό προσωπικό τα προηγούμενα χρόνια γίνεται η συμπλήρωση του ποσοστού ανανέωσης.

δ) Κανένας εκπαιδευτικός να μη συμμετέχει σε δύο επιτροπές.

2)    ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΕΠΙΤΗΡΗΤΕΣ

Α) Να ζητηθεί από τους εκπαιδευτικούς να δηλώσουν συμμετοχή, ως επιτηρητές, στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Β) Αν οι δηλώσεις συμμετοχής είναι λιγότερες από τις ανάγκες τότε να συμπληρωθεί ο αριθμός με την εξής σειρά:

α) Από  τους εκπαιδευτικούς που τα 4 προηγούμενα χρόνια δεν έκαναν καθόλου επιτήρηση.

β) Η συμπλήρωση συνεχίζεται  από όσους τα προηγούμενα 4 χρόνια ορίστηκαν για μια χρονιά επιτηρητές, μετά για 2 και τέλος για 3 χρονιές.

Για να είναι  ενιαία η εφαρμογή των κριτηρίων θα πρέπει η όλη διαδικασία να γίνει σε επίπεδο Διεύθυνσης ( η οποία διαθέτει και όλα τα σχετικά στοιχεία) και όχι από την κάθε σχολική μονάδα.

Οι παραπάνω προτάσεις κατατέθηκαν από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Τρίτη 12/4.

Το Δ.Σ. επέμενε ιδιαίτερα να γίνει  δημόσια πρόσκληση για αιτήσεις (π.χ.  και για το ποιοι θα συμμετάσχουν από την Α’ Πειραιά στις πανελλαδικές στα νησιά) και εξέφρασε τη διαφωνία   να επιλεγούν-οριστούν οι επιτηρητές κατά την κρίση ( την υποκειμενική) των Διευθυντών των σχολείων, γιατί , όπως τόνισε, θα δημιουργήσει προβλήματα και τριβές.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν έκανε δεκτές τις προτάσεις της ΕΛΜΕ και τόνισε, επανειλημμένα, ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις «είναι καθαρά διοικητική διαδικασία»  και πως « δημόσια πρόσκληση για αιτήσεις συμμετοχής σε πανελλαδικές δε γίνεται»!

Μάλιστα ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενημέρωσε την ΕΛΜΕ  ότι το βοηθητικό προσωπικό των Λυκειακών επιτροπών ανανεώθηκε κατά 40%.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ