Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Νομοσχέδιο για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πρυχιούχων τωνν ΑΕΙ

Δημοσίευση: 26/04/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την προώθηση , προς ψήφιση, στη Βουλή Σχεδίου Νόμου εισικά για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων των ΑΕΙ, ανακοίνωσε η Αν. υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου κατά τη σημερινή συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, επί του πολυνομοσχεδίου για την παιδεία, και σημείωσε τα εξής:

-Θέλω να πω εδώ, γιατί έχει δημιουργηθεί η εντύπωση και αρχίζουν και φωνάζουν διάφοροι, σ’ αυτές τις διατάξεις που καταθέτουμε, δεν ασχολούμαστε με επαγγελματικά δικαιώματα, γιατί θα φέρουμε ειδικό νομοσχέδιο γι’ αυτό, γιατί αφορά πάρα πολλές περιπτώσεις, οπότε, να μη δημιουργούνται εντυπώσεις ότι τώρα πάμε να λύσουμε κάποια τέτοια θέματα.

-Δεν υπάρχουν σε αυτές τις διατάξεις τίποτα που να αφορά επαγγελματικά δικαιώματα.   

-Ο ανορθολογικός και πελατειακός τρόπος λειτουργίας και στα Α.Ε.Ι..

-Οι συνάδελφοι εδώ της Νέας Δημοκρατίας εξεγείρονται όταν το λέμε, αλλά έτσι έχει η κατάσταση. Θέλω να πω ένα πράγμα, επειδή τώρα είναι σε εξέλιξη το ζήτημα.

-Το να ανοίγουμε και να κλείνουμε τμήματα, το να δημιουργούμε ιδρύματα χωρίς καμία μελέτη και να τα κλείνουμε αμέσως μετά, έχει δημιουργήσει σωρεία προβλημάτων στα Α.Ε.Ι., τα οποία δεν επιλύονται από τη μια στιγμή στην άλλη.

- Επιπλέον, επί 30 και χρόνια, άπειρος κόσμος, άπειρα τμήματα ή και ιδρύματα ολόκληρα, έχουν μείνει χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα.

Σχόλια (15)

 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΪΚΟΥΣΗΣ
27 Απρ 2016 00:42

Συγχαρητήρια στην αναπληρώτρια υπουργό παιδείας κ. Σια Αναγνωστοπούλου που, όπως δείχνει, έχει το θάρρος και την τόλμη να λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Αναγνωρίζει και παραδέχεται δημόσια την αδικία που συντελείται, για πολλές δεκαετίες, σε εκατοντάδες χιλιάδες πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και δηλώνει με παρρησία και «λεβεντιά» ότι θα φέρει ειδικό νομοσχέδιο για τα επαγγελματικά δικαιώματα.
Ανάλογες δηλώσεις δεν έχουμε ακούσει από κανέναν Υπουργό Παιδείας μέχρι σήμερα.
Αν, η υπουργός, καταφέρει να κάνει αυτά που λέει και πιστεύει ότι είναι δίκαια και πρέπει να γίνουν, θα αφήσει εποχή και παρακαταθήκη στο υπουργείο παιδείας.
Αν πάλι, το πιθανότερο, δεν τα καταφέρει και την «φάνε» οι «συντεχνίες» δώσει όμως τη μάχη , θα γράψει ιστορία. Ιστορία πρώτης Ελληνίδας Υπουργού που δεν λύγισε, δεν έσκυψε το κεφάλι, δεν συμβιβάστηκε, δεν εξαργύρωσε τα πιστεύω της, την συνείδηση της και δεν αφομοιώθηκε από το σύστημα…..
Οι παραπάνω «αξίες» δεν είναι απλά σε ανεπάρκεια σήμερα, έχουν εδώ και δεκαετίες εκλείψει ακόμα και από το λεξιλόγιο του νεοέλληνα, πολύ περισσότερο του πολιτικού…..
Εύχομαι κουράγιο και δύναμη στην κ. Σια Αναγνωστοπούλου, αν έχει αποφασίσει να το πάει μέχρι τέλους …….
Αν με ρωτήσετε, τι προτιμάω! το πρώτο ή το δεύτερο! Δηλαδή να τα καταφέρει η υπουργός ή να αγωνιστεί αναδεικνύοντας τις παραπάνω αξίες και ας μην τα καταφέρει!
Νομίζω ότι προτιμάω το δεύτερο…..

 
Randy Psomas
27 Απρ 2016 02:14

Μαλλον ζούμε στον Μεσαίωνα ακόμη. Λόγω της πρόσφατης διαβούλευσης για τους μηχανικούς, προτείνουμε την εφαρμογή του ότι ισχύει στην Ευρώπη:

ΠΔ για μηχανικούς
1.Το επάγγελμα του μηχανικού δικαιούνται να ασκούν:
α) οι κάτοχοι ενιαίου και αδιάσπαστου πενταετούς τίτλου σπουδών, μηχανικού, στο εξής διπλωματούχοι σύμφωνα και με τα οριζόμενα στο νόμο 4009/2011, Ανώτατης Πολυτεχνικής Σχολής ή Τμήματος ιδρυμάτων της ημεδαπής
β) οι διπλωματούχοι μηχανικοί ισοτίμων σχολών της αλλοδαπής, σύμφωνα με τις διατάξεις της Οδηγίας 2005/36, όπως ισχύει σήμερα με το ΠΔ 38/2010.
2.Η σχετική άδεια άσκησης επαγγέλματος απονέμεται αυτόματα με την απόκτηση του Διπλώματος και η ειδικότητα του Μηχανικού περιγράφεται αναλυτικά στο απόσπασμα διπλώματος. Απορρέει δε από όλα τα μαθήματα που περιγράφονται σε αυτό.

 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
27 Απρ 2016 10:10

@Randy Psomas
Εγώ πάλι (από ότι έχω ακούσει) σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες υπάρχουν τετραετή ή και τριετή (άκουσον, άκουσον) πτυχία που οδηγούν σε επάγγελμα μηχανικού. Εκτός αν είναι ανυπόστατες φήμες.

@ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΪΚΟΥΣΗΣ
«Αν με ρωτήσετε, τι προτιμάω! το πρώτο ή το δεύτερο! Δηλαδή να τα καταφέρει η υπουργός ή να αγωνιστεί αναδεικνύοντας τις παραπάνω αξίες και ας μην τα καταφέρει! Νομίζω ότι προτιμάω το δεύτερο…..»

Καλές οι αξίες, αλλά όταν μιλάμε για θέματα βιοπορισμού (καλώς ή κακώς) μπαίνουν στην άκρη.
Αν τα καταφέρει η υπουργός, αυτό θα γίνει γιατί θα έχει ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ, άρα δεν καταλαβαίνω το συλλογισμός σου.
Αν με ρωτάς τι προτιμάω να προσπαθήσει και να τα καταφέρει ή να προσπαθήσει και να μην τα καταφέρει, τότε ΣΙΓΟΥΡΑ προτιμάω τα πρώτο.

 
μια σκέψη , οχι βαθιά
27 Απρ 2016 10:22

Ας κάνουμε μία ανατομία του όρου επαγγελματικά δικαιώματα,
Επαγγελματικό δικαίωμα σημαίνει εσυ που είσαι απο πανεπιστήμιο να εχεις το δικαιωμα να εξασκέις επάγγελμα και εσυ που δεν εχεις πτυχίο να σου απαγορευεται ρητά .
Σημαίνει επίσης οτι θα κλείσουν επιπλέον επαγγέλματα απο τα ήδη κλειστά.
Σήμερα όλα τα επαγγέλματα θέλουν πτυχίο. Ελάχιστα ή και μετρημένα στα δάκτυλα σου επιτρέπουν να έχεις δικαίωμα στην εργασία. Οχι όλες οι σχολές εξειδίκευσης σου δίνουν επ. δικ. πχ τα ΙΕΚ, σε εξειδικέυουν σε συγκεκριμένο επάγγελμα 2-3-3,5 χρόνια αλλα δεν εχουν μέσο στο ΥΠΕΠΘ και συγκεκριμένα στα επιμελητήρια (θεσμός του υπεπθ απο οτι αποδειχτηκε) με επακόλουθο την αρνηση εισόδου στο επάγγελμα.
Απο το 1997 η ευρώπη θεωρεί οτι η είσοδος σε συγκεκριμένα επαγγέλματα (ΙΑΤΡΟΣ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ κτλ) απαιτεί συγκεκριμένα προσόντα για όλους, σε όλα τα άλλα επαγγέλματα μπορεί να γίνεται ελευθερη η ασκηση, εκτος απο Ελλάδα.
Στην χώρα μας απο την μεταπολιτευση και μετα και ιδιως την τελευταια 20ετια ακόμα και σκουπιδιάρης να πας θες πτυχίο.
Εχουμε βεβαια ενα μικρό θέμα, ανήκουμε στην ευρώπη, και οι ισχυρές συντεχνίες κάποτε θα λυγίσουν και η λογική θα πρυτανέυσει, μέχρι τότε θα εχουμε συριζα .

 
συριζα κλεισε κανα επαγγελμα ακομα..
27 Απρ 2016 12:09

κλείστε όλα τα επαγγέλματα στο πλαίσιο της ανταγωνιστικότητας...ακομα δεν την κοπανήσατε συριζαίοι, φυγετε τωρα που ειναι ηρεμα τα πραγματα

 
Βασίλης
27 Απρ 2016 12:39

@Randy Psomas Αν όμως είχα τελειώσει μία σχολή στην Βουλγαρία, Ρουμανία ΠΓΔΜ κλπ ή ένα κολέγιο 2ετους φοίτησης θα ήμουν άξιος για να είμαι Μηχανικός στην Ελλάδα και αναγνωρισμένος απο ΤΕΕ ΣΑς...αλλα τώρα που δεν έφυγα απο την χώρα και σπούδασα 4 χρόνια σε ΑΕΙ ΤΤ είμαι ο λεπρός του κράτους, σύμφωνα με την άποψη σου και δεν μπορώ να είμαι μηχανικός..... ενώ αν πάω στο εξωτερικό είμαι ισάξιος με τους Μηχανικούς εκεί... πλάκα μου κάνεις?? ποιος ζει στο ΜΕΣΑΙΩΝΑ φίλε μου??? Η βασιλεία δεν έφυγε απο την Ελλάδα για σένα φίλε μου....

 
Γιωργος
27 Απρ 2016 12:51

Πρέπει να βγουν εδ. Έχει δίκιο η ΣΊΑ . άλλωστε ο νόμος 4254 που είναι για τους μηχανικούς ανώτατης εκπαίδευσης, από 1/1/15 έχει καταργήσει όλα τα πδ και περιμένουμε όλοι (πε τε κολεγια) το πδ και τα μητρωα. Το επάγγελμα το μηχανικού στην Ελλάδα είναι αρυθμιστο.
Νόμος για τους μηχανικούς υπάρχει απλά καθορίστε τα περιοριστικά πδ τύπου "μητρωα"
Αυτά τα κάνει το υπουργείο παιδείας και το τεε με το υπομεδι.

Εετεμ δεν προβλέπεται ως φορέας, αλλά συμμετέχει στην επιτροπή του 4254 καθώς ο νόμος αφορά προφανώς και μηχανικούς ΤΕΙ (άσχετα αν η ενωση εθελοτυφλει και κωφευει)

 
Γ.Μ.
27 Απρ 2016 12:58

ΔΗΜΗΤΡΗΣ o Randy Psomas δεν έχει διαβάσει τον 4009/2011και τον 4254/2014 καλά....Αυτό που γράφει είναι λάθος.

 
Κώστας
27 Απρ 2016 13:27

@Randy Psomas
"Μάλλον ζούμε στον Μεσαίωνα ακόμη. Λόγω της πρόσφατης διαβούλευσης για τους μηχανικούς, προτείνουμε την εφαρμογή του ότι ισχύει στην Ευρώπη."

Δεν περίμενα από ένα Διπλ. Μηχανικό (τωρινό ή μελλοντικό όπως φαίνεται από τις απόψεις του) να έχει τέτοια άγνοια της πραγματικότητας και να μιλά και για Μεσαίωνα. Για κάποια συνθήκη της Μπολόνια (που ισχύει τώρα) έχει ακούσει?? Για τα 3+2+3 έτη σπουδών? Την προσπάθεια της τωρινής κυβέρνησης (φίλα προσκείμενης του ΤΕΕ, όπως το γνωρίζουν όλοι) να περάσει ανεπιτυχώς πρόταση για αδιάσπαστες πενταετείς σπουδές μηχανικών σε σύνοδο Υπουργών Παιδείας της Ευρώπης?? Είναι αστείο οι απόφοιτοι των ΤΕΙ να αντιμετωπίζονται σε όλα τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ευρώπης ισότιμα με των Πανεπιστημίων και εδώ (ελέω συντεχνιών) όχι. Μάλλον οι εδώ κυβερνώντες (και δεν μιλώ μόνο για τους τωρινούς) θέλουν να μας κρατήσουν στο Μεσαίωνα. Ας επιτέλους βρουν και διαβάσουν, όσοι επιζητούν σωστή ενημέρωση και όχι κραυγές και διάφορες προσωπικές απόψεις, τη γνωμοδότηση του Συνταγματολόγου Καθηγητή του ΑΠΘ κ. Χρυσόγονου για να μάθουν ορισμένες αλήθειες.

 
kostas gudulas
27 Απρ 2016 15:57

@ Randy Psomas
Γνωρίζεις καμία χώρα που να ισχύουν αυτά που γράφεις. Μεσαίωνας ειναι τα ΒΔ του 1936 που ρυθμίζουν το επάγγελμα του Διπ. Μηχανικού στην Ελλάδα.

 
Γιώργος Παπαδόπουλος
28 Απρ 2016 08:38

@ Γιωργος
Γιώργο τον έχεις διαβάσει τον 4254;

Όποιος διαβάσει την παράγραφο 2 (σελίδα 75) τον νόμου θα δει ότι λέει:

«Η ισχύς των ρυθμίσεων που εισάγονται με την παρούσα υποπαράγραφο ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ των παραγράφων 4 και 5 του άρθρου 4 του ν4663, όπως τροποποιείται και ισχύει σύμφωνα με τα οριζόμενα στην προηγούμενη περίπτωση της παρούσας, αρχίζει από 1.1.2015.»

Στην παράγραφο 3 προβλέπεται η έκδοση των προεδρικών διαταγμάτων, ενώ στις συγκεκριμένες παραγράφους (4 και 5) προβλέπεται η διαδικασία που πρέπει να έχει ακολουθηθεί.
Η φράση κλειδί είναι η «ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ».
Με απλά λόγια:
1. αν τα πδ για τις δραστηριότητες τις κάθε ειδικότητας είχαν βγει τον Οκτώβρη του 2014 (πχ) τότε ο νόμος θα ίσχυε από 1.1.2015.
2. αν βγουν μετά την 1.1.2015 τότε ο νόμος ισχύει από τη στιγμή που θα εκδοθούν τα πδ.
3. αν τα πδ δεν βγουν ποτέ τότε ο 4254 (προφανώς) δε θα ισχύσει ποτέ.
Για αυτό βλέπεις τους ΠΕ μηχανικούς (και το ΤΕΕ) να μην καίγονται να βγουν τα πδ, διότι όσο καθυστερούν να βγουν απλά ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ και ισχύει ο 4663. Όσοι νομίζουν ότι οι Μηχανικοί ΠΕ (των συγκεκριμένων ειδικοτήτων) δεν έχουν επαγγελματικά σήμερα, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος.

Και όλα αυτά ΑΝ έχει τηρηθεί η διαδικασία που προβλέπεται.
Και ποια διαδικασία προβλέπεται στο νόμο;

«...παρέχεται στο ΤΕΕ προθεσμία τεσσάρων (4) μηνών από την έκδοση του παρόντος νόμου για την κατάθεση στην κατά τα ανωτέρω Επιτροπή σχετικής γνωμοδότησης και περαιτέρω προθεσμία δύο (2) μηνών από τη λήψη της γνωμοδότησης στην ανωτέρω Επιτροπή για την υποβολή της εισήγησής της.»

Με απλά λόγια 6 μήνες μετά την έκδοση του νόμου η πρόταση της επιτροπής έπρεπε να είναι στα αρμόδια υπουργεία, αλλά το ΤΕΕ ΟΥΔΕΠΟΤΕ κατέθεσε πρόταση, ενώ η επιτροπή συνέχισε να λειτουργεί και το 2015. Άρα η διαδικασία ΔΕΝ ακολουθήθηκε και αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος προσφύγει στο ΣτΕ κατά των ΠΔ (αν και όποτε βγουν) και ζητήσει την κατάργηση τους για αυτόν τον λόγο έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει.

Με την ψήφιση του τρίτου μνημονίου ο 4254 έχει (μάλλον) μπει στην άκρη. Αν διαβάσεις στη σελίδα 100 του νόμου 4336/15 θα δεις ότι λέει:

«... η κυβέρνηση θα υποβάλει, έως τον Οκτώβριο του 2015, το ΠΔ σχετικά με τις αποκλειστικές δραστηριότητες των πολιτικών μηχανικών και των συναφών επαγγελμάτων (βασικό παραδοτέο) και θα εγκρίνει τις συστάσεις εξωτερικού συμβούλου έως τον Δεκέμβριο του 2015 (βασικό παραδοτέο) και τις συστάσεις της διυπουργικής επιτροπής, με βάση άλλες πρόσφατες εκθέσεις έως τον Φεβρουάριο του 2016.»

Στην ουσία έχουμε φθάσει Μάη του 2016 και τίποτα από όσα προβλέπονται στον 4336 δεν έχει γίνει. Άρα και αυτή η διαδικασία πάει περίπατο.

Και όλα τα παραπάνω δεν έχουν καμία σχέση με το τι θέλω ή δεν θέλω εγώ. Απλά κάνω μια ερμηνεία των νόμων. Τίποτα παραπάνω.

 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
28 Απρ 2016 08:47

@Γ.Μ.

Το ξέρω. Απλώς υπέθεσα ότι το σχόλιο του μπορεί να είναι και ειρωνικό, οπότε είπα να κάνω λίγο "πλάκα".
Αν πάλι δεν είναι ειρωνικό, αλλά τα εννοεί αυτά που λέει, τότε τι να πω;

 
Γιωργος
28 Απρ 2016 14:14

@Γιώργος Παπαδόπουλος

1) ΙΣΑ ισα αυτο δειχνει πιεση για την εκδοση του ΠΔ που προβλέπει ο ΝΟΜΟΣ 4254
«... η κυβέρνηση θα υποβάλει, έως τον Οκτώβριο του 2015, το ΠΔ σχετικά με τις αποκλειστικές δραστηριότητες των πολιτικών μηχανικών και των συναφών επαγγελμάτων (βασικό παραδοτέο) και θα εγκρίνει τις συστάσεις εξωτερικού συμβούλου έως τον Δεκέμβριο του 2015 (βασικό παραδοτέο) και τις συστάσεις της διυπουργικής επιτροπής, με βάση άλλες πρόσφατες εκθέσεις έως τον Φεβρουάριο του 2016.»

2)Ο νομος ειναι εφαρμοστικος. Η "επιφύλαξη" δεν ειναι υπεράνω του "Εφαρμοστικου" χαρακτηρισμού.

3) Το αν η επιτροπή δεν εφερε αποτελέσματα ουτε σημαινει οτι αυτο ΕΙΝΑΙ νομιμο ούτε οτι ο νομος καταργήθηκε.

Ολα φαίνεται οτι θα αποσαφινιστούν άμεσα. Η τρόικα πλεον ζητάει ΟΛΕΣ τις μεταρρθμίσεις (φαίνεται οτι το "κατιτις" παραπάνω που τους δινουμε ως Κρατος (απόλες τις κυβερνήσεις) σαν ανταλλαγμα σε φορους προκειμένου να τις αποφύγουμε. Το κρυφτούλι τελειώνει, ενώ οι φορείς το ξερουν. Κοντή γιορτή....

 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
04 Μάιος 2016 11:43

@ Γιωργος
1) Η τρόικα πιέζει να ανοίξουν τα επαγγέλματα, το αν αυτό θα γίνει με τα ΠΔ του 4254 ή με άλλον τρόπο, δεν νομίζω ότι τους πολυενδιαφέρει.
Η διατύπωση του 4336 είναι διαφορετική από αυτή του 4254. Ο 4336 μιλάει για «αποκλειστικές» δραστηριότητες των πολιτικών μηχανικών. Αν το δει κανείς αυστηρά θα μπορούσε να πει ότι ο 254 μιλάει για άνοιγμα επαγγελμάτων, ενώ ο 4336 για το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή για κλείσιμο. Αυτό σημαίνει το αποκλειστικές. Δραστηριότητες τις οποίες μπορεί να ασκεί μια ειδικότητα και καμία άλλη.

2) Όλοι οι νόμοι που ψηφίζονται, ψηφίζονται για να εφαρμοστούν (τουλάχιστον αυτό ισχύει θεωρητικά). Είτε είναι εφαρμοστικοί είτε όχι. Επιπλέον μπορείς να μας εξηγήσεις τι είναι ο «εφαρμοστικός νόμος» και ποιες οι διαφορές του από τους υπόλοιπους νόμους;

3) Ο 4254 προβλέπει μια ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ διαδικασία για την έκδοση των ΠΔ, η οποία αν δεν τηρηθεί μπορεί να οδηγήσει στην ακύρωση των ΠΔ (αν και όποτε βγουν) αν κάποιος προσφύγει εναντίον τους.
Αν αυτό συμβεί δεν σημαίνει ότι καταργείται ο νόμος. Άλλωστε ο νόμος (ως νόμος) περιλαμβάνει και ένα σωρό άλλες διατάξεις για διάφορα θέματα. Προφανώς και δεν μπορεί να καταργηθεί ολόκληρος, όπως λες. Εγώ ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο.
Θα γράψω για ακόμη μια φορά τι λέει ο 4254: «Η ισχύς των ρυθμίσεων που εισάγονται με την παρούσα υποπαράγραφο ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ των παραγράφων 4 και 5 του άρθρου 4 του ν4663, όπως τροποποιείται και ισχύει σύμφωνα με τα οριζόμενα στην προηγούμενη περίπτωση της παρούσας, αρχίζει από 1.1.2015.»
Μιλάμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ για την ισχύ των συγκεκριμένων διατάξεων, όχι για το αν και πως καταργείται ο νόμος.
Αυτό σημαίνει απλά ότι μπορεί ένας πχ αρχιτέκτονας (αν πιστεύει ότι θίγεται από τις δραστηριότητες που θα του δώσουν τα ΠΔ) να προσφύγει εναντίον των διατάξεων για την ειδικότητα του, με το σκεπτικό ότι δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία. Ο συγκεκριμένος έχει πολλές πιθανότητες να πετύχει την ακύρωση των διατάξεων.
Αυτό δε σημαίνει ότι ο 4254 δεν ισχύει. Θα ισχύει κανονικά, απλώς δεν θα υπάρχουν ΠΔ για τις δραστηριότητες, γιατί κάποιοι θα έχουν προσφύγει και θα τα έχουν ακυρώσει.
Και αν συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρξει άλλη νομοθετική πρωτοβουλία για το άνοιγμα των επαγγελμάτων.

 
Γιωργος
06 Μάιος 2016 11:30

@ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δε θα διαφωνισω... όμως αυτο που εγραψες με τον αρχιτεκτονα... Ολα ειναι θεμα βούλησης (ή πίεσης εξωθεν). Εδω ειχαμε (και εχουμε) του ΤΕΙτζήδες χωρίς ΕΔ 33 χρόνια (πλέον και με τη βούλα του ΣτΕ) και δεν ανοίγειθ ρουθούνι

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean