ΠΕΚΑΠ: Υποβάθμιση Πληροφορικής Παιδείας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Ενώ είναι σε εξέλιξη ο Εθνικός και Κοινωνικός Διάλογος για την Παιδεία, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Ν. Φίλης επιλέγει να υπογράψει Υπουργική απόφαση με θέμα «Ωρολόγιο Πρόγραμμα Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου»

03/05/2016

Ενημερώθηκε: 03/05/2016, 14:23

Άκουσε το άρθρο

Για νέα προσπάθεια υποβάθμισης της Πληροφορικής Παιδείας που προκαλεί οργή και ανησυχία στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς Πληροφορικής, μόνιμους και αναπληρωτές, που υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Καθηγητών Πληροφορικής και σημειώνει:

Α. Ενώ είναι σε εξέλιξη ο Εθνικός και Κοινωνικός Διάλογος για την Παιδεία, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Ν. Φίλης επιλέγει να υπογράψει Υπουργική απόφαση με θέμα «Ωρολόγιο Πρόγραμμα Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου» (Φ12/657/70691/Δ1/26-4-2016), με αποκλειστικό γνώμονα την εξοικονόμηση ωρών και όχι με βάση τις πραγματικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών.

Β.Με κλειστά τα σχολεία λόγω των διακοπών του Πάσχα, ανακοινώνονται οι αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, εσκεμμένα προκειμένου να μην μπορεί να αντιδράσει η εκπαιδευτική κοινότητα.

Η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.ΚΑ.Π.) καταγγέλλει  ως μεθόδευση αυτή την απόφαση και τονίζει ότι «η μοναδική ρεαλιστική πρόταση για ένα σύγχρονο δημοτικό σχολείο, είναι η εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος των Ε.Α.Ε.Π. στο σύνολο των δημοτικών σχολείων της χώρας».
Η ΠΕΚΑΠ  εκφράζει την έντονη διαφωνία της και ζητά την άμεση απόσυρση της απόφασης, όπου επισημαίνεται ότι μεταξύ άλλων:
-    περιορίζει τα τμήματα του Ολοήμερου δημοτικού καθώς βασική προϋπόθεση εγγραφής των μαθητών αποτελεί πλέον το να εργάζονται και οι 2 γονείς,
-    μειώνει τις ώρες του μαθήματος της Πληροφορικής στο δημοτικό (12/θέσια) και
-    δίνει ανάθεση του μαθήματος σε άλλο Κλάδο χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση (4/θέσια και 5/θέσια).
 
Η ΠΕΚΑΠ αναφέρει στην ανακοίνωση ότι επιφυλάσσεται   για κάθε νόμιμο δικαίωμα του Κλάδου ΠΕ19/20.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (4)

bill231
|

ΕΞΩ Η ΧΗΜΕΙΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ..
ΜΕΣΑ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ..
12 ΩΡΕΣ ΤΗ ΜΕΡΑ.. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ !!!

ΠΕ 19
|

Η πληροφορική πρέπει να επιστρέψει δυναμικά στη Δευτεροβάθμια!!!

george
|

Αυτό με την Πληροφορική έχει καταντήσει ανέκδοτο. Τα τελευταία 10 χρόνια οι ώρες έχουν μειωθεί εντυπωσιακά. Είτε μιλάμε για Λύκειο είτε για Γυμνάσιο και τώρα στο Δημοτικό, η κατάσταση είναι ίδια. Συνεχή υποβάθμιση. Προφανώς αυτό δεν έχει να κάνει με τη συγκεκριμένη κυβέρνηση, αλλά με την τακτική όλων των κυβερνήσεων να καθιερώσουν ένα σχολείο με βασικές μόνο ειδικότητες.

ΧΑΡΗΣ
|

ΑΠΟΡΙΑ: Πώς θα γίνει το μάθημα σε σχολεία χωρίς εργαστήριο υπολογιστών;;;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ