Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Τροπολογίες για τα δικαιώματα των Ομότιμων καθηγητών ΑΕΙ και τη διαδικασία εκλογής και εξέλιξης μελών ΔΕΠ όλων των βαθμίδων στα ΑΕΙ

Η απόφαση για το εάν ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης κάνει δεκτές τις τροπολογίες θα ληφθεί στην αυριανή (Παρασκευή) συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.
Δημοσίευση: 05/05/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δυο τροπολογίες που αφορούν τα δικαιώματα των Ομότιμων καθηγητών ΑΕΙ και τη διαδικασία εκλογής και εξέλιξης μελών ΔΕΠ όλων των βαθμίδων στα ΑΕΙ, κατατέθηκαν, προς ψήφιση, στη Βουλή , στο πολυνομοσχέδιο για την παιδεία, από Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόφαση για το εάν ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης κάνει δεκτές τις τροπολογίες θα ληφθεί στην αυριανή (Παρασκευή) συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.

Την τροπολογία για τη διαδικασία εκλογής και εξέλιξης μελών ΔΕΠ όλων των βαθμίδων στα ΑΕΙ την υπογράφουν ο πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής Κώστας Γαβρόγλου και οι Βουλευτές Φ. Βάκη, Κ. Δουζίνας, Χρ. Μαντάς. Δ. Σεβαστάκης και Μ. Τζούφη.

Τη δεύτερη τροπολογία για τα διακαιώμτα των Ομότιμων καθηγητών ΑΕΙ την υπογράφουν οι Βουλευτές  Σ. Βαρδάκης,Ν. Ηγουμενίδης. Μ. Θραψανιώτης, Απ. Καραναστάσης, Αλ. Μεικόπουλος, Ι. Μιχελογιαννάκης, Κ. Μπάρκας, Γ. Ντζιμάνης, Θ. Παραστατ’ιδης, Α. Ριζούλης και Μ. Τζούφη.

1Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

2Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Ετικέτες: 
ΒουλήΣΥΡΙΖΑ

Σχόλια (4)

 
@CHAMP
07 Μάιος 2016 21:54

Σωστό το τελευταίο σχόλιο.. κ.Champ δεν βλέπω να σχολιάζετε τίποτα...

 
15μελη? εκλεκτορικά σώματα
07 Μάιος 2016 07:58

@CHAMP
Συμφωνώ και επαυξάνω.. Αντε και σε 30μελη εκλεκτορικά σώματα για τη διασφάλιση της εκλογής μόνο των αριστων! Άραγε στο εξωτερικό πώς λειτουργεί η αντίστοιχη διαδικασία;
Η αύξηση των μελών άλλωστε οδηγεί αυτόματα σε αύξηση των προσόντων των υποψηφίων!! Το συγκεκριμένο συμπέρασμα αποδεικνυεται περίτρανα εάν συγκρίνει κανείς τα βιογραφικά των καθηγητών που εκλεχθηκαν με πολυπληθή εκλεκτορικά σώματα σε σχέση με καθηγητές που εκλεχθηκαν με το νέο σύστημα, σωστά; λέτε να κάνω λάθος;

 
CHAMP
06 Μάιος 2016 18:03

Θετική εξέλιξη τα 15 μελη εκλεκτορικά σώματα στην συγκεκριμμένη τροπολογία!
Με την επίκληση και την πρόφαση της Αριστείας, οι πειραματισμοί του ν. 4009/11 οδήγησαν σε fast track εκλογές μελών Δ.Ε.Π που δύσκολα διασφαλίζουν την Αριστεία !!!

Πως θα μπορούσε αυτό άλλωστε να γίνει με εκλεκτορικά όπου με την πλειοψηφία 4 μελών μπορεί να εκλεγεί καθηγητής Α.Ε.Ι?!!!!
Οσο για την υποχρεωτική εμπλοκή η ερευνητών της Αλλοδαπής στα μητρώα, ποιος ξέρει πόσες ανθρωποώρες χάθηκαν στην αναζήτηση και άγρα καθηγητών της αλλοδαπής που θα έπρεπε να δηλώσουν τη συμμετοχή τους για να αποκτήσει προσχηματικά διεθνή εμβέλεια η Απέλλα!!

Κάθε Πανεπιστήμιο μπορεί και έχει τους μηχανισμούς και την επάρκεια να μεριμνήσει για την εκλογή των αρίστων των στις θέσεις καθηγητών του!
Ενα πολυμελές εκλεκτορικό σώμα με το ήμισυ σχεδόν των μελών του από το εσωτερικο μητρώο του οικείου Πανεπιστημίου, σίγουρα συμβάλλει όπως και στο παρελθόν προς την κατεύθυνση αυτή...
Δεν είναι κάθε φορά τελικά ανάγκη να ανακαλύπτουμε τον τροχό σ αυτή τη χώρα!!

 
Συντοπίτης
05 Μάιος 2016 23:21

Η τροπολογία για δυνατότητα προπτυχιακής διδασκαλίας από ομότιμους καθηγητές είναι χειρότερη από λανθασμένη... είναι αντιεπιστημονική. Πέρα από τις όποιες αυτονόητες και ευνόητες παρενέργειες και βλάβες που συνδέονται με τη μη ανανέωση του διδακτικού προσωπικού, είναι αποδεδειγμένο ότι σε σημαντικότατο ποσοστό οι (σχετικά) μεγάλοι σε ηλικία διδάσκοντες έχουν ουσιαστικά περιορίσει αν όχι διακόψει τη διδασκαλία αρκετά προ της συνταξιοδότησης τους (ας είναι καλά οι συνεργάτες-υποκατάστατα). Εξ άλλου, εκτός σπανιοτάτων εξαιρέσεων, η ηλικία των 70+ δεν συνάδει με το σφρίγος, την υπομονή, την αντοχή και τον ενθουσιασμό που πρέπει να διακρίνει ένα διδάσκοντα σε πολυπληθή τάξη 20-άρηδων που εκτός από ζωηροί μερικοί μπορεί να διψούν για μόρφωση.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ