Το 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ηρακλείου στη Γερμανία και στη Γαλλία μέσω του Erasmus+

22/05/2016

Άκουσε το άρθρο

Σε δύο προγράμματα κινητικότητας μαθητών και εκπαιδευτικών μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ (Δράση ΚΑ1) συμμετείχε κατά το φετινό σχολικό έτος το 4ο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Ηρακλείου (www.esperino.gr).

Το Erasmus+ / Μαθησιακή Κινητικότητα Ατόμων είναι το πρόγραμμα δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της εκπαίδευσης που συμβάλλει στην επίτευξη ενός βασικού στόχου της ΕE, την ανάπτυξη της κοινωνίας που θα βασίζεται στη γνώση, παρέχοντας στους πολίτες της Ευρώπης εκπαίδευση υψηλής ποιότητας.

Στο πρώτο πρόγραμμα, 15 μαθητές και 2 καθηγητές του 4ου ΕΠΑΛ, επισκέφθηκαν τον Απρίλιο για 15 ημέρες την Δρέσδη της Γερμανίας και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξειδικευμένη εκπαίδευση με θέμα: «Automation/ PLC-programming για μηχανολόγους». Τα οφέλη που προέκυψαν από το πρόγραμμα αυτό είναι η διάχυση της νέας γνώσης υψηλής τεχνολογίας μέσω της συμμετοχή των μαθητών και εκπαιδευτικών στην τοπική κοινωνία καθώς και η χρήση νέων τεχνολογιών και αυτοματισμών, διευρύνοντας έτσι τους ορίζοντες όλων των συμμετεχόντων, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για νέες ευκαιρίες στην αγορά και νέες θέσεις εργασίας.

Στο δεύτερο πρόγραμμα, 8 Καθηγητές Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του 4ου ΕΠΑΛ, επισκέφθηκαν τον Μάιο για 7 ημέρες το Παρίσι της Γαλλίας και παρακολούθησαν εξειδικευμένη εκπαίδευση με θέμα: «Τεχνολογίες e-learning στην εκπαίδευση». Τα οφέλη που προέκυψαν από το πρόγραμμα αυτό είναι η εξοικείωση των εκπαιδευτικών σε σύγχρονα περιβάλλοντα ηλεκτρονικής μάθησης και σε νέες εκπαιδευτικές πρακτικές και προοπτικές της διά βίου μάθησης καθώς και στην  προώθηση καινοτόμων μεθοδολογιών διδασκαλίας στο πεδίο της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Τον προσεχή Σεπτέμβριο έχει προγραμματιστεί ανοικτή εκδήλωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου μας, όπου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της συμμετοχής στα δύο προγράμματα Erasmus+. Σε όλους τους συμμετέχοντες απονεμήθηκαν τα ευρωπαϊκά πιστοποιητικά Europass Mobility.

Το 4ο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Ηρακλείου, ένα ξεχωριστό Σχολείο που απευθύνεται κυρίως σε ενήλικους εργαζόμενους, επιδιώκει να εμπλουτίσει τις γνώσεις και να αναδείξει τις ιδιαίτερες ικανότητες και δεξιότητες των μαθητών και των εκπαιδευτικών του, εφοδιάζοντάς τους με υψηλή εξειδίκευση, δημιουργική αντίληψη συνεργασίας και διεθνή εμπειρία.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ