ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Τα Θρησκευτικά είναι η ώρα του παιδιού-Δεν υπάρχει ελληνορθοδοξία, υπάρχει ορθοδοξία (Βίντεο)

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ESOS
Δημοσίευση: 31/05/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Θρησκευτικά δεν διδάσκονται σήμερα στα σχολεία. Είναι το μόνο μάθημα που διδάσκεται από τη Γ Δημοτικού μέχρι τη Γ Λυκείου. Η ώρα του παιδιού είναι η ώρα διδασκαλίας των Θρησκευτικών. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Η εθνικιστική  προσέγγιση της θρησκείας  είναι αίρεση. Δεν υπάρχει ελληνορθοδοξία, υπάρχει ορθοδοξία. Υπάρχει ελληνικό Κράτος, ελληνικό έθνος, υπάρχει και η ορθοδοξία.

Τα παραπάνω είπε σήμερα στην ενημερωτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην Καλλιθέα, ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης, απαντώντας σε   ερώτηση σχετικά με τη διδασκαλία των Θρησκευτικών σε σχολεία που φοιτούν και μουσουλμανάκια.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

Σχόλια (12)

 
Δημητρης
01 Ιουν 2016 23:12

Συμφωνώ με τον Φίλη. Δεν υπάρχει ελληνορθοδοξία αλλά ορθοδοξία.
Οι χριστιανοί λόγιοι, πήραν τους όρους της ελληνικής φιλοσοφίας κι αλλαξαν την αναφορά.
Για παράδειγμα ο όρος ουσία(υποκείμενο όλων των πραγμάτων(οχι εν υποκείμενω-καποιο(α) πράγμα(τα)), μη επιδεχούμενη ενάντιων(οχι καθ' υποκείμενω)άρα ως πρώτη ατομική):ορισμοί του Αριστοτέλη για την ουσία, στο ΟΡΓΑΝΟΝ, στο κατηγορίες και περι ερμηνείας), έγινε κάτι τελείως υπερβατικό για τους χριστιανούς.
Στο λαϊκό επίπεδο, ο χριστιανισμός δε συμφωνεί τις μαγικές πρακτικές κάποιων χριστιανών.
Θα μπορούσε να γίνει υποχρεωτικό αλλά ως μάθημα επιλογής.

 
Αλέξης
01 Ιουν 2016 15:08

Η ώρα του παιδιού για μένα είναι όταν κάθομαι και διαβάζω κάθε νέα δήλωση του Φίλη. Να 'ναι καλά ο άνθρωπος που μας διασκεδάζει.

 
πρασινοφρουρός
01 Ιουν 2016 14:50

Όσοι παίρνουν απαλλαγή μπορούν να παρακολουθούν το μάθημα; και αν θέλουν να δίνουν εξετάσεις; καλά είναι για γέλια.

 
Ματίνα
01 Ιουν 2016 13:10

Απαράδεκτες δηλώσεις και πράξεις ειδικά για υπουργό παιδείας. Μιλάει σαν δημοσιογράφος της Αυγής που υπηρετεί συγκεκριμένες ιδεολογικές απόψεις. Αυτά που λέει είναι προσβλητικά και απαξιωτικά.
Πρέπει να γίνει μήνυση στον Άρειο Πάγο. Είναι ποινικό αδίκημα. Δεν έχει δικαίωμα ο κάθε ιδεολόγος απόφοιτος λυκείου επειδή τον έβαλαν στη θέση υπουργού να προσβάλλει.
Παρατηρώ ότι λέει τα ίδια πράγματα συνεχώς λές και μιλάει μαγνητόφωνο.

 
Nikos
01 Ιουν 2016 10:41

Ο Πρωθυπουργός τα επικροτεί όλα αυτά ;

 
Δημήτρης
01 Ιουν 2016 04:56

Για σταθείτε βρε παιδιά. Στη β΄ λυκείου π.χ. υπάρχει ενότητα "φανατισμός και ανεξιθρησκεία" τόσο μα τόσο επίκαιρη όπου δίνεται δυνατότητα ανάπτυξης των εννοιών και υπάρχει μεγάλη συμμετοχή από τους μαθητές γιατί το θέμα είναι επίκαιρο. ΌΠως και σε τόσες άλλες ενότητες .... παιά ώρα του παιδιού μας λέει>? αφού δεν γνωρίζει γιατί μιλάει?

 
Ελεύθερος
01 Ιουν 2016 03:16

Με ποιο δικαίωμα προσβάλλει όλους τους δασκάλους και τους θεολόγους; Ποιος του είπε πώς δεν γίνονται Θρησκευτικά όπως υπονοεί η χλευαστική φράση «η ώρα του παιδιού»;

 
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
01 Ιουν 2016 00:53

Κατ αρχάς όποιο παιδί απαλλάσσεται από τα Θρησκευτικά δεν παίζει μπάλα αλλά παρακολουθεί μάθημα σε άλλο τμήμα.
Το αν τα Θρησκευτικά είναι η ώρα του παιδιού είναι όπως λένε κάποιοι ΄΄οι πολιτικοί είναι κλέφτες,κ.λπ ,...΄΄δεν συνεχίζω, νομίζω έγινε κατανοητό.
Δεν είμαι ενάντια σε αλλαγές αλλά κατά την γνώμη μου για το μάθημα των Θρησκευτικών οι όποιες αλλαγές γίνουν οφείλουν να είναι σύμφωνες με τα άρθρα 3 και 16 του Συντάγματος,καθώς και του άρθρου 1 του Νόμου 1566/85 τα οποία παραθέτω.
'Άρθρο 3: (Σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας)
1. Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. H Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Μεγάλη Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Εκκλησία του Χριστού τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις................
Αρθρο 16: (Παιδεία, τέχνη, επιστήμη)
2. H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες.
ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 1566 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄ ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Άρθρο 1 Σκοπός – Γλώσσα 1. Σκοπός της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι να συμβάλει στην ολόπλευρη, αρμονική και ισόρροπη ανάπτυξη των διανοητικών και ψυχοσωματικών δυνάμεων των μαθητών, ώστε, ανεξάρτητα από φύλο και καταγωγή, να έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες και να ζήσουν δημιουργικά. Ειδικότερα υποβοηθεί τους μαθητές: α) Να γίνονται ελεύθεροι, υπεύθυνοι, δημοκρατικοί πολίτες, να υπερασπίζονται την εθνική ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και τη δημοκρατία, να εμπνέονται από αγάπη προς τον άνθρωπο, τη ζωή και τη φύση και να διακατέχονται από πίστη προς την πατρίδα και τα γνήσια στοιχεία της ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης. Η ελευθερία της θρησκευτικής τους συνείδησης είναι απαραβίαστη.
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

 
Διονύσης Κλαδάς
31 Μάιος 2016 21:32

ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΟΣ!!!!
Διαφωνώ όμως για την ώρα του παιδιού.. Σες πολλα σχολεία οι θεολόγοι κάνουν καλη δουλειά, μιλανε στα παιδια για πολλα πράγματα που τα ωφελεί.

 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
31 Μάιος 2016 20:01

ΑΝΗΜΕΡΩΤΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΤΕ 52 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΕΠΙ 2 ΩΡΕΣ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ.
ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΡΓΑΣΙΜΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 190 ΗΜΕΡΕΣ ΔΗΛΑΔΗ 38 ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΕΠΙ 2

 
pritifora
31 Μάιος 2016 14:13

Νομίζει.... ή έτσι θέλει να πιστεύει....τότε αφού το σχολείο θέλει να το κάνει παιδική χαρά, γιατί δεν τα αφήνει να παίζουν τα παιδιά.... τι να πω άλλο... δεν έχω λόγια...ας βάλει στο συμβόλαιο ένα όρο "απαγορεύεται να τρέχουν τα παιδιά στην ώρα των θρησκευτικών, γιατί αν χτυπήσουν τότε ο γονέας θα περάσει από το πειθαρχικό συμβούλιο της σχολικής μονάδας..."
Κρίμα στην Ελλάδα, τι παιδιά σπούδαζε για να την κυβερνήσουν;...

 
ΑΡΣΕΝΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
31 Μάιος 2016 13:35

Δεν περίμενα και άλλη δήλωση απο έναν άθεο.

Έπρεπε να ήταν στη ζωή ο Μακαριστός "Χριστόδουλος" για να έπαιρνε την απάντηση που του αρμόζει.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.