ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Και τρίτη γλώσσα στα Δημοτικά- Υπάρχει πληθωρισμός καθηγητών Ξένων Γλωσσών στο δημόσιο

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ESOS

31/05/2016

Άκουσε το άρθρο

Υπάρχει πληθωρισμός καθηγητών Ξένων Γλωσσών στο δημόσιο. Εχουν πολλές ώρες να κάνουν ,όπως  ενισχυτική διδασκαλία. Ουδείς θα φύγει από την εκπαίδευση και ουδείς θα παραμείνει  με καθεστώς ετεροαπασχόλησης , όπως σήμερα πολλοί καθηγητές ξένων γλωσσών ετεροαπασχολούνται.

Τα παραπάνω είπε σήμερα στην ενημερωτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην Καλλιθέα, ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης, απαντώντας σε  σχετική   ερώτηση εκπαιδευτικού.

Ο κ. Φίλης ανακοίνωσε ότι θα κάνει    προσπάθεια να διδάσκεται και τρίτη ξένη γλώσσα στο Δημοτικό, όπου αυτό είναι λειτουργικά, δυνατό.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

Σχόλια (6)

Τα πάνω κάτω
|

Αυτό είναι θετικό! Πρέπει τα παιδιά να δίνουν και εξετάσεις στο Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας, έστω σε επίπεδο Α1 ή Α2, να υπάρχει ένας έλεγχος για το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται. Δεν είναι λογικό να βρίσκονται στο Α1 ή Α2 κάνοντας μία γλώσσα από το Δημοτικό ως το Γυμνάσιο για πάνω από 2 χρόνια. Ή υπάρχει συγκεκριμένη ύλη στα μαθήματα ή δεν υπάρχει, το διδακτικό αποτέλεσμα πρέπει να είναι περίπου αντίστοιχο.

ΓΙΩΡΓΟΣ
|

Εφόσον εδώ και χρόνια οι μαθητές των Δημοτικών μαθαίνουν Αγγλικά γιατί όταν φθάνουν στο Γυμνάσιο πρέπει να υπάρχουν Αγγλικά Αρχαρίων και Προχωρημένων;
Μήπως να κάνουμε το ίδιο σύστημα και στα Αρχαία Ελληνικά; Αλλά κρίμα εκεί δε μας περισσεύουν καθηγητές
Ντροπή κύριε Υπουργέ!
Επίσης αν κάποια 2η γλώσσα έπρεπε να μαθαίνουν οι μαθητές είναι τα Ρώσικα και τα Κινέζικα

dinos
|

Σχήμα λόγου και απλή δήλωση. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση...

Λενα ΠΕ05
|

Οταν λεει τριτη γλωσσα εννοει (ετσι οπως τον ακουσα )οτι θα διδασκονται τα αγγλικα σαν πρωτη ξενη γλωσσα, τα γαλλικα η τα γερμανικα (αναλογα με το τι ζηταει η πλειοψηφια των παιδιων) σαν δευτερη γλωσσα και αν γινεται τμημα με τα υπολοιπα παιδια και υπαρχει και διαθεσιμος εκπαιδευτικος θα διδασκονται και την αλλη γλωσσα της μειοψηφιας. Αυτη θα ειναι η τριτη γλωσσα και οχι μια αλλη, ιταλικα ισπανικα η τουρκικα. Αφου λεφτα και ΕΣΠΑ τελος, θα πορευτει καλως η κακως με τις ειδικοτητες που εχει. Απλα θα μπορουσε να χρησιμοποιησει εμας τους ξενογλωσσους και στα ολοημερα, κατι που δεν ακουστηκε, γιατι σιγουρα δεν θα του φτασουν οι συναδελφοι των εικαστικων και των αγγλικων.

μήπως ...
|

μήπως να εμβαθύναμε καλύτερα στις δυο αυτές γλώσσες με καλύτερα προγράμματα, οργάνωση, βιβλία και μέθοδο για να μαθαίνουν πραγματικά τις δυο αυτές γλώσσες τα παιδάκια στο σχολείο και να αφήναμε τα πασαλείματα και τους εντυπωσιασμούς ; (Αλλά αν το κάνουμε αυτό, θα μείνουν χωρίς δουλειά τα φραντιστήρια και τα ιδιωτικά όπου στέλνουν τα παιδιά τους όλοι οι κυβερνητικοί... οπότε άστο καλύτερα)

BOSS
|

ΕΝΤΑΞΕΙ , ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ , ΑΛΛΑ ΜΗ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΑΚΡΟ. ΔΥΟ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΣΥΝ ΤΗ ΜΗΤΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΑΡΚΕΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΑΙΩΝΑ. ΑΝ ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΙΔΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΔΕΚΑ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ , ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ , ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΓΩ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ